Σοκαριστικές εικόνες διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο της Λέστερ, λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα της με την Γουέστ Χαμ, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας, Βικά Σβιβανανπράμπα.

Ads

Όπως μετέδωσε το SkyNews, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το γήπεδο, όπως συνηθίζει, έπειτα από κάθε αγώνα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φάνηκε να είχε χαθεί ο έλεγχός του και προσέκρουσε στο πάρκινγκ λίγα μέτρα μακριά από το στάδιο. Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, ενώ στον χώρο του δυστυχήματος έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα και μονάδες της πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή εκκενώθηκε. Οπαδοί, αλλά και παίκτες της ομάδας σοκαρίστηκαν με κάποιους να ξεσπούν σε κλάματα, καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί από το γήπεδο.

«Διαχειριζόμαστε περιστατικό στον περιβάλλοντα χώρο του King Power Stadium. Στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λέστερ, ενώ από την ομάδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση και τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σαφήνεια ποιοι επέβαιναν στον ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαινε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, η κόρη του κι ένα ακόμη άτομο η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Ads

Η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία ανακοίνωση για τα θύματα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήρθε η πρώτη ανακοίνωση της Λέστερ χωρίς όμως να δίνει κάποια νέα πληροφορία για το αν ο ιδιοκτήτης της ομάδας επέβαινε στο ελικόπτερο. «Βοηθάμε την Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό περιστατικό στο King Power Stadium. Ο σύλλογος θα εκδώσει μια πιο λεπτομερή δήλωση όταν θα υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες».

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής αξιωματούχος της Πυροσβεστικής του Λέστερ έγραψε στο Twitter ότι το ατύχημα ήταν «σοβαρό και τραγικό» προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να γίνουν κάποιες εικασίες για τα αίτια ή για το ποιος εμπλέκεται σε αυτό».

Από την πλευρά της η αστυνομία του Λέστερ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το τμήμα Ερευνας Εναέριων Ατυχημάτων συνεργάζεται με τα μέλη σωστικών συνεργείων αλλά και την ομάδα προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της συντριβής.

Ο Σβιβανανπράμπα που είναι ιδιοκτήτης της King Power και σύμφωνα με το Forbes ο πέμπτος πιο πλούσιος Ταϊλανδός είχε αγοράσει τη Λέστερ το 2010.