Το design συναντά το Nissan Intelligent Mobility, σε ένα αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων, ιδανικό για την πόλη. Ο λόγος για το Nissan IMk, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο (concept car) που συνδυάζει την κατά Nissan κομψότητα, με τεχνολογίες αιχμής και την ισχυρή επιτάχυνση ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος (ΒΕV), σε ένα συμπαγές αμάξωμα, αποτελώντας το “απόλυτο αστικό όχημα”. Αυτό το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο “υπαινίσσεται” τη νέα κατεύθυνση της σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan.
 
Πρόκειται για ένα λειτουργικό αστικό αυτοκίνητο, χτισμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων, εξοπλισμένο με τις τελευταίες προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού ProPILOT και με λειτουργίες συνδεσιμότητας.
 
Η καμπίνα του Nissan IMk είναι ένας νέος  τύπος “δωματίου” που αποπνέει την ατμόσφαιρα ενός καφέ ή σαλονιού. Το κάθισμα σε στυλ καναπέ, με μια πτυχωτή υφή, προωθεί ένα χαλαρωτικό, ευπρόσδεκτο χώρο που δίνει την εντύπωση ότι “πατάει” πάνω σε ένα σύννεφο. Τα ένθετα με χρώμα Akagane, κατά μήκος του πίνακα οργάνων, στις πόρτες και το τιμόνι,  προσθέτουν φωτεινότητα στο εσωτερικό και μια ξεχωριστή αίσθηση στο όχημα,  ως σύνολο.

Ads

image

image
 
Εκτός από το κουμπί εκκίνησης και τον επιλογέα, ο λεπτός πίνακας οργάνων του IMk χαρακτηρίζεται από την απουσία φυσικών χειριστηρίων ελέγχου. Η ενεργοποίηση του IMk αποκαλύπτει τα χειριστήρια και τις ρυθμίσεις άνεσης στην καμπίνα με εικονίδια που φωτίζουν το ένθετο Akagane.
 
Σημαντικές πληροφορίες για την οδήγηση, όπως η ταχύτητα του οχήματος και οι οδηγίες πλοήγησης, εμφανίζονται “midair”, μέσω μιας οθόνης. Οι προσαρμοσμένες πληροφορίες διαβιβάζονται στον οδηγό μέσω ολογραφικών ενδείξεων. Ο φωτισμός του εσωτερικού μιμείται το χρωματικό σχέδιο της οθόνης, ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται.

image
 
Το πρωτότυπο Nissan IMk αντιπροσωπεύει επίσης ένα ακόμη βήμα προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Έρχεται με τις τελευταίες τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς σε ένα ευρύ φάσμα κυκλοφοριακών συνθηκών, από τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας μέχρι τους δρόμους της πόλης και τους χώρους στάθμευσης.

Ads

image
 
Η λειτουργία ProPILOT Remote Park με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω smartphone, έρχεται σε συνδυασμό με την κράτηση χώρου στάθμευσης, όπου το όχημα μπορεί να αναζητήσει αυτόματα χώρο στάθμευσης, όταν ο οδηγός και οι επιβάτες βγουν από το αυτοκίνητο. Όταν το ζητήσετε για να επιβιβαστείτε εκ νέου, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, το αυτοκίνητο έρχεται σε σας.