Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει αυτός και οι συμπαίκτες του αν ακουστούν ρατσιστικά συνθήματα από την εξέδρα στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Τσεχία στη Βουδαπέστη.
 
Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία την προσεχή Κυριακή (27/06) στη Βουδαπέστη για τους «16» του Euro και ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει αυτός και οι συμπαίκτες του αν ακουστούν ρατσιστικά συνθήματα από την εξέδρα.

Ads

«Η UEFA πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες στο γήπεδο, θα πρέπει να πάρει την απόφαση για αυτούς. Θα πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και να πει: “Εάν συμβεί αυτό, εάν γίνουν ρατσιστικές προσβολές, το παιχνίδι διακόπτεται“», δήλωσε ο αρχηγός των «οράνιε» στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Δεν έχω βιώσει ποτέ αυτήν την κατάσταση και ελπίζω να μην τη ζήσω ποτέ. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Σκεφτόμουν ότι δεν θα φύγω από το γήπεδο, τώρα σκέφτομαι διαφορετικά», είπε.

Την περασμένη Κυριακή, η UEFA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για «πιθανά ρατσιστικά περιστατικά» στους αγώνες της Ουγγαρίας στο Euro 2020 εναντίον της Πορτογαλίας και της Γαλλίας που έγιναν στην «Πούσκας Αρένα».

Να σημειωθεί ότι νέα έρευνα ξεκίνησε η UEFA για γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στις εξέδρες της Allianz Arena, στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ουγγαρία (2-2), που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ,
 
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε πως ξεκινάει πειθαρχική έρευνα για πιθανά γεγονότα που συνέβησαν στις εξέδρες της Allianz Arena. Αυτό είναι το πρώτο βήμα πριν να δοθούν οι όποιες ποινές στους αρμοδίους.
 
Η ανακοίνωση της UEFA δεν ξεκαθαρίζει ποια ακριβώς γεγονότα εξετάζει. Σύμφωνα με την Bild, οι Ούγγροι οπαδοί βρίσκονται στο μάτι της Ομοσπονδίας απ’ το πρώτο παιχνίδι, όταν και φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα, ενώ πριν απ’ την έναρξη του αγώνα απ’ του Μονάχου φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα.
 

Επίσης σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, οι οπαδοί της Ουγγαρίας κρατούσαν στο γήπεδο ομοφοβικά πανό. Θυμίζουμε πως ένας θεατής εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να δείξει σημαία με ουράνιο τόξο, μπροστά στους παίκτες της Ουγγαρίας την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου τους, θέλοντας να στηρίξει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ads

image
 
Νωρίτερα η UEFA δεν επέτρεψε τους ανθρώπους της Allianz Arena να φωτίσουν το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε αυτό το παιχνίδι, θεωρώντας ότι πρόκειται για πολιτική δράση, κάτι που εναντιώνεται στις διατάξεις και το καταστατικό της.