Ενδιαφέροντα έως εξαιρετικά παιχνίδια (π.χ. ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ) μας έδωσε η 4η αγωνιστική της Super League που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Ads

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μόνος πρώτος στην κατάταξη και μαζί με τον δεύτερο ΠΑΟΚ, είναι οι ομάδες που μετά το κακό ξεκίνημα αντέδρασαν έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες.

Ο δικέφαλος του Βορρά σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής με το καθαρό 2-0 επί της ΑΕΚ, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της νέας σεζόν. Παρόλα τα προβλήματα με τραυματισμούς και ειδικά στην αμυντική γραμμή του, ο Λουτσέσκου αξιοποιεί τους πάντες και αποδεικνύει ξανά στην δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ, την ικανότητα του μακριά από μοιρολατρίες και δικαιολογίες.

Η ΑΕΚ και πάλι δεν τα κατάφερε εκτός έδρας, προβλημάτισε με την απόδοση της, τα αμυντικά κενά (έχει δεχτεί 5 γκολ σε δύο ματς εκτός) και τα πολλά «νεκρά» διαστήματα στην διάρκεια του αγώνα.

Ads

Ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμη «επαγγελματική» νίκη κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του άνοδο και κυρίως το πλούσιο ρόστερ που δίνει την δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει την πρέπουσα διαχείριση, λόγω και των υποχρεώσεων στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, ήταν σαρωτικός απέναντι στον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο Βόλο και το σημαντικότερο ικανοποίησε τους φίλους του, πηγαίνοντας στο ντέρμπι των αιωνίων την προσεχή Κυριακή στο Καραϊσκάκη με ανεβασμένη ψυχολογία.

Ο Άρης έχει αφήσει πίσω τα δύο άσχημα ματς στις πρώτες αγωνιστικές, έδωσε συνέχεια στη νίκη του επί του Παναθηναϊκού περνώντας από το Περιστέρι με 3-1, καλύπτοντας κατ’ αρχήν το -6 της τιμωρίας του. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος λογικά θα δουλέψει υπέρ του, βοηθώντας την ένταξη και προσαρμογή των πολύ ποιοτικών νέων παικτών του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει αήττητος όπως ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ, μάλιστα το χθεσινό ματς στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στους Κρητικούς ήταν από τα καλύτερα μέχρι τώρα στο νέο πρωτάθλημα.

Είναι αυτονόητο ότι όσο δυνατές και ανταγωνιστικές παρουσιάζονται οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες, τόσο πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό γίνεται το «προϊόν» Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάντως η παρουσία μέχρι ώρας ομάδων όπως οι  Βόλος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ, ΟΦΗ, Ιωνικός και η αναμενόμενη καλύτερη συνέχεια για τον Αστέρα Τρίπολης, τη Λαμία και τον Ατρόμητο, είναι καλά δείγματα για ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα με περισσότερο ανταγωνισμό και θέαμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Παναθηναϊκός-Βόλος 5-1
(Καρλίτος (3’, 69’, Ιωαννίδης 4΄, Χατζηγιοβάννης 33’, Βιτάλ 45+1’, – Γκιουλέν 58’)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2
(7′ Τικίνιο, 23′ Αγκιμπού Καμαρά)

Λαμία-Παναιτωλικός 2-2
(10΄Μαζουλουξής, 66΄Νούνιες – 30΄Ντουάρτε, 90΄Βαρόνε)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
(42’ Μπίσεσβαρ, 79′ Κούρτιτς πεν. )

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1
(22’ Μιλιντσεάνου – 9’ Νέιρα πέν.)

Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός 0-0

Ατρόμητος Αθηνών-Άρης 1-3
(45+3′ Σπιριντόνοβιτς – 10′ Μαντσίνι, 60′ Γκάμα πέν., 65′ Γκαρσία)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 5ης αγωνιστικής
image