Με άνετη νίκη ξεκίνησε τις εγχώριες υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε με το ευρύ 3-0 το Βόλο, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 2η αγωνιστική της Super League.

Ads

Έχοντας επτά αλλαγές στο βασικό σχήμα το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα από την ομάδα της Μαγνησίας, επαλήθευσε την ανεβασμένη ποιότητα του ρόστερ του, ενώ παράλληλα έκανε και διαχείριση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο, ενόψει της σπουδαίας ρεβάνς με την Μπράγκα την προσεχή Τρίτη.

Ο Τσέριν άνοιξε το σκορ μόλις στο 11’, επιβεβαιώνοντας πως ο Βόλος είναι ο αγαπημένος του αντίπαλος, με τον Ιωαννίδη να επαληθεύει την καυτή του φόρμα, σκοράροντας στο 37ο λεπτό, ενώ ο Βέρμπιτς ολοκλήρωσε τον χορό των τερμάτων, στο 74’.

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 70ο λεπτό.

Ads

Ο Παναθηναϊκός -που πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς του- αγωνίζεται με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, την επόμενη αγωνιστική, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι θα υποδεχτούν στην ΑΕΚ, έχοντας έναν πόντο.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε έχοντας υποστεί εκτεταμένο rotation, σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς στα μετόπισθεν. Ενώ Ρούμπεν και Τσέριν ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, Παλάσιος-Βέρμπιτς στα «φτερά» και ο Μπερνάρ πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Ο Βόλος από την άλλη «κατέβηκε» με μια μόνο αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα, επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Σιαμπάνη κάτω από τα γκολπόστ. Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ και Λούνα αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Τσοκάνης-Γκλάβτσιτς το δίδυμο στον άξονα. Με τους Ντέλετιτς, Κόμπα και Μαχαίρα την τριπλέτα πίσω από τον Μραζ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, έτσι και στο σημερινό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε την κατοχή από το ξεκίνημα και κυκλοφόρησε την μπάλα, απέναντι σε έναν αντίπαλο πάντως που τον περίμενε ολόκληρος πίσω από τη σέντρα σε φάση άμυνας.

Αυτό το γεγονός συν το ότι η εν λόγω 11άδα του «τριφυλλιού» ουδέποτε είχε ξαναπαίξει μαζί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αναπόφευκτα χρόνο για να βρει τα «πατήματά» της, οδήγησαν τον Βόλο στο να βγάλει το πρώτο δεκάλεπτο «αναίμακτα».

Ωστόσο στο 11’ έγινε το 1-0, όταν από τη Σέντρα του Παλάσιος, ο Κρούζλιακ απομάκρυνε πάνω στον Σιέλη και ο Τσέριν που καιροφυλακτούσε «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Σιαμπάνη, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα και τέταρτο προσωπικό του απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.

Παρά την εμφανή διάθεση των γηπεδούχων να «καθαρίσουν» το ματς όσο πιο γρήγορα γινόταν, πιέζοντας ψηλά, η διάθεση του αντιπάλου να μείνει σε παθητικό ρόλο, κλείνοντας πάντως σωστά τους χώρους, δεν επέτρεψε την δημιουργία ευκαιριών στη συνέχεια.

Μετά το ημίωρο, το «τριφύλλι» ανέβασε το τέμπο και μέσα σε ένα επτάλεπτο κατάφερε να φτιάξει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Κι αν η σέντρα-σουτ του Μλαντένοβιτς στο 32’ δεν κατέληξε στα δίχτυα, ή ο Σιαμπάνης έβγαλε με το πόδι το εντυπωσιακό σλάλομ και το σουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή στο 33’, τελικά το «μοιραίο» για την ομάδα της Μαγνησίας δεν αποφεύχθηκε.

Στο 37ο λεπτό, από την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ από την δεξιά πλευρά, η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη στο πρώτο δοκάρι «έγραψε» το 2-0, παρά την προσπάθεια του Σιαμπάνη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το συγκεκριμένο σκορ.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Αϊτόρ και Αράο (αντί των Παλάσιος και Πέρεθ), με τον Ισπανό να είναι μάλιστα δραστήριος με το… καλημέρα, αφού στο 51′ είχε εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 53′ εκτέλεσε έξυπνα φάουλ που παραλίγο να φέρει το τρίτο γκολ από κεφαλιά του Βέρμπιτς.

Στο 56′ η Λεωφόρος “πήρε φωτιά” όταν ο διαιτητής Διαμαντόπουλος κιτρίνισε τον Σένκεφελντ για διαμαρτυρία του σε φάουλ που έδωσε εις βάρος του και ακολούθησαν δύο κόκκινες στον πράσινο πάγκο (σε Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρο Βλάχο), με τον Βόλο να προσπαθεί να επωφεληθεί από την αναταραχή αλλά τον Μπρινιόλι να λέει “όχι” στον Μωραΐτη, σε μεταξύ τους τετ α τετ και να κρατάει το 2-0.

Μετά από αυτό το εκρηκτικό πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει πάντως τον έλεγχο και να φτάνει σε ένα τρίτο γκολ για να καθαρίσει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη στο 74ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Βέρμπιτς να εκτελεί με κοντινή κεφαλιά τον Σιαμπάνη, για το 3-0.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά, με τους πράσινους να κρατούν όμως το προβάδισμα χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες και να φτάνουν σε μία άνετη νίκη στην δική τους πρεμιέρα πρωταθλήματος (δεν είχαν παίξει με τον Ατρόμητο την περασμένη αγωνιστική), για να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον ευρωπαϊκό τελικό με την Μπράγκα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ (71′ Πάλμερ-Μπράουν), Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Πέρεθ (46′ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (82′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (58′ Σπόραρ)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67′ Κίτσος), Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Κόμπα, Μαχαίρας (67′ Ταχάτος), Μραζ (46′ Μωραΐτης)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

4ος Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)

VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)

AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)