Ένας εξαιρετικός Παναιτωλικός, βγαλμένος από τα όνειρα του κάθε Αγρινιώτη, συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», για την 6η αγωνιστική Super League 1.

Ads

Με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Νίκο Καρέλη, που σημείωσε τρία γκολ και έφτασε τα έξι τέρματα φέτος, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Ηπειρώτες, που έχασαν για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία ματς και παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογία με 4 πόντους.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του Θανάσης Στάικος, που επέλεξε τον Σούλη στην εστία και τους Σόρια, Μπαγκαλιάνη, Εραμούσπε και Ποζνάνσκι στην άμυνα. Οι Λιάσος, Καραχάλιος και Κιάκος βρέθηκαν στα χαφ, με τον Σταματελόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και τους Ροσέρο-Μέντες στα άκρα.

Ads

Με 4-3-3 πορεύτηκε και ο Γιάννης Αναστασίου, έχοντας τον Ανέστη στο τέρμα και τους Μπακάκη, Λάρσον, Κορνέλιους και Χατζηθεοδωρίδη στα μετόπισθεν. Στον άξονα επιλέχτηκε ο Μλάντεν και Ντίας, Ντουάρτε πιο μπροστά, ενώ Σενγκέλια και Μόρσεϊ πλαισίωσαν τον Καρέλη στη γραμμή κρούσης.

Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν μία άστοχη κεφαλιά με τον Κιάκο στο 2’, οι Αγρινιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Μόρσεϊ να νικά τον Σούλη με συρτό σουτ από τα αριστερά στο 7’, για το 0-1.

Δείτε εδώ το γκολ

Ένα σουτ του Καρέλη στο 14’ πέρασε λίγο άουτ, ωστόσο στο 25’ ο Έλληνας φορ δεν μπορούσε να αστοχήσει, όταν ο Λάρσον του έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» από τα αριστερά, με τον Παναιτωλικό να φτάνει έτσι στο 0-2.

Δείτε εδώ το γκολ

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν πρίμα για την ομάδα του Αναστασίου, όμως ένα κόρνερ για τον ΠΑΣ στο 34’ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μειώσουν. Η εκτέλεση του Μορέιρα βρήκε τον Εραμούσπε, που με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Δείτε εδώ το γκολ

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έφτασαν κοντά και στην ισοφάριση, ωστόσο ο Σταματελόπουλος απέτυχε να βρει την μπάλα όπως θα έπρεπε σε τετ α τετ με τον Ανέστη μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μορέιρα.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας τη γρήγορη ισοφάριση, με τον Σταματελόπουλο να μην προλαβαίνει να σκοράρει από κοντά στο 53’ και τον Ανέστη να μπλοκάρει στη συνέχεια την κεφαλιά του Λιάσου.

Μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντουάρτε στο 61’ ανάγκασε τον Σούλη να διώξει εντυπωσιακά, με τον Ανέστη να λέει «όχι» στον Μορέιρα, που επιχείρησε να σκοράρει με σουτ από τα αριστερά στο 66’.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καρέλης έβαλε ακόμη πιο δύσκολα στον ΠΑΣ, σκοράροντας με περίτεχνο τρόπο το 1-3 από πλάγια θέση, μετά από κεφαλιά του Κορνέλιους.

Δείτε εδώ το γκολ

Ο Ροσέρο έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ με συρτό σουτ που πέρασε άουτ στο 81’, με τον Καρέλη να δίνει τη «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους με το τρίτο του γκολ στο 87’, όταν πλάσαρε υποδειγματικά μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και σημείωσε το τελικό 1-4.

Δείτε εδώ το γκολ

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος (60’ Τζίμας), Ποζνάνσκι (81’ Λώλης), Ροσέρο, Σταματελόπουλος (72’ Παμλίδης), Μορέιρα (81’ Μπάλαν)

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης (85’ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (80’ Φλόρες), Ντίας (59’ Μάρτενσον), Ντουάρτε, Σενγκέλια (58’ Κολοβός), Καρέλης, Μόρσεϊ (59’ Νταγκό)

Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Μηνούδης Ιωάννης (Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Τακίδης Γεώργιος (Κιλκίς)
VAR: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις