Η 1η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με το σημερινό (13/9) ματς Άρη-ΟΦΗ 0-0 και παρόλο που είναι πολύ νωρίς, κάποια πράγματα ή καλύτερα κάποια νέα πρόσωπα, φάνηκε πως θα δώσουν μεγάλες βοήθειες στις ομάδες τους, αλλά και ποιότητα γενικότερα στο πρωτάθλημα μας.

Ads

Η αίσθηση που αφήνει η πρεμιέρα είναι πως οι ομάδες είναι ενισχυμένες και υπάρχουν προϋποθέσεις μεγαλύτερου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός εκτός από τις ευρείες νίκες τους, έχουν ποιοτικές λύσεις στο δυναμικό τους, είναι απαλλαγμένες από Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ο χρόνος είναι μάλλον σύμμαχος τους, με δεδομένο πως έχουν νέους προπονητές και παίκτες.

Ο Βραζιλιάνος Ματέους Βιτάλ στους πράσινους και ο Ελβετός Στέφεν Τσούμπερ στην Ένωση, είναι ποδοσφαιριστές θέαμα και ουσία και ενθουσιασμό στους φιλάθλους, κάτι απαραίτητο στο πρωτάθλημα μας.

Ads

Υπάρχουν κι άλλοι νέοι παίκτες που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά και αναμένεται να δείξουν το ταλέντο τους στη συνέχεια, ωστόσο οι Βιτάλ και Τσούμπερ ξεχώρισαν στο ξεκίνημα.

Η έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε στην Τούμπα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να νικά 1-0 τον ΠΑΟΚ μεταφέροντας του πίεση και γκρίνια.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου και έτσι είχαμε το δεύτερο 0-0 της πρεμιέρας, μετά την λευκή ισοπαλία στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Βόλος όπως και την περσινή σεζόν ξεκίνησε με σιγουριά και πειστική εμφάνιση, νικώντας 2-1 την Λαμία.

Τέλος ο Άρης βρήκε απέναντι του έναν άψογο αμυντικά ΟΦΗ και έμεινε στο 0-0, κάτι που του προσθέτει πίεση γιατί έχει και την τιμωρία με μείον 6 βαθμούς.

Πάντως είναι φανερό ότι οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις από πέρυσι, άρα είναι θέμα χρόνου και δουλειάς του Μάντζιου να φανεί στον αγωνιστικό χώρο, με νίκες και συγκομιδή βαθμών.

Ένα ένα ρεκόρ 21 ετών καταρρίφθηκε, με τον αγέραστο Λουκά Βύντρα να γίνεται ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε στη Super League! O στόπερ της Λαμίας κατέγραψε λεπτά συμμετοχής (αντικαθιστώντας τον τραυματία Άνταμ Τζανετόπουλο) σε ηλικία 40 χρονών, επτά μηνών και επτά ημερών, αφήνοντας στη 2η θέση τον Σέβο Μίλαν.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας στις 26 Μαρτίου 2000 είχε υπερασπιστεί την εστία των Τρικάλων απέναντι στον ΟΦΗ σε ηλικία 40 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών. Το ρεκόρ αυτό παρέμενε ακατάρριπτο από τότε.

Αυτό που είναι λυπηρό και κάθε χρόνο γίνεται χειρότερο, είναι ότι πλέον οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση, αφού και οι 14 ομάδες έχουν γεμίσει με ξένους παίκτες, που οι περισσότεροι δεν είναι επ’ ουδενί καλύτεροι από τους γηγενείς.

Μάλιστα ο προπονητής της Εθνικής μας Ολλανδός Τζον Φαν’τ Σχιπ έκανε ένα σχόλιο: «Σε συνέχεια των δηλώσεων μου μετά το παιχνίδι με τη Σουηδία. Μετά και το τελευταίο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League, οι Big-5 έχουν χρησιμοποιήσει στις ενδεκάδες τους κατά μέσο όρο 1,4 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας»

Τα αποτελέσματα

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 4-0
(30΄Μαουρίσιο, 45+1΄, 73΄Καρλίτος, 83΄Αλεξανδρόπουλος)

Βόλος-Λαμία 2-1
( Μπαρτόλο 8’, Φαν Βέερτ 41’, Τιρόνε 52’)

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(87΄Κόντε)

ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0
(7΄Λε Τάλεκ, 62΄Άμραμπατ πεν., 66΄Τσούμπερ)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0

Άρης-ΟΦΗ 0-0

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 2η αγωνιστική

image