Μια δημοσιογράφος από την Κολομβία, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ρώτησε τον Τόμας Μίλερ αν τον πείραξε που ήρθε δεύτερος στη μάχη των σκόρερ, πίσω από τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση με έξι γκολ και «χρυσό παπούτσι». 

Ads

Ο Τόμας Μίλερ αρχικά τις είπε πως θα πρέπει να μιλήσει στα Βαυαρικά. «Δεν μιλάω βαυαρικά αλλά συγχαρητήρια για το Μουντιάλ. Ήσουν πολύ κοντά στο να αναδειχτείς κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά. Πώς αισθάνεσαι;»,  απάντησε στα Αγγλικά η ρεπόρτερ από την Κολομβία, στην εθνική της οποίας αγωνίζεται ο Χάμες Ροντρίγκες. 

«Δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι μ@@@@ιες, για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές! Μπορείτε να βάλετε το Χρυσό Παπούτσι εκεί που ξέρετε», είπε ο Μίλερ σε ελεύθερη μετάφραση και αποχώρησε, ενώ ο Σβάινσταϊγκερ που βρισκόταν δίπλα, μέχρι την ξαφνική αποχώρησή του, ξέσπασε σε γέλια. Η αρχική μετάφραση της απάντησης του Μίλερ που μεταδόθηκε από διεθνή μέσα ήταν «βάλτε το Χρυσό Παπούτσι στον κ@@@ σας», ωστόσο στη συνέχεια διευκρινίστηκε πως αυτό ακριβώς που είπε ο Μίλερ ήταν «Μπορείτε να πασαλείψετε το Χρυσό Παπούτσι πίσω από τα αυτιά σας», που πρόκειται για μια βαυαρική έκφραση αδιαφορίας. 

Σε αντίθεση με τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε εκνευρισμό και ενόχληση του Μίλερ, στη Γερμανία τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» προς την Κολομβιανή δημοσιογράφο, ένα «βαυαρικό αστείο» του Μίλερ. 

Ads