Συναρπαστικό ματς στο γήπεδο της Νεάπολης για την 2η αγωνιστική των playouts της Super League 1, ανάμεσα σε Ιωνικό και Βόλο, που αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2.

Ads

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Μάντζη, ωστόσο οι Βολιώτες επέστρεψαν στα τελευταία 25 λεπτά.

Σοκαριστικό σημείο στον αγώνα ο τραυματισμός του Ρομέρο στο 18ο λεπτό, όταν ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» της Μαγνησίας συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Κάνιας σε εναέρια μονομαχία, πέφτοντας στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ευχάριστο ήταν ότι ο Ουρουγουανός μπακ συνήλθε πολύ γρήγορα δείχνοντας ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, μετά την άμεση ιατρική φροντίδα που έλαβε. Λίγο μετά ο Ρομέρο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ads

Ο Βόλος παραμένει στην 10η θέση με 31 πόντους, ενώ ακολουθεί ο Ιωνικός με έναν βαθμό λιγότερο.

Με τριάδα στην άμυνα και συγκεκριμένα 5-3-2 πορεύτηκε ο Δημήτρης Σπανός. Στην εστία βρέθηκε ο Χουτεσιώτης, με Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντες τριάδα στην άμυνα και Βαλεριάνο-Μύγα στα άκρα. Στον άξονα έπαιξαν οι Κάνιας, Ντάλσιο και Άοσμαν, με Λένις και Μάντζης μπροστά.

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Κλέιμαν, με Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι στην άμυνα και Νίνη, Μπαριέντος στα χαφ, πίσω από Πουρίτα, Φερνάντες και Μπαρτόλο, με μοναδικό προωθημένο τον Φαν Βέερτ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να προηγηθούν 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Μάντζη μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά.

Ένα πλασέ του Ντάλσιο στο 7’ πέρασε λίγο άουτ, με τον Λένις να απειλεί ένα λεπτό αργότερα αλλά να αποτυγχάνει να νικήσει τον Κλέιμαν. Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας έβγαλε και το σουτ του Άοσμαν στο 9’, όπως έκανε και σε συρτό σουτ του Λένις στο 11’.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ιωνικού σταμάτησε απότομα στο 18’. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ρομέρο πήδηξε για την κεφαλιά και μετά από εναέρια μονομαχία έπεσε άτσαλα στο έδαφος, χάνοντας τις αισθήσεις του.

Ο αμυντικός του Βόλου συνήλθε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με την… παγωμάρα να περνά αλλά να επηρεάζει σε έναν βαθμό τους παίκτες Ιωνικού και Βόλου.

Στο 38’ είχαμε φάση ξανά, με τον Κλέιμαν να κλείνει τον Λένις που μπήκε επικίνδυνα από τα δεξιά και εν συνεχεία να αποσοβεί τον κίνδυνο σε κεφαλιά του Μύγα (43’).

Τέλος, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Πουρίτα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία από μακρινή θέση, μετά από κακή έξοδο του Χουτεσιώτη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Με ευκαιρία (48’ σουτ Ντάλσιο) και εν συνεχεία γκολ για τον Ιωνικό. Σκόρερ ξανά ο Μάντζης, που νίκησε για δεύτερη φορά τον Κλέιμαν με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 52’, για να γράψει το 2-0.

Ο Έλληνας επιθετικός άγγιξε τρίτο γκολ στο 55’ αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε, με τον Χουτεσιώτη να τον μιμείται στο 58’ (κεφαλιά Γκιουλέν) και στο 64’ (σουτ Φερνάντες). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φαν Βέερτ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ωστόσο στο 65’ ήρθε τελικά το γκολ για τους Βολιώτες, χάρη σε καταπληκτικό μακρινό σουτ του Φερνάντες (1-2).

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου όμως δεν έμεινε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα, μία μονομαχία του Μύγα με τον Μπαρτόλο έφερε τον πρώτο στο έδαφος, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.

Το VAR συμφώνησε και ο Φαν Βέερτ ευστόχησε, κάνοντας το 2-2 στο 71’.

Ο Ολλανδός είχε μεγάλη ευκαιρία και για την απόλυτη ανατροπή στο 85′, όμως νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, με το σκορ να μην αλλάζει.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν (76’ Πλατέλλας), Σάντσες, Κάνιας, Ρομαό, Ντάλσιο (76’ Κιάκος), Λένις (84’ Βαλέντε, 90+3’ Τσιριγώτης), Μάντζης (76‘ Τουράμ)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Γκιουλέν, Άλχο, Φεράρι, Ρομέρο (25’ Ρίνερ), Πουρίτα (54’ Ρεγκατέν), Φερνάντες, Νίνης (54’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (78’ Ροσέρο), Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Παπαδόπουλος Ηλίας (Μακεδονίας), Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)