Στην Έκθεση Αυτοκίνηση 2019, που θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου δίνει το παρών η Kia, με την πιο φρέσκια και ανανεωμένη γκάμα της να παρατάσσεται σε ένα περίπτερο το οποίο είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά (480 τ.μ.) και φιλοξενεί συνολικά 12 μοντέλα της μάρκας.

Ads

Πρώτη μεγάλη πρεμιέρα είναι αυτή του Kia XCeedτο οποίο αποτελεί μια σπορ εναλλακτική πρόταση απέναντι στα μεγαλύτερα παραδοσιακά SUV και συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback. Διατίθεται, σε πρώτη φάση, αποκλειστικά με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μια plug-in υβριδική έκδοση αργότερα.

image

Ακολουθεί το νέο ηλεκτρικό crossover Kia e-Niro. Σχεδιασμένο στα κέντρα σχεδιασμού της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στην πόλη Namyang της Κορέας, το 100% ηλεκτρικό Niro εφοδιάζεται με τη νέα γενιά ηλεκτρικών κινητήρων της Kia και μπαταρία λιθίου-πολυμερών, χωρητικότητας 64 kWh, που προσδίδει αυτονομία  452 χλμ. με μια μόνο φόρτιση.

Ads

image

Το παρών δίνει επίσης το νέο Kia e-Soul, που ξεχωρίζει από την ελκυστική εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση και είναι ισχυρότερο, ταχύτερο και πιο αποδοτικό, εφοδιασμένο με μπαταρίες κατά 25% μεγαλύτερες σε ενεργειακή πυκνότητα και προσφέρει έως 452 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των λεγομένων “urban crossovers”.

image

Tο νέο Kia e-Soul θα είναι διαθέσιμο με δύο εκδόσεις μπαταριών (χωρητικότητας 39,2 kWh και 64 kWh) προσφέροντας με τον τρόπο αυτό και μια πιο προσιτή εναλλακτική πρόταση στον υποψήφιο αγοραστή. Η βασική έκδοση των 39,2 kWh συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με ροπή 365 Nm και αυτονομία με μία φόρτιση έως 277 χιλιόμετρα. Η μεγαλύτερη έκδοση των 64 kWh συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 204 PS και προσφέρει έως 452 χιλιόμετρα μηδενικών ρύπων στον κύκλο WLTP. Διαθέτοντας ροπή 395 Nm και με 84% επιπλέον ισχύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο e-Soul χρειάζεται μόλις 7,6 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h. Και οι δύο εκδόσεις του e-Soul έχουν την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας τους από το 20% στο 80% σε περίπου 42 λεπτά της ώρας σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Στο περίπτερο της εταιρίας το παρών δίνουν επίσης τα «μίνι» Picanto  GT- Line και το Picanto X-Line, το νέο Kia Ceed, το εντυπωσιακό Kia Proceed, το Kia Stonic, αλλά και  το  ανανεωμένο Sportage σε έκδοση 48V Hybrid.