Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπιασε στον ύπνο τον Παναθηναϊκό, «χτύπησε» δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο και πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες (1-2).

Ads

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφού ήδη βρίσκεται στην τετράδα, μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται, ενώ από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, δεν ήταν συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα και το πλήρωσε με αποτέλεσμα να χάσει τον βασικό του στόχο από νωρίς και να περιορίζεται πλέον στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζει μια μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου βρίσκεται για τρίτη φορά στην ιστορία του και μπορεί, δικαιότατα, να ονειρεύεται ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος, κατακτώντας την κούπα!

Αν τα καταφέρει, φυσικά, θα είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του και πρώτος για επαρχιακή ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΛ το 2007 -στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ads

Δύσκολο; Φυσικά και είναι δύσκολο, αφού στους «4» θα βρει απέναντί του σίγουρα κάποιον από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά έναν από αυτούς, τον Παναθηναϊκό, τον πέταξε ήδη έξω, οπότε κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Ηπειρώτες.

Το θέμα είναι ότι αν ο ΠΑΣ κάνει το «θαύμα» και κατακτήσει το Κύπελλο, αυτομάτως θα βάλει «μπουρλότο» στα play-off, αφού η 4η θέση του πρωταθλήματος δεν θα δίνει «εισιτήριο» για την Ευρώπη. Θα το πάρει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» και θα πάει αυτός στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League.

Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, μέχρι να δούμε ως πού μπορεί να φτάσει η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

Όσον αφορά το σημερινό ματς εφιαλτικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ονειρικό για τον ΠΑΣ. Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Καρτάλης εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Παντελάκη να ξεχνιέται από την άμυνα των “πράσινων” και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ (0-1) και να σοκάρει τους γηπεδούχους.

Μέχρι να καταλάβουν από που τους ήρθε οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται για δεύτερη φορά (με αυτογκόλ) και να εξαφανίζονται από νωρίς οι ελπίδες για ανατροπή και πρόκριση στην τετράδα.

Ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Μιλιντσεάνου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χατζηθεοδωρίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα  της ομάδας του για το 0-2.

Ο ΠΑΣ είχε κάνει τεράστια βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά, έχοντας συνολικό σκορ πλέον 4-1 και ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στα «σχοινιά» και με το ενάμιση πόδι εκτός διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σοκαρισμένοι, δεν είχαν καταλάβει από πους τους ήρθε, με τον ΠΑΣ να ελέγχει το ματς και να απειλεί ξανά στο 20λεπτο αλλά ο Διούδης ήταν εκεί να κρατήσει όρθια την ομάδα του στην ευκαιρία του Ελευθεριάδη.

Οι Ηπειρώτες φόρτωναν αρκετά τις πλευρές, είχαν μπλοκάρει παράλληλα τον άξονα του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» έδειχναν πολλές φορές να μην ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα.

Ο Καρλίτος στο 32′ προσπάθησε από τα 35 μέτρα να νικήσει με λόμπα τον Λοντίγκιν αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε πίσω βήματα και μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά μετά ο Βιγιαφάνες έκανε την κεφαλιά-πάσα αλλά ο Κάργας έδιωξε τελευταία στιγμή με το χέρι, αφού έκανε τσαφ με το πόδι και δεν βρήκε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι, ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Το πρώτο ημίχρονο είχε περάσει αναίμακτα για τον ΠΑΣ, που σαν να μην έφτανε το μηδέν στην άμυνα, είχε σκοράρει και δυο φορές. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τους Ηπειρώτες, η δουλειά είχε γίνει και ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα θαύμα, το οποίο δεν βρήκε ποτέ.

Ο ΠΑΣ ήταν άριστα στημένος και οι παίκτες του Γιαννίκη ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν στο γήπεδο, ενώ αυτοί του Παναθηναϊκού ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δεν είχαν το καθαρό μυαλό και παρότι πίεζαν, δεν μπορούσαν να φτιάξουν τελικές με ορθολογικό τρόπο και φαινόταν σαν να περίμεναν απλώς να τελειώσει το ματς.

Ο Πούγγουρας στο 75΄ μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 2-1, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Οι πράσινοι δεν προλάβαιναν να το γύρισουν αφού έψαχναν τέσσερα γκολ και απλώς προσπαθούσαν να αποφύγουν την ήττα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους.

Ωστόσο, το δοκάρι στάθηκε εμπόδιο στον Νιάς και ο ΠΑΣ πήρε δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και μαζί την σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ(59’ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης(65’ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες(65’ Μακέντα), Ιωαννίδης(46’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης(65’ Νγκμπακοτό), Καρλίτος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο(87? Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου(76?Κριζμάν), Παμλίδης(65’ Νάουμετς)

Διαιτητής: Λεβνίκοφ Κύριλ (Ρωσία)
Βοηθοί: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου), Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
VAR: Ιβάνοφ Σεργκέι (Ρωσία)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα