Τέλος στο αρνητικό σερί των δύο ηττών έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς νίκησε 2-0 στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα, στο εξ αναβολής ματς της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Αρκάδες επέστρεψαν σε τροχιά playoffs, καθώς ανέβηκαν στην έκτη θέση με 35 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή η Λαμία παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς έχει 18 βαθμούς και είναι στη 12η θέση.

Σαν τελικός το ερχόμενο εντός έδρας ματς το Σάββατο με τον Άρη στην Τρίπολη για τον Αστέρα, που με νίκη κλειδώνει ουσιαστικά την εξάδα.

Ads

Μπαράλες και Ριέρα καθάρισαν για τους Αρκάδες με δυο γκολ σε τρία λεπτά, με τον δεύτερο να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού, με τη Λαμία να μειώνει με τον Μπανγκουρά στο τελευταίο τέταρτο αλλά τελικά το γκολ να μη μετράει μετά από εξέταση του VAR για χέρι του Ελευθεριάδη.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Γκαραβέλης στο τέρμα και οι Βύντρα, Λούκας, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς στην άμυνα. Μπεχαράνο, Τζανδάρης στα χαφ, Τιρονε, Μανούσος, Ρόμανιτς στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Τσούκαλος φορ.

Ίδια διάταξη και από τον Μίλαν Ράσταβατς για τον Αστέρα. Ο Παπαδόπουλος στην εστία, με τους Γκαρθία, Πίτσου, Καστανιο, Αλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Οι Βαλιέντε, Ιγκλέσιας στον άξονα, με τους Ριέρα, Καπίγια, Σίτο μπροστά τους. Ο Μπαράλες ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Κατά κύριο λόγο το πρώτο μέρος του παιχνιδιού κύλησε εντελώς αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες. Τόσο η Λαμία, όσο και ο Αστέρας είχαν κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν όσες ευκαιρίες είχαν σε κάποιο γκολ.

Τα λεπτά κυλούσαν και βλέπαμε την ίδια εικόνα. Μέχρι το 34ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Άλβαρες έκανε μια ωραία σέντρα, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, η οποία ήταν άπιαστη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς (0-1).

Τρία λεπτά αργότερα, στο 37’, ο Καπίγια έβγαλε την κάθετη ο Ριέρα πάτησε περιοχή και με πολύ ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του (0-2).

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, οι Αρκάδες κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 2-0 υπέρ τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία τα έπαιξε όλα για όλα, καθώς θα χρειαζόταν υπερπροσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι, ενώ ο Αστέρας είχε σαν πρώτο μέλημα να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν απειλητική και θα μπορούσε να βρει κάποιο γκολ στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του νεοεισελθόντα Προβυδάκη, το οποίο κατέληξε άουτ στο 52ο λεπτό. Η πρώτη σημαντική τελική για τους Φθιωτούς έγινε στο 57ο λεπτό. Ο Μανούσος είδε την μπάλα να του στρώνεται στο σκάσιμο στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε πήγε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Αστέρας ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει. Ο Γκαρσία έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα από την περιοχή προς τον Μπαράλες, ωστόσο την τελευταία στιγμή κόπηκε. Στο 59′ ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Τσούκαλο σε κοντινή προβολή. Ο Προβυδάκης έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο υψηλόσωμος επιθετικός από κοντά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Μετά το 60′ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και πάλι, κάτι που ήταν προς συμφέρον των Αρκάδων. Η Λαμία βρήκε δίχτυα με τον Μπανγκουρά στο 74ο λεπτό, το οποίο ακυρώθηκε λόγω χεριού του Ελευθεριάδη.

Μετά το ακυρωθέν γκολ του Μπανγκουρά οι Φθιωτοί δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και έγιναν ελάχιστα απειλητικοί, με τον Αστέρα να διατηρεί ως τη λήξη το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα (46’ Προβυδάκης), Λούκας, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (λ.τρ. 89’ Γκέντσογλου), Τζανδάρης (64’ Νούνιες), Τάιρον (70’ Ελευθεριάδης), Μανούσος, Ρόμανιτς (λ. τρ.46’ Μπανγκουρά), Τσούκαλος

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (95’ Καρμόνα), Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας – Ριέρα (λ.τρ. 62’ Τασουλής), Καπίγια (92’ Κανελλόπουλος), Σίτο (46’ Τιλίκα), Μπαράλες (95’ Μπενίτο)

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)