Ads

Μια φιέστα αντάξια ενός νταμπλούχου έγινε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με την κορύφωση φυσικά να είναι η απονομή της κούπας και ο γύρος του θριάμβου.

Ο sportdog σας παρουσιάζει ένα πλήρες χρονικό των όσων έγιναν πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της φιέστας.

Από νωρίς…

Οι πύλες του ΟΑΚΑ άνοιξαν στις 17:30, με τους φιλάθλους να πηγαίνουν από νωρίς στο γήπεδο, όπως είχε ζητήσει η ΠΑΕ. Στον περιβάλλοντα χώρ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αρκετές δραστηριότητες, αλλά και να προμηθευτούν την ειδικά σχεδιασμένη της «Αdidas» για το νταμπλ της ομάδας.
Πρώτοι έφτασαν στα αποδυτήρια οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Τάκης Οικονομόπουλος.

Ads

«Ασυνόδευτο»!

Το γραφείο Τύπο της ΠΑΕ είχε προτρέψει τους ρεπόρτερ της ομάδας να πάνε στο γήπεδο με τη φανέλα που τους είχε κάνει δώρο τα Χριστούγεννα με τα ονόματα τους. Ετσι, ο Ανδρέας Δρουκόπουλος, ο υπεύθυνος Τύπου, είχε φανέλα που έγραφε… ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ!

Τα πανό και τα συνθήματα

«Οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ», ήταν το πανό που κυριαρχούσε στη θύρα των οργανωμένων. «Οε οε οε πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ», «Σήμερα είναι Κυριακή και πίνουμε απ’το πρωί και ήρθαμε στο ΟΑΚΑ για να φωνάξω δυνατά “Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ» φώναζε ο κόσμος, ενώ υπήρχαν και συνθήματα για το γηπεδικό.

Η έλευση του Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ πριν ξεκινήσει το ματς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ντυμένος με λευκή εμφάνιση και αποθεώθηκε από τους οπαδούς. Ενας οπαδός (τεχνικός!) βρήκε την ευκαιρία να πάρει ένα αυτόγραφο.

«Είναι τρελός ο Πολωνός»

Το σύνθημα ξανακούστηκε στο ΟΑΚΑ, όχι μόνο για τον Κρίστοφ Βαζέχα αλλά και για τον Γιόζεφ Βάντσικ.

«Αλέξη έλα στον λαό σου»!

Όταν βγήκε ο Τάκης Οικονομόπουλος για να μπει ο Αλέξης Τζόρβας, το αγαπημένο παιδί της πράσινης εξέδρας άκουσε το σύνθημα «Αλέξη έλα στον λαό σου»!

Εντυπωσιακός ο Λιβαθηνός!

Το γυριστό του Λιβαθηνού που παραλίγο να βρει δίχτυα, θα το ζήλευε και ο Σισέ!

Το «πουλί» και ο στρατηγός!

Όλα τα… λεφτά η… απογείωση του Τάκη Οικονομόπουλου στο εναέριο βολέ του Πετρόπουλου αλλά και το… μαγικό του Δομάζου πάνω στον Καραγκούνη. Ο «στρατηγός» είδε την κόκκινη για να βγει. «Ο στρατηγός βγαίνει μόνο με κόκκινη έξω», όπως ακούστηκε και από τα μεγάφωνα.

Δεν ξέχασαν τον Τεν Κάτε

Τη στιγμή που από τα μεγάφωνα ακούστηκε το όνομα του Νίκου Νιόπλια για την απονομή, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναξαν και το όνομα του Τεν Κάτε!

Το πράσινο «κορεό»

Πριν από την απονομή, οι οργανωμένοι σχημάτισαν μια εντυπωσιακή χορογραφία που απεικόνιζε τα δύο τρόπαιο που κατέκτησε το τριφύλλι.

Για τον κόσμο

Με εικόνες από την εξέδρα και αναφορά στα επιτεύγματα με τις πωλήσεις διαρκείας αλλά και τα sold out, έπαιξε και βίντεο αφιερωμένο στους οπαδούς.

Ο γύρος του θριάμβου

Ο Καραγκούνης… τραβούσε (!) ανάμεσα στους συμπαίκτες του και τον Νικόλα Πατέρα που αποθεώθηκε! Ο Λέτο με τη σειρά του πήρε ένα καπνογόνο!

Οι δηλώσεις

Αριστείδης Καμάρας: «Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και ενωμένος. Πρωταθλητής όλων των σπορ, όπως λέει και ο ύμνος. Είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς τους φιλάθλους να αποθεώνουν με αυτόν τον τρόπο τα κορίτσια για τη μεγάλη τους επιτυχία (νταμπλ η ομάδα βόλεϊ γυναικών). Επίσης, είναι σημαντική μέρα, που σηματοδοτεί το αύριο που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ελπιδοφόρο και θετικό».

Αντώνης Αντωνιάδης: «Απολαμβάνω αυτή τη γιορτή. Πρέπει στο μέλλον να είμαστε όλοι ενωμένοι για τον μεγάλο Παναθηναϊκό».

Χουάν Ραμόν Ρότσα
: «Η χαρά είναι πολύ μεγάλη και η δόξα πρέπει να πάει στους πρωταγωνιστές. Εμείς είμαστε απλά ένα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας. Είχα χρόνια να παίξω στο ΟΑΚΑ. Χάρηκα πολύ σήμερα γιατί είδα και άλλα παιδιά που ήμασταν συμπαίκτες. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε μια τόσο μεγάλη γιορτή».

Σωτήρης Νίνης: «Όλο το χρόνο περιμέναμε αυτές τις στιγμές, τη φιέστα. Όλοι οι κόποι της χρονιάς επιβραβεύονται σήμερα».

Γιόζεφ Βάντσικ: «Αυτές είναι πολύ καλές στιγμές. Για εμάς είναι πολύ καλό που συμμετέχουμε γιατί οι παλιοί μας θυμούνται και οι νέοι μας μαθαίνουν. Πάντα ο Παναθηναϊκός είχε καλούς τερματοφύλακες και φέτος με Καρνέζη και Τζόρβα φτιάχνει ωραίο δίδυμο».

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Παίζουμε για να ευχαριστηθούμε και να γιορτάσουμε την κατάκτηση του τίτλου. Όσο για τους παλιούς ποδοσφαιριστές, να πω την αλήθεια δεν τους αναγνωρίζω. Λίγους από αυτούς μόνο που έρχονται μετά τα παιχνίδια για να μας μιλήσουν».

Δημήτρης Σαραβάκος: «Εμείς ήρθαμε να τιμήσουμε τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του νταμπλ. Εύχομαι να έχει συνέχεια. Το πρωτάθλημα φέτος κρίθηκε στην επαρχία, όπου δεν χάθηκαν πολλοί βαθμοί. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και πιο πλήρης ομάδας. Εύχομαι να μπουν οι βάσεις να πρωταγωνιστήσει η ομάδα και στα επόμενα χρόνια».

Στράτος Αποστολάκης: «Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για το σύλλογο. Μπράβο σε όλους, στον πρόεδρο, τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Μακάρι να υπάρχουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον. Άλλωστε η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Νικόλας Πατέρας: «Ηταν μια ωραία και συγκινητική γιορτή. Ευχαριστώ τον κόσμο που στάθηκε κοντά μας. Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει γερά θεμέλια για το μέλλον και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εγώ δεν θέλω να μιλάω για αυτοκρατορίες».

Κώστας Αντωνίου: «Είναι μεγάλη στιγμή για την ομάδα. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Είναι μεγάλη επιτυχία και οφείλεται στα παιδιά που προσπάθησαν και έβαλαν τα δυνατά τους όλη τη χρονιά. Βλέπαμε ότι μετά την πρώτη χρονιά διορθώσαμε τα λάθη μας και ξέραμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε»

Πηγή: https://www.sportdog.gr/