Μέσα στην «ησυχία» των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, σαν βόμβα ή σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, έσκασε η είδηση της απομάκρυνσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, έπειτα από 2,5 χρόνια κοινής πορείας και της πρόσληψης στη θέση του Τούρκου Φατίχ Τερίμ.

Ads

Την είδηση διοχέτευσε στα social media ο έγκυρος Τούρκος ρεπόρτερ Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου, με τιτίβισμά του.

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Παναθηναϊκός έλυσε μονομερώς το συμβόλαιο του προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς», αναφέρει ο δημοσιογράφος, ο οποίος νωρίτερα ενημέρωσε πως το «τριφύλλι» έχει φτάσει σε συμφωνία με τον Φατίχ Τερίμ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μάλιστα, σε νεότερο τιτίβισμά του ο Τούρκος ρεπόρτερ τονίζει πως η αυριανή προπόνηση, της Τετάρτης (26/12), θα γίνει υπό τις οδηγίες του πολύπειρου τεχνικού.

Ads

«Ο Φατίχ Τερίμ θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας στην προπόνηση που θα διεξαχθεί αύριο, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό», αναφέρει.

Τερίμ: «Είναι αλήθεια, συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό»

Την επικείμενη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε ο Φατίχ Τερίμ. Με δήλωση στη «Hurriyet» τόνισε ότι είναι αληθή τα δημοσιεύματα και ότι θα κάνει εκείνος την προπόνηση της Τετάρτης.

Με δήλωσή του λοιπόν στην εφημερίδα «Hurriyet» ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ναι, είναι αλήθεια. Συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό. Τα βρήκαμε χθες. Θα ταξιδέψω στην Ελλάδα αύριο και θα βρίσκομαι στην προπόνηση το απόγευμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα από τους Τούρκους ρεπόρτερ (αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την πράσινη ΠΑΕ) κάνουν λόγο για συνεργασία των δυο πλευρών, η οποία θα έχει διάρκεια 1,5 χρόνου και μάλιστα έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του.

Αναμένεται η επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ έχουν πάρει φωτιά τα social media από τους φίλους των πράσινων, που στην πλειοψηφία τους διαφωνούν με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και κατακεραυνώνουν το Γιάννη Αλαφούζο.

Πέρα από το ρίσκο της συγκεκριμένης απόφασης και την έλλειψη ποδοσφαιρικής λογικής, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναγέννησε την ομάδα του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε κύρος με την εν γένει παρουσία και τις κατά καιρούς δηλώσεις του, ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι αν ήταν ενήμερος για την απομάκρυνση του ή αν το έμαθε από τον Τύπο.

Αν συμβαίνει το δεύτερο, θα είναι κατάπτυστο και ανάξιο της ιστορίας του συλλόγου.