Την παραίτησή του από μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) υπέβαλε εσπευσμένα χθες ο Μίνωας Κυριακού, ώστε να προλάβει την απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης, με την οποία πιθανόν να κρινόταν έκπτωτος, λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του για υποθέσεις πολεοδομικών παραβάσεων στον Άγιο Αιμιλιανό. Η παραίτηση του έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια της Επιτροπής.

Ads

Μετά από καταγγελία στην ΕΟΕ, ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος ζήτησε να ενημερωθεί από τη Δικαιοσύνη για τυχόν διώξεις σε βάρος του Μίνωα Κυριακού και όπως του γνωστοποιήθηκε σε βάρος του κ. Κυριακού εκκρεμεί δίκη από τις 9 Δεκεμβρίου 2010 για απόπειρα εξαπάτησης του δικαστηρίου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και για την αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού και την παράνομη κατάληψη δημοσίου κτίσματος.

«Θεωρώ ότι ο κύκλος της ενασχόλησής μου σε οποιαδήποτε αιρετή θέση ολοκληρώθηκε οριστικά και ως εκ τούτου υποβάλω την παραίτησή μου και από την ΕΟΕ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του κ. Κυριακού, ο οποίος έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει την παραίτηση του μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Σημειώνεται ότι ο Μίνωας Κυριακού, μετά την παραίτηση του δεν μπορεί να είναι μέλος ή να εκπροσωπεί κανένα αθλητικό σύλλογο ή ομοσπονδία.

Ads