Ads

Τρεις είναι πλέον οι διεκδικητές του τίτλου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που πλέον προηγείται με μόλις 2 βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς και τον Ολυμπιακό. Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ πήρε «αέρα» 4 βαθμών για την 4η θέση, ενώ στην ουρά η Λάρισα μπαίνει σε περιπέτειες μετά την ήττα της από τον Πανθρακικό. Ανάλυση αγώνων από το Sportdog.gr

Η Βαθμολογία:

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 52
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 50
3. ΠΑΟΚ 50
4. ΑΕΚ 39
5. ΑΡΗΣ 35
6. ΚΑΒΑΛΑ 33
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 31
8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 30
9. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 29
10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 28
11. ΗΡΑΚΛΗΣ 25
12. SΚODA ΞΑΝΘΗ 25
13. ΛΑΡΙΣΑ 24
14. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 21
15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 12

Ads

Τώρα είναι τρεις!

Απρόβλεπτη τροπή παίρνει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα μετά την νίκη του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής! Ο «δικέφαλος» του βορρά επικράτησε με 2-1 του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, μειώνοντας την διαφορά του από την κορυφή στους δύο βαθμούς και κρατώντας «ζωντανό» στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό με τον οποίο ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση.

Σε διάστημα δέκα λεπτών και τα τρία γκολ του ματς! Μια ασύλληπτη έμπνευση του Γκαρσία έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο 59’, ο Σισέ ισοφάρισε στο 64’ αλλά ο Μουσλίμοβιτς επανέφερε γρήγορα την τάξη στο 68’. Μπορούσε τον βαθμό το «τριφύλλι» που είχε δοκάρι με τον Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο και τις περισσότερες ευκαιρίες στην επανάληψη.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν (88′ Κριστιάνο), Βιερίνια (90′ Τσιρίλο), Ιβιτς, Εντίνιο (53′ Μουσλίμοβιτς)

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (71′ Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (79′ Νίνης), Σισέ.

Καθάρισε ο αρχηγός

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των «κίτρινων», καθώς με το τέρμα του Παντελή Καφέ στο 47’ πήρε μία σημαντική νίκη και πήρε σημαντικότατο προβάδισμα για την είσοδό της στα πλέι οφ.

Ο Άρης ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, έχασε μάλιστα και δύο μοναδικές ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά, ωστόσο στην συνέχεια οι παίκτες της Ένωσης ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έχασαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο στην επανάληψη ξεκίνησαν δυνατά και στο 47’ έκαναν το 1-0 με κεφαλιά του αρχηγού.

Με το τρίποντο αυτή η ΑΕΚ έφτασε στους 39 βαθμούς, τη στιγμή που ο Άρης έμεινε στους 35.

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Γεωργέας (46′ Καράμπελας), Καφές, Γιάχιτς, Λεονάρντο (66′ Μαντούκα), Σκόκο, Τζιμπούρ (89′ Μάκος), Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντεζ, Κόκε (77′ Αραβίδης), Αντού (46′ Μεριέμ), Τζόνσον, Νασούτι

Φωτιά στο Κάμπο!

«Βόμβα» έσκασε στο Αλκαζάρ! Ο Πανθρακικός «εκτέλεσε» μέσα σε δύο λεπτά τη Λάρισα, χάρη στα τέρματα του Μπέλεκ (75′ και 78′), και πήρε ένα ακόμη σπουδαίο «διπλό» στην παρουσία του στην Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα, μετά από από αυτή την ήττα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εξακολουθεί να πατάει σε τεντωμένο σκοινί, καθώς βρίσκεται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό…

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο, κι έτσι οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά από τις δύο εστίες. Ενα σουτ του Φλάβιο (7′), ένα φάουλ του Μετίν (11′) και μια προσπάθεια του Σκάτσελ (32΄) ήταν οι καλές στιγμές της ΑΕΛ, με τον Ρόκα να επεμβαίνει θετικά και στις τρεις περιπτώσεις. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 10ο και 26ο λεπτό αντίστοιχα με τους Μπέλεκ και Παπουλή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη, όταν η Λάρισα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 49ο λεπτό, καθώς ο Κουζέν, που κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρόκα, αστόχησε από την «άσπρη βούλα», καθώς ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έπεσε στη σωστή πλευρά και απέκρουσε εξαιρετικά. Η δεύτερη «ψυχρολουσία» για τους «βυσσινί» ήρθε στο 75ο λεπτό, με τον 17χρονο Καμουρανέζο Λέο Στιβ Μπέλεκ να ανοίγει το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα, ολοκληρώνοντας την «καταστροφή» για τους γηπεδούχους…

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (65΄ Τουάμα), Βελάσκο, Σκάτσελ (56΄ Ζεσούς), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73΄ Πούρι).

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου (60΄ Κανωτίδης), Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Μπερτράν, Παπουλής (81΄ Αρσενίεβιτς), Καζάκης, Μπέλεκ (90΄ Ολίσε).

Επιτέλους νίκη…

Κάθε λόγο να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, βγάζοντας από πάνω του και το άγχος του υποβιβασμού, απόρροια των εννέα αγωνιστικών χωρίς νίκη, έχει από σήμερα ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με 3-2 και πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα».

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για τους «κυανέρυθρους» με τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία, με τον έμπειρο τεχνικό στην αρχή της σεζόν να υπενθυμίζεται πως βρισκόταν στον σύλλογο των Ιωαννίνων.

Το αποτέλεσμα δεν «βολεύει» από την άλλη σε καμία περίπτωση τον ΠΑΣ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα και να φτάσει στο θετικό για αυτόν αποτέλεσμα, με τα περιθώρια για παραμονή να στενεύουν πλέον επικίνδυνα, ενώ, η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (28/2), στην Λιβαδειά, αποκτά καθοριστική σημασία.

Οι σκόρερ για τις δύο ομάδες ήταν για τον Πανιώνιο οι Τσότσαλιτς, Ριέρα και Μανιάτης ενώ για τον ΠΑΣ ήταν οι Μενδρινός και Σαϊτιώτης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (58΄ Καζναφέρης), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος (67΄ Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (78΄ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο (81΄ Κοντοές), Σκούφαλης (69΄ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (58΄ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.


«Χ» στο Περιστέρι

Μετά από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες ο Ατρόμητος σκόνταψε με τον Αστέρα παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία μέσα στο Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πούμε ότι είναι οι κερδισμένοι της αναμέτρησης, μιας και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Έτσι, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου παρέμεινε ένα βαθμό πίσω από τους Περιστεριώτες στη μάχη για τα πλέι οφ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς (Μπιλαγί 59’), Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα (Τάτος 80′), Φαβάλι (Σαγκονόφσκι 67’), Σαρμιέντο, Περόνε, Μπρίτο, Αναστασάκος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (Λαμπρόπουλος 75’), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Ουντότζι (Ρόκας 81′), Καρέρα, Τσέζαρεκ (Λαδάκης 63’), Μπαστία, Έντερ

Κακός δαίμονας

Για μια ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός σκόνταψε στο Παγκρήτιο απέναντι στον κακό του δαίμονα, Εργοτέλη και πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς, που θα του επέτρεπαν να «σκαρφαλώσει» έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν διπρόσωποι στο Παγκρήτιο και τελικά το πλήρωσαν. Στο πρώτο μέρος, ήταν καλύτεροι και πήραν το προβάδισμα με γκολ του Τοροσίδη (29’), όμως, στην επανάληψη, μόνο ο Εργοτέλης υπήρχε στο γήπεδο. Οι Κρητικοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους, «στρίμωξαν» τον Ολυμπιακό, έχασαν ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν στο 85’, με τον Μπούντιμιρ να γράφει το τελικό 1-1.

Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους 50 βαθμούς και ξέρει πως στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει δεύτερος (στο -2), μετά και το αυριανό ντέρμπι της Τούμπας. Ο Παναθηναϊκός (52β.) έχει την ευκαιρία να πάει ακόμη και στο +5, ενώ αν κερδίσει ΠΑΟΚ (47 β.), ρίχνει τρίτο τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία και μπαίνει και αυτός πολύ γερά στο κόλπο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο (78′ Κοιλιάρας), Μπαλάφας, Μπέτο (68′ Ορφανός), Λεάλ (78′ Βερμπακόφσκις), Μπούντιμιρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Ντάτολο (70′ Ντομί), Ντάρμπισιρ (63′ Ντιόγκο, λ.τ. 80′ Μήτρογλου)

(Χ)άνεται…

Ήθελε, αλλά δε μπορούσε για μία ακόμη φορά ο Λεβαδειακός ο οποίος αν και δεν ήταν καλύτερος από τον Ηρακλή κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, από το… πουθενά μέσα στο «Καυτατζόγλειο» με εκπληκτικό σουτ του Γκονζάλες στο 50’. Ο Κονέ ήταν αυτός που έδωσε τον υπερπολύτιμο βαθμό στον Γηραιό με γκολ στο 81’. Παράπονα για τον διαιτητή Παμπορίδη τόσο από τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους.

Ηρακλής (Γ. Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Μάρτος (85΄ Παπαστεργιανός), Γιαννούλης, Ηλιάδης (75΄ Κομπαγιάσι), Πίτου Γκαρσία, Κονέ, Επστάιν (56΄ Μιλάνο), Μάρα, Γιάντσης

Λεβαδειακός (Δ. Φαράντος): Λόπεζ Βαγιέχο, Μουλόπουλος (61΄ Αλεξίου), Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Ταραλίδης, Αμπουμπακάρι (64΄ Μαρτορέλ), Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Σολά (46΄ Αγκάλι)

Τρίτωσε το καλό!

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απ’ το γκολ του Πόι (18’), η Καβάλα, με φόρα απ’ το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ και την πρόκριση στη Νέα Σμύρνη, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και επικράτησε στης Ξάνθης με 2-1 στο «Ανθή Καραγιάννη» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκα. «Χρυσός» σκόρερ για τους «αργοναύτες» ο Ονουάτσι, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές στο 45’ και στο 68’, αντίστοιχα.

Καβάλα: Ιτάνζ (49΄ λ.τρ. Κατεργιαννάκης), Σιόντης, Οικονόμου, Φερέιρα, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς (29΄ Ντκικρόκ), Ντιέ, Ονουάτσι, Ρινκόν, Ορούμα (74΄ Λάκης), Σμόλαρεκ.

SKODA Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ (28΄ λ. τρ. Λυμπερόπουλος), Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι (77΄ Σουάνης), Σταθάκης, Φλίσκας, Στίνγκα, Μπούγκα, Στρμπα, Πόι, Ζιέντσουκ (63΄ Μάριτς).