Ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, για τη 19η αγωνιστική της Super League 1, με σκόρερ-Λυτρωτή τον Περέα στο 88΄και παρέμεινε αήττητος για πέμπτο συνεχές ματς, ενώ προσπερνώντας τους Αρκάδες στη βαθμολογία, αύξησε τις πιθανότητες του για είσοδο στην εξάδα.

Ads

Στην 9η θέση με 19 βαθμούς πλέον ο ΟΦΗ που έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, στη 10η με 18 έμειναν οι Αρκάδες που δείχνουν να έχουν πρόβλημα στο γκολ.

Με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη παίζει την επόμενη εβδομάδα ο Αστέρας, με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ΟΦΗ.

Με 3-5-2 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μανδάς στην εστία, με τους Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη στην τριάδα των στόπερ. Λάρσον, Μπαλογιάννης τα δύο φουλ-μπακ, με τους Θοράρινσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ στα χαφ. Ο Τοράλ σε περιφερειακό ρόλο στην επίθεση στο πλάι του Ντίκο.

Ads

Ίδια διάταξη και από τον Άκη Μάντζιο για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο τέρμα ο Παπαδόπουλος και οι Πίτσου, Αντζουλάς, Καστάνιο οι τρεις στόπερ. Καρμόνα, Άλβαρες στα μπακ-χαφ, με τους Μουνάφο, Σανταφέ, Μπερτόγλιο τριάδα στον άξονα. Κρέσπι και Μπαράλες αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε και τον καλύτερο δυνατό ρυθμό, έχοντας πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή Φωτιά και λάθη από τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Αστέρα στο 13ο λεπτό, όταν ο Άλβαρες έκανε μια ωραία εκτέλεση φάουλ αλλά ο Σανταφέ από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 22’, Γιαννούλης και Μανδάς συγκρούστηκαν στον αέρα με τον δεύτερο να χάνει την κατοχή με τον Μπερτόγλιο να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ σηκώθηκε και έδιωξε.

Από το μισάωρο και μετά ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να απειλήσει χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 48’ η κρητική ομάδα είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Τοράλ έκανε την παράλληλη, αλλά ο Ντίκο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αστέρας είχε αρκετά παράπονα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από τον ρέφερι Φωτιά για ορισμένες αποφάσεις του, ο οποίος με τη σειρά του έκανε παρατηρήσεις στον πάγκο των Αρκάδων και τον  έδειξε κίτρινη στο Μουνάφο που είχε βγει αλλαγή.

Στην συνέχεια έγιναν κάποιες αλλαγές και ο ρυθμός είχε πέσει, με τον ΟΦΗ να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 79ο λεπτό. Ο Λάρσον έπιασε πλασέ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας.

Ο ΟΦΗ ωστόσο έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 88’ ανοίγοντας το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Περέα πήδηξε ολομόναχος και με ωραία κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Μια φάση που ο Αστέρας φώναξε για επιθετικό φάουλ σε πέσιμο του Μπαράλες από σπρώξιμο του Βούρου, με Φωτιά και VAR να συμφωνούν πως δεν υπήρξε κάτι και το γκολ να μετρά κανονικά.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον ΟΦΗ να παίρνει μια σημαντική νίκη και να συνεχίζει την αναρρίχηση στο  βαθμολογικό πίνακα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς – Θοράρινσον, Βούρος, Πασαλίδης – Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (85’ Μπάκιτς), Γιαννούλης (76’ Περέα), Μπαλογιάννης (66’ Μοσκέρα) – Ντίκο, Τοράλ

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος – Πίτσου, Αντζουλάς, Καστάνιο – Καρμόνα, Μουνάφο (46’ Γκαρντάφσκι), Σανταφέ (90’+1′ Μπενίτο), Μπερτόλιο (61’ Μπαρτόλο),  Άλβαρες – Κρέσπι (72’ Σίτο), Μπαράλες

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Σακκάς Παναγιώτης-Δημήτριος (Θεσσαλίας), Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών)
4ος Διαιτητής: Ματσούκας Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)
VAR: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
AVAR: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)