Πλουσιότερος, με ρεκόρ νικών και δοξασμένος ολοκλήρωσε την καριέρα του ο Αμερικανός πυγμάχος, Floyd Mayweather, νικώντας, με τεχνικό νοκ άουτ, στον Ιρλανδό, Conor McGregor, μετά από 10 γύρους, που έλαβαν χώρα στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας.

Ads

Τα εισιτήρια έφτασαν μέχρι και τα 8.000 δολάρια, ενώ το κόστος για την διαδικτυακή παρακολούθηση ξεκινούσε από 100 δολάρια και ακόμη 85  για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD).

Πάνω από έξι εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν ζωντανά τον αγώνα, με τα συνολικά έσοδα να ξεπερνούν τελικά τα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτή η νίκη σήμανε ένα σερί 50 – 0 του Mayweather, ο οποίος έσπασε και το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κρατούσε ο Rocky Marciano, με 49 σερί νίκες. Ωστόσο, ο Marciano είχε σταματήσει την πυγμαχία στα 31 του χρόνια, ενώ ο Mayweather είναι αισίως 40αρης.

Ads

Μετά το αγώνα ο Mayweather είπε: «Ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, αυτό είναι σίγουρο. Επέλεξα τον κατάλληλο παρτενέρ στον τελευταίο μου χορό. Ο McGregor είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής, ένας σκληρός μαχητής και προσφέραμε στον κόσμο αυτό που ήθελε να δει, μετά τον αγώνα μου με τον Manny Pacquiao. Ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα, αλλά ήμουν καλύτερος συνολικά. Το πλάνο μου ήταν να πάρω το χρόνο μου, να τον αφήσω να ρίξει δυνατά χτυπήματα και να τον κερδίσω στο τέλος. Στο MMA παίζει πολύ δυνατά για 25 λεπτά και μετά κατεβάζει ταχύτητα. Ήθελα να μην κριθεί ο αγώνας στα σημεία, γιατί διακυβευόταν η φήμη της πυγμαχίας. Ο Marciano είναι ένας θρύλος. Ανυπομονώ να μπω στο Hall of Fame κάποια μέρα».

Από τον αγώνα ο McGregor εισπράττει 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Mayweather κάτι περισσότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που κάνει τα κέρδη στην καριέρα του να φτάνουν το 1 δις δολάρια.