Ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία, ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο εγκέφαλος της απαγωγής του ποδοσφαιριστή Αλαν Πουλίδο, συνελήφθη από την αστυνομία του Μεξικού.

Ads

Ο 29χρονος Γκαρσία ανήκει στην οικογένεια του φορ του Ολυμπιακού, καθώς έχει παντρευτεί την εξαδέλφη του.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία και μαρτυρίες που στηρίζουν ότι ήταν αυτός ο οποίος οργάνωσε την απαγωγή του συγγενή του.

Ο Βελάσκεθ είναι γνωστός στις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και μετά από έρευνες, αποδείχθηκε πως αυτός ήταν που σχεδίασε την απαγωγή του Πουλίδο.

Ads

Ο Πουλίδο απήχθη από έξι ένοπλους άνδρες στην πολιτεία της Ταμαουλίπα. Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του, άφησαν την σύντροφο του Ιλεάνα Σάλας, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την οικογένεια του παίκτη και τις αρχές, και έφυγαν μαζί με τον 25χρονο επιθετικό προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Απελευθερώθηκε ο Αλάν Πουλίδο [ΒΙΝΤΕΟ]

Ωστόσο όλα έληξαν πολύ γρήγορα, καθώς λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος φορ απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο Ντανιέλ Μοράλες, που είχε συλληφθεί πρώτος από τις αρχές, κατέθεσε πως ο Γκαρσία ήταν στο ίδιο πάρτι με τον Πουλίδο και μάλιστα ενημέρωσε τους συνεργούς του την ώρα που ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε από το χώρο, για να προχωρήσουν στην απαγωγή του.