Φαίνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος στο Euro 2004 και νυν ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την προεδρία της ΕΠΟ.

Ads

Το θέμα χειρίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μέσω του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Το σενάριο αναφέρει πως υπάρχει συμφωνία των big4 (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και ως εκ τούτου, αποσύρεται η μοναδική ως τώρα υποψηφιότητα του πρόεδρου της ΕΠΣ Λέσβου κ. Σταύρου Ψαρόπουλου, ο οποίος έχει και ζήτημα ορίου ηλικίας, με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Οι ζυμώσεις πλέον για τις εκλογές της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένες για τις 19 Φεβρουαρίου, μετά από αναβολές λόγω των περιορισμών της πανδημίας, μπαίνουν στην τελική ευθεία. με το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη να έχει συμφωνηθεί οριστικά.

Ads

Φαίνεται λοιπόν, ότι και οι τελευταίες αμφιβολίες που υπήρχαν από την πλευρά της ΑΕΚ έχουν καμφθεί και πλέον ο Ζαγοράκης, έχοντας τη στήριξη των «μεγάλων» και της Κυβέρνησης, θα είναι ο υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΠΟ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο και άνθρωποι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέφεραν στον «Ζαγόρ» την επιθυμία που εκφράζεται, με τον ίδιο να είναι έτοιμος για την αλλαγή σελίδας της ΕΠΟ.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής για να αναλάβει, έχει ζητήσει να διοικήσει την ομοσπονδία με ομάδα συνεργατών της απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής του.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το «κλειδί» της έκβασης όλης της πρωτοβουλίας, με δεδομένο αφ’ ενός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που είναι γνωστό τοις πάσι πως ελέγχει πλήρως την ΕΠΟ και με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στην ομοσπονδία και τις κατά τόπους ενώσεις, είναι απολύτως βέβαιο ότι ο επόμενος πρόεδρος δεν μπορεί να μην είναι της έγκρισης του, συνεπώς θα πρέπει να «παραδώσει» την ΕΠΟ χωρίς εγγυήσεις ή «ανταλάγματα»;

Αφ’ ετέρου οι ενώσεις, οι νυν σύμβουλοι και στελέχη, θα «αποσυρθούν» έτσι εύκολα παραχωρώντας εξουσία και προνόμια στην ομάδα Ζαγοράκη;

Το παρασκήνιο είναι έντονο και οι επαφές και συζητήσεις αρκετές και μένει να δούμε από τα υπάρχοντα πρόσωπα, αν θα υπάρχουν κάποια που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχει υπάρξει συμφωνία των μεγάλων του ποδοσφαίρου σε μία σειρά από σοβαρά ζητήματα, ωστόσο ποτέ αυτές οι ομοφωνίες δεν έχουν αντέξει στον χρόνο, είναι αρκετό ένα «λάθος» σφύριγμα κάποιου διαιτητή για να ανατραπούν τα δεδομένα.

Ο Ζαγοράκης αν τελικά προχωρήσει η υποψηφιότητα του και εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ, έχει βουνό να «ανέβει» και προφανώς γνωρίζει ότι, πέρα από συνεργάτες και σύγχρονο σχέδιο ανασυγκρότησης του ποδοσφαίρου μας, θα χρειαστούν συγκρούσεις με πρόσωπα και νοοτροπίες πολλών δεκαετιών.