330.000 αυτοκίνητα κατασκεύασε το 2018 το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, ένα από τα 30 παγκόσμια σημεία παραγωγής του BMW Group – με 18.000 εργαζομένους και 800 μαθητευόμενους – στο οποίο καθημερινά, περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης περίπου 1.500 BMW σειράς 3, 4, 5, 6, 7 και 8.

Ads

Εκεί, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7. Τρεισήμισι σχεδόν χρόνια μετά το λανσάρισμα της έκτης γενιάς, το κορυφαίο μοντέλο της BMW ανανεώθηκε αποκτώντας πιο δυναμική παρουσία.

Βεβαίως η παραγωγή του νέου μοντέλου στον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι κάτι παράξενο, αφού περισσότερες από 1,9 εκατομμύρια «7άρες» έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Dingolfing από το 1977 που ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου, μέχρι σήμερα. Και από την πρώτη στιγμή η παγκόσμια αγορά ήταν ζωτικής σημασίας για την BMW Σειρά 7, που είναι με διαφορά το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν του εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας, με το 90% της παραγωγής να έχει εξαχθεί πέρυσι στο εξωτερικό (το 44% των από αυτές διατέθηκε στην Κίνα).

Το λεγόμενο “ψηφιακό λανσάρισμα” ήταν μία ιδιαίτερη πρόκληση για την έναρξη παραγωγής: αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ενός νέου οχήματος φτάνει σε πλήρη ημερήσιο όγκο ουσιαστικά μέσα σε 24 ώρες. Για να εξασφαλίζεται ότι ακόμα και το πρώτο όχημα πληροί πρότυπα υψηλής ποιότητας, τα περίπλοκα εξαρτήματα υποβλήθηκαν σε εικονικές δοκιμές ώστε να επιτυγχάνεται ακρίβεια εφαρμογής πριν την έναρξη της παραγωγής.

Ads

Η διαδικασία παραγωγής για το κορυφαίο μοντέλο του Dingolfing υποστηρίζεται από μία σειρά καινοτόμων λύσεων. Π.χ. για την συναρμολόγηση πιο σπάνιου ειδικού εξοπλισμού, όπως η πίσω κεντρική κονσόλα, η δόνηση ενός smartwatch προειδοποιεί τους εργαζόμενους στο αντίστοιχο τμήμα της γραμμής παραγωγής. Άλλες καινοτόμες λύσεις είναι τα «γυαλιά δεδομένων» και η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για την εκπαίδευση των εργαζομένων.

image

image

Η νέα σειρά 7
Η BMW Σειρά 7 θα συνεχίσει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης με μακρύ (κατά 14 cm αυξημένο σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση) μεταξόνιο “Long Wheelbase” καθώς το 80% των πελατών επιλέγει αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, καθώς προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο στο πίσω κάθισμα.

Ενώ για πρώτη φορά ένα όχημα του BMW Group διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα με εξακύλινδρο κινητήρα. Ο λόγος για την BMW 745e / 745Le  στην οποία ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 286 hp συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 hp, προσφέροντας συνολική (συνδυασμένη) ισχύ 394 hp. Σημειώστε ότι η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα του BMW Group με μπαταρία τέταρτης γενιάς που χαρίζει στο πολυτελές sedan δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για έως 58 χιλιόμετρα. Η μπαταρία αυτή κατασκευάζεται επίσης στο Dingolfing, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το εργοστάσιο της BMW, στο Competence Centre for e-drive Production.