Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα οδηγεί το Ράλλυ Ακρόπολις μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τις έξι ειδικές διαδρομές.

Ads

Αυτή τη νίκη τη θέλει πολύ! Στο χέρι του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Volkswagen) είναι να οδηγήσει το Polo R WRC στην πρώτη θέση στο Ράλλυ Ακρόπολις και να γίνει ο 10ος διαφορετικός οδηγός από τη Φινλανδία που θα αναδειχθεί νικητής στον εθνικό μας αγώνα.

Μετά από μια τέλεια ημέρα που ακόμα και η βροχή καθυστέρησε να έρθει (σ.σ. ξεκίνησε να βρέχει πολύ στην τελευταία ειδική) ο 28χρονος οδηγός προηγείται με διαφορά 64 δευτερολέπτων από τον Ντάνι Σόρδο (Citroen).

O Ισπανός θέλει να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και ελπίζει να αλλάξει η τύχη του Λάτβαλα στις τέσσερις τελευταίες ειδικές της Κυριακής (2/6). Έκανε και χιούμορ μετά την 9η θέση στο δεύτερο πέρασμα από το Κεφαλάρι (9η ειδική), λέγοντας πως “με τον Κάρλος (Δελ Μπάριο τον συνοδηγό) συζητάμε και για τις κατατακτήριες στο MotoGP”, αναφερόμενος στις πτώσεις του Μαρκ Μάρκεθ.

Ads

Ο Λάτβαλα που μεταπήδησε στο στρατόπεδο της VW μετά την αποχώρηση της Ford από το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνόψισε την ημέρα του, λέγοντας: “Ήταν μια καλή επίδοση, όλη η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως βρισκόμαστε στο Ακρόπολις και τι συνέβη πέρυσι”. Το 2012 έσπασε τον τροχό του, κυνηγώντας τον Σεμπαστιάν Λεμπ. Από εκεί που ήταν μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο αργός, έχασε τέσσερα λεπτά και κάθε ελπίδα για να πάρει τη νίκη.

Ο Οζιέ “σκούπιζε” περιμένοντας τη βροχή

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Σεμπαστιάν Οζιέ ξαναμπήκε στον αγώνα μετά την άτυχη στιγμή του στην πρώτη ειδική. Έπαιξε τον άχαρο ρόλο να σκουπίζει την ειδική για τους υπόλοιπους, ξεκινώντας πρώτος.

Και μολονότι οι ερωτήσεις για τον Σεμπαστιάν Λεμπ και την επεισοδιακή συνύπαρξη τους στη Citroen δεν επιτρέπονται από τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της VW, ο οδηγός από το Γκαπ θυμήθηκε τον Αλσατό όταν ρωτήθηκε αν έμαθε κάτι από το σημερινό ρόλο του.

“Όχι, αλλά μου θύμιζε τότε που έκανα αυτή τη δουλειά για να εξυπηρετήσω τον τιμέιτ μου”. Ο Οζιέ περίμενε τη βροχή για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 10η θέση με την οποία έκλεισε την ημέρα του, όμως εκείνη άργησε να έρθει.

Πηγή: Sport24.gr