Επίδειξη δύναμης ο ΠΑΟ 110-81 τον Ηλυσιακό

Ads

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟ ξέσπασε στον ουραγό Ηλυσιακό με 110-81 και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Α1. Οι «πράσινοι» πέτυχαν την εικοστή νίκη τους στο πρωτάθλημα και βρίσκονται κοντά στο ρεκόρ 25-1 με το οποίο θέλουν να τελειώσουν την κανονική περίοδο.

Κορυφαίος του ΠΑΟ ο Κώστας Τσαρτσαρής με 19 πόντους που έδειξε πώς έχει συνέλθει από το κάταγμα στο χέρι και θα μπορέσει να βοηθήσει τους πρωταθλητές στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από τους «πράσινους» απουσίασαν οι τραυματίες Χάισλιπ –Σπανούλης ενώ ο Διαμαντίδης έπαιξε λίγο αφού ο Ομπράντοβιτς προτίμησε να τον ξεκουράσει. Καλές εντυπώσεις άφησαν και οι νεαροί Μπόγρης-Βεργίνης.

Περίπατο ο Ολυμπιακός 92-74

Μια καλή προπόνηση ενόψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Πρόκομ που ξεκινούν την Τρίτη, έκανε σήμερα ο Ολυμπιακός που συνέτριψε τον Πανιώνιο με 92-74. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν διάθεση, έτρεξαν, έβγαλαν ωραίες φάσεις και ικανοποίησαν τους 3 χιλιάδες οπαδούς που πήγαν στο ΣΕΦ. Αντίθετα ο Πανιώνιος ήταν αποκαρδιωτικός και έδειξε ότι πήγε στο Φάληρο για να βγάλει την…υποχρέωση.

Ads

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού οι Τσίλντρες με 16, Κλέιζα 16, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν με 13. Από τον Πανιώνιο ο Ράις έβαλε 16, ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Έρτσεγκ, πέτυχε 14 πόντους ενώ αποδοκιμάστηκε σε κάθε τους ενέργεια ο έμπειρος Δημήτρης Παπανικολάου. Ο Σκούνι Πεν δεν αγωνίστηκε περισσότερο για να προφυλαχθεί. Ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται από μια τενοντίτιδα στο πόδι και ο Παναγιώτης Γιαννάκης προτίμησε να τον ξεκουράσει ενόψει Πρόκομ.

Ματ με… Κίκι

Επέστρεψε στις νίκες ο Άρης, που κέρδισε την… εφτάψυχη ΑΕΚ, με 79-76, και διατηρήθηκε στο κόλπο της εξάδας. Εξαιρετικό το δίδυμο των Ματ Ουόλς και Κίκι Κλαρκ. Νταμπλ-νταμπλ ο Φράνσις (27π., 11 ριμπ.).

Σπουδαίo «διπλό» του Περιστερίου στο Μαρούσι 81-79

Το Περιστέρι πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ, κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη επι του Αμαρουσίου με 81-79 και να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του Play-off. Το Περιστέρι πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ, κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη επι του Αμαρουσίου με 81-79 και να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του Play-off.

«Σαρωτικός» ο ΠΑΟΚ 105-69 τα Τρίκαλα

Επιβλητικός ο ΠΑΟΚ, «σάρωσε» με 105-69, τα Τρίκαλα και έφτασε στην 10ης νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 στο πλαίσιο της 21η αγωνιστικής. Η Θεσσαλική ομάδα συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό αφού βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Χρήστος Ταπούτος σημείωσε 18 πόντους, 16 ο Κένι Γκρέγκορι, 15 ο Τοντόρ Γκετσέφσκι και 14 ο Λάζαρος Παπαδόπουλος για τους γηπεδούχους.

Ο Μίχα Ζούπαν με 18π. ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενουμένων. Στον πάγκο των Τρικάλων με πολιτικά, βρέθηκε ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ Σλόμπονταν Μπόζοβιτς που αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει.

Νίκη παραμονής για Καβάλα, 101-62 την Ολύμπια

Νίκη παραμονής, 101-62, πέτυχε η Καβάλα εντός έδρας επί της ουραγού Ολύμπιας Λάρισας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «αργοναύτες» έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή, ενώ η τελευταία της βαιμολογίας Ολύμπια, μπορεί να σωθεί πλέον μόνο με ένα θαύμα.

Νίκη-θρίλερ του ΠΓΣ 85-83 τον Κολοσσό

Με καλάθι του Σμιθ στην εκπνοή του αγώνα ο Πανελλήνιος νίκησε 85-83 τον Κολοσσό Ρόδου και εξασφάλισε την τέταρτη θέση της Α1. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τους Ροδίτες να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Οι «Ολυμπιονίκες» κατάφεραν να κάνουν στο τέλος την ανατροπή, με τον Μανώλη Παπαμακάριο να σημειώνει τρία σερί τρίποντα ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και πέντε συνολικά τρίποντα.

Πηγή: www.sportdog.gr