Με εξαιρετική εμφάνιση και σκόρερ τον Πίτερ Κράουτς η Τότεναμ νίκησε με 1-0 την Μίλαν μέσα στο “Σαν Σίρο” και βρίσκεται κοντά σε μία ιστορική πρόκριση. Με γκολ του Ραούλ η Σάλκε πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Βαλένθια μέσα στο “Μεστάγια” και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους “8”.

Ads


Μίλαν – Τότεναμ 0-1

Η Τότεναμ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και πίεσε αρκετά την Μίλαν, ενώ στην πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 11′, με τον Λένον να κάνει την σέντρα από δεξιά και τον Αμπιάτι να διώχνει προ του Κράουτς. Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν όμως άτυχος, καθώς στο 16′ τραυματίστηκε στο κεφάλι και αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Αμέλια. Στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή στο 42′ και ο Αμέλια απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο ημίχρονο πέρασε στο ματς τον Πάτο αντί του Ζέεντορφ, αλλά η Τότεναμ έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 49′ να γυρνά το σώμα του έξω από την περιοχή και να κάνει ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Ads

Έπρεπε να φτάσουμε στο 50′ για να απειλήσει για πρώτη φορά η Μίλαν στο ματς, με τον Γκατούζο να κάνει την σέντρα, το Μάριο Γέπες να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Εουρέλιο Γκόμες να αποκρούει στο δεξί του “γάμα” εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιμπραχίμοβιτς αστόχησε σε νέα κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 60′ ο Γέπες πήρε νέα κεφαλιά, αλλά έδιωξε ξανά ο Γκόμες.

Το γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 80′, από την εντυπωσιακή αντεπίθεση τη Τότεναμ, με τον Άαρον Λένον να είναι δημιουργός και ο Πίτερ Κράουτς εκτελεστής.

Ο Λένον πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα και έφυγε ταχύτατα από δεξιά, λίγο έξω από την περιοχή απέφυγε το τάκλιν του Γέπες, τράβηξε πάνω του τον Νέστα και πάσαρε στον Κράουτς, ο οποίος απλά πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμέλια.

Στις καθυστερήσεις η Μίλαν έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ρομπίνιο, ο οποίος σούταρε από κοντά και απλά κέρδισε κόρνερ. Από αυτό ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ανάποδο “ψαλίδι”, αλλά είχε πρώτα σπρώξει τον Ντόσον και το τέρμα δεν μέτρησε. Τα νεύρα ήταν πολλά για τους Ιταλούς και έτσι μετά την λήξη ο Τζενάρο Γκατούζο πιάστηκε στα χέρια με τους αναπληρωματικούς της αγγλικής ομάδας.

ΜΙΛΑΝ:
Αμπιάτι (18′ Αμέλια), Αμπάτε, Νέστα, Γέπες, Αντονίνι, Τιάγκο Σίλβα, Γκατούζο, Φλαμινί, Ζέεντορφ (46′ Πάτο), Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς.

ΤΟΤΕΝΑΜ:
Εουρέλιο Γκόμες, Τσόρλουκα (59′ Γούντγκεϊτ), Γκαλάς, Ντόσον, Ασού-Εκοτό, Παλάσιος, Σάντρο, Λένον, Πίνααρ (77′ Κράνιτσαρ), Φαν ντερ Φααρτ (62′ Μόντριτς), Κράουτς.

Βαλένθια – Σάλκε 1-1

Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς ο Χούντελααρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Βαλένθια αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει στο 9′, όμως οι Ισπανοί ήταν αυτοί που στο 17′ άνοιξαν το σκορ με το 6ο γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο στην διοργάνωση. Ο Αντούριθ βρήκε αριστερά τον Ματιέ, ο Γάλλος έκανε την σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο ο Σολδάδο πλάσαρε άψογα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, ο οποίος έκανε κακό υπολογισμό.

Ο Ισπανός στράικερ απείλησε ξανά στο 30′, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από την κεφαλιά του, λίγο νωρίτερα οι Γερμανοί είχαν μια καλή στιγμή με τον Κλούγκε, ενώ στο 34′ ήταν η σειρά του Αντούριθ να βρεθεί κοντά στο γκολ, αλλά αστόχησε με το δυνατό διαγώνιο σουτ του δεξιά μέσα από την περιοχή.

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το διαγώνιο σουτ του Μπανέγκα στο 48′ να περνά λίγο άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στην απέναντι εστία ο Ραούλ σούταρε με το δεξί και ο Γκουαΐτα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 64′ η Σάλκε έφτασε στην ισοφάρισε με… ισπανική συνεργασία! ο Χουράδο από αριστερά βρήκε τον Ραούλ στην καρδιά της περιοχή της Βαλένθια και ο έμπειρος στράικερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουαΐτα με ιδανικό διαγώνιο πλασέ.

Ο Ραούλ σε 24 ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Βαλένθια με την φανέλα της Ρεάλ είχε σκοράρει12 φορές, ενώ το είχε κάνει αυτό και στον τελικό του Champions League κόντρα στις “νυχτερίδες” την περίοδο 2000-2001.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ:
Γκουαΐτα, Μιγκέλ, Νταβίντ Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ (79′ Χόρντι Άλμπα), Μεχμέτ Τοπάλ, Μπανέγκα (68′ Βιθέντε), Τίνο Κόστα, Αλεχάντρο Ντομίνγκες (68′ Χοακίν), Αντούριθ, Σολδάδο.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτσελντερ, Σμιτζ, Κλούγκε, Ματίπ, Φαρφάν (79′ Ντράξλερ), Χουράδο (83′ Εντού), Ραούλ, Χούντελααρ.

Πηγή: sport 24