Νιούκαστλ και Άρσεναλ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο “St James’s Park” και ξύπνησαν στους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου θύμησες από ματς έγραψαν ιστορία για τα γκολ και τις ανατροπές τους. Δείτε τα επτά καλύτερα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ads

Το απίστευτο ματς που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στο Νιούκαστλ, που βρήκε την τοπική ομάδα να πετυχαίνει τέσσερα γκολ μέσα σε 20 λεπτά και να απαντάει στο 0-4 της Άρσεναλ από το 26′ έδωσε ερέθισμα στην αγγλική “Daily Mail” να αναζητήσει αντίστοιχα παιχνίδια που καθήλωσαν τους φιλάθλους.

Έτσι, φιλοξένησε τη Δευτέρα τα επτά καλύτερα ματς από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, όπως τα επέλεξαν οι συντάκτες της, με το ένα είναι καλύτερο από το άλλο… Απολαύστε τα:

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (4 Ιανουαρίου 1994): Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαινόταν να έχει ρίξει στο καναβάτσο τη μεγάλη αντίπαλό της, πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα σε διάστημα 24 λεπτών, όμως οι “κόκκινοι” δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη… Ο Νάιτζελ Κλαφ σκόραρε δις πριν κλείσει το ημίχρονο, ενώ το τελικό 3-3 διαμορφώθηκε από τον Νιλ Ράντοκ έντεκα λεπτά πριν το τέλος.

Ads

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 4-3 (3 Απριλίου 1996): Οι ελπίδες της Νιούκαστλ του Κέβιν Κίγκαν για την κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 1995-96 δέχτηκαν ένα τρομακτικό χτύπημα στο “Άνφιλντ”. Ο Σταν Κόλιμορ έκανε το 3-3 στο 68ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης χάρισε στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη σκοράροντας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


Νιούκαστλ-Λέστερ 4-3
(3 Φεβρουαρίου 1997): Οι “αλεπούδες” βρίσκονταν στη θέση του οδηγού μέχρι το 76ο λεπό προηγούμενοι με 3-1, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα μίλησε η κλάση του Άλαν Σίρες. Ο άλλοτε αρχισκόρερ των αγγλικών γηπέδων πέτυχε χατ-τρικ στα τελευταία 14 λεπτά και οδήγησε τις “καρακάξες” σε μία επική ανατροπή.


Άρσεναλ-Λιντς 2-3
(4 Μαΐου 2003): Ο τίτλος της Πρέμιερσιπ κατέληξε στα χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2002-03 με ολίγη βοήθεια από τη… Λιντς, καθώς έκανε την έκπληξη λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε με το 3-2 επί της Άρσεναλ στο “Χάιμπουρι”. Οι “κανονιέρηδες” κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύο φορές στο ματς, όμως δεν είχαν απάντηση για τους Κιούελ και Βίντουκα, με τον δεύτερο να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 89ο λεπτό.

Πόρτσμουθ-Ρέντινγκ 7-4 (29 Σεπτεμβρίου 2007): Έντεκα γκολ σε μία αναμέτρηση δεν είναι και το πιο συνηθισμένο γεγονός, ακόμα και όταν μιλάμε για Πρέμιερ Λιγκ. Και όμως συνέβη πριν μερικά χρόνια, με την Πόρτσμουθ να επικρατεί με 7-4 της Ρέντινγκ έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζανί που πέτυχε χατ-τρικ.


Άρσεναλ-Τότεναμ 4-4
(29 Οκτωβρίου 2008): Ο Χάρι Ρέντναμπ δεν θα μπορούσε να περιμένει πιο συναρπαστικό ντεμπούτο στον πάγκο της Τότεναμ καθώς το 4-4 με την Άρσεναλ στο “Emirates” πριν δύο χρόνια τα είχε όλα. Οκτώ γκολ, λάθη από τερματοφύλακες, την τρομερή λόμπα του Ντέιβιντ Μπέντλι από το… σπίτι του, καθώς και τα γκολ των Τζίνας και Λένον στις καθυστερήσεις που πήραν τη νίκη μέσα από τα χέρια των γηπεδούχων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (20 Σεπτεμβρίου 2009): Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ “τα είπαν” την περασμένη σεζόν τέσσερις φορές (2 στο πρωτάθλημα-2 στο Λιγκ Καπ), όμως αν ήταν κάποια αναμέτρηση που έχει μείνει περισσότερο χαραγμένη στις μνήμες των Άγγλων φιλάθλων, αυτή είναι η πρώτη μεταξύ τους στο “Ολντ Τράφορντ”. Ο Κρεγκ Μπέλαμι τρέλανε τους οπαδούς της Σίτι όταν ισοφάρισε στο 90ο λεπτό όμως στο τέλος γέλασε η Γιουνάιτεντ, με το νικητήριο γκολ του Μάικλ Όουεν στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!