Μια νέα διάσταση στην έννοια της αλλαγής ελαστικού δίνει το νέο πρωτότυπο ελαστικό reCharge της Goodyear στο οποίο αυτό που αντικαθίσταται κάθε φορά είναι μία κάψουλα γεμάτη με ειδικό υγρό που διοχετεύεται στο πέλμα, το οποίο με αυτόν τον τρόπο ανανεώνεται πλήρως και αποκτά εκείνα τα χαρακτηριστικά πρόσφυσης που ταιριάζουν στις εκάστοτε συνθήκες.  Το λάστιχο αυτό δεν χρειάζεται φούσκωμα με αέρα, αφού ειδικός σκελετός από συνθετικά υλικά καταργεί την ανάγκη του αέρα υπό πίεση, που στα συνήθη ελαστικά προσδίδει τις ιδιότητες που όλοι γνωρίζουμε – ενδοτικότητα, απορροφητικότητα, πρόσφυση).

Ads

image

To Goodyear reCharge, λοιπόν, αποτελεί ένα καινοτόμο αυτοανανεούμενο πρωτότυπο ελαστικό που μπορεί να προσαρμοστεί στις εξατομικευμένες απαιτήσεις των μετακινήσεών μας. Στο κέντρο του, βρίσκουμε μία μεγάλη κάψουλα γεμάτη με βιοδιασπώμενο υγρό το οποίο διοχετεύεται στο πέλμα διαμορφώνοντάς το ελαστικό αναλόγως και δίνοντάς του τη δυνατότητα να προσαρμοστεί σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, διαφορετικά εδάφη ή απλά στον τρόπο που επιλέγετε να ταξιδέψετε.  Με τη βοήθεια, δε, της τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργείται ένα προφίλ οδηγού με βάση το οποίο διαμορφώνεται (ή αν θέλετε εξατομικεύεται) το υγρό αυτό, δημιουργώντας μια σύνθετη χημική ένωση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οδηγού.

To πέλμα του ελαστικού υποστηρίζεται από ένα ελαφρύ, ψηλό και στενό πλαίσιο, χωρίς αεροθάλαμο, κατασκευασμένο από βιολογικό υλικό ενισχυμένο με μικροΐνες, εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά υλικά παγκοσμίως – τον ιστό (μετάξι) της αράχνης, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και 100% βιοδιασπώμενο.

Πρόκειται για μια λεπτή αλλά ανθεκτική κατασκευή, με περιορισμένες απαιτήσεις συντήρησης, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για έλεγχο πίεσης και, βεβαίως, τις  καθυστερήσεις που οφείλονται σε κάποια βλάβη του ελαστικού.

Ads

image

Σχετικά με τη Goodyear
Η Goodyear είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως. Απασχολεί περίπου 63.000 άτομα και κατασκευάζει τα προϊόντα της σε 47 εργοστάσια σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Διαθέτει δύο Κέντρα Καινοτομίας στο Akron του Ohio και στο Colmar-Berg του Λουξεμβούργου, όπου αναπτύσσονται κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής που θέτουν τα πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για την βιομηχανία.