Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική των playouts της Super League, με μεγάλες νίκες για Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης και αντίστοιχα οδυνηρές ήττες για ΠΑΣ και Κηφισιά, που είναι καταδικαστικές σίγουρα για την ομάδα των Ιωαννίνων και πιθανότατα γι’ αυτήν των Βορείων προαστίων.

Ads

Ισόπαλα με το ίδιο σκορ (2-2) τα ματς Βόλος-Ατρόμητος Πανσερραϊκός-ΟΦΗ, με την ομάδα της Μαγνησίας να επωφελείται από την ήττα της Κηφισιάς και να αποκτά απόσταση ασφαλείας τεσσάρων βαθμών από τις θέσεις υποβιβασμού.

Η βαθμολογία

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Κηφισιά-Παναιτωλικός 0-1

(70΄ Λομόνακο)

Η ομάδα του Αγρινίου πήγε στην Καισαριανή με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με ήττα θα γινόταν μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό, ωστόσο νίκησε με σκορ 1-0 την Κηφισιά με σκόρερ τον Σεμπαστιάν Λομόνακο και βρέθηκε στο +2 από την ομάδα των βορείων προαστίων, όντας ξανά σε θέση οδηγού για την παραμονή.

Ads

Σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους, τελικά οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που βρήκαν το γκολ στο 70′, όταν ο (εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα) Αργεντινός φορ πήρε την ασίστ του Ζοάο Πέδρο, που πέρασε ως αλλαγή μετά από καιρό απουσίας λόγω τραυματισμού, και εκτέλεσε εύστοχα τον Αναγνωστόπουλο κρίνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον, για την Κηφισιά, που δεν έχει στα χέρια της την παραμονή, ακολουθούν ματς στο Περιστέρι με Ατρόμητο, στην Καισαριανή με ΠΑΣ και στις Σέρρες με Πανσερραϊκό. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες θα παίξουν στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στο Αγρίνιο με τον Ατρόμητο, και στο Ηράκλειο με ΟΦΗ.

 

Κηφισιά (Κώστα Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (81’ Νίνης), Σολόα, Σναϊντερλάν, Τσανάτζια, Κλωναρίδης (46’ Παπασάββας – Τετέι 82’), Μιλίτσεβιτς, Μπιφουμά (81’ Μενέντες), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι (84’ Χατζηθεοδωρίδης), Λομόνακο (84΄Ντουάρτε), Σέρχιο Ντίας (61’ Πέδρο)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)

ΠΑΣ Γιάννινα- Αστέρας Τρίπολης 0-1

(93’ Ατιένθα Πίτσου)

Ο Αστέρας Τρίπολης χτύπησε στο 90’+3’ με τον Πίτσου, πήρε την πρώτη του νίκη μετά τις 28 Ιανουαρίου και επί της ουσίας έριξε στη δεύτερη κατηγορία τον ανώτερο ΠΑΣ Γιάννινα, που συμπλήρωσε επτά παιχνίδια δίχως νίκη (τέσσερις ήττες-τρεις ισοπαλίες) και φυσικά με τέτοιο απολογισμό όντας και ο ουραγός της κατάταξης εδώ και καιρό, απλά περιμένει την τυπική επικύρωση του μοιραίου, δηλαδή του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία.

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι – Σόρια, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Κιάκος – Καραχάλιος, Τζίνο (60’ Ντεμίρ), Ροζάλες (65’ Ριένστρα), Ροσέρο (60’ Λεό)- Παμλίδης (65’ Τζίμας), Κόντε

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Λύρατζης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (89’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63’ Γκος) – Καλτσάς (70’ Ζουγλής), Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Ρεγκίς – Μιριτέλο (89’ Μάντζης)

Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-2

(22’ Άλεξιτς, 33’ Μπεντανκόρ – 27’ και 75’ Μπάκιτς)

Απολαυστικό, γεμάτο γκολ και φάσεις, αλλά χωρίς νικητή ήταν το παιχνίδι Πανσερραϊκός-ΟΦΗ αναμέτρηση στις Σέρρες, που έληξε ισόπαλο 2-2, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δύο φορές, αλλά τους Κρητικούς πάντα να έχουν απάντηση.

Ο Άλεκσιτς άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, με τον Μπάκιτς να ισοφαρίζει στο 27′ με πέναλτι. Ο Μπεντανκόρ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 33′. Στο 75ο λεπτό ο Μπάκιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, μετά από γύρισμα του Μοσκέρα.

Στην βαθμολογία, οι δύο ομάδες έχουν άνεση. Οι Σερραίοι είναι στη δεύτερη θέση των playouts με 32 πόντους, ενώ ακολουθούν οι Κρητικοί στο -1.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Πεταυράκης, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (59’ Στάικος), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Τομάς (84’ Μασκανάκης),

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Βούρος, Λουκάο, Θοράρινσον, Μπάκιτς, Γκαγέγκος (70’ Μεγιάδο), Μπάκου (66’ Μοσκέρα), Τοράλ (74’ Γκλάζερ), Ριέρα (66’ Αποστολάκης), Ισέκα (74’ Φελίπε)

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)

Βόλος-Ατρόμητος Αθηνών 2-2

(45’+2’ Γκαρσία, 80’ Γκλάβτσιτς – 18’ Αθανασίου, 70’ πέν. Αντζιέλσκι)

Ο Βόλος ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Τελικά έμεινε στο 2-2 με τον Ατρόμητο, ο οποίος αν και αδιάφορος βαθμολογικά, έπαιξε για την Ιστορία του στο Πανθεσσαλικό και λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει και τη νίκη με γυριστή κεφαλιά του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, με τους δύο τερματοφύλακες Κόβατς και Μαρκετζάνι να είναι σίγουρα πρωταγωνιστές.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη, πιέστηκε πολύ από τον Ατρόμητο, που προηγήθηκε δυο φορές (20′ Αθανασίου, 70′ Αντζιέλσκι), όμως με το γκολ του Γκαρσία στο 45’+2′ και την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γκλάβτσιτς στο 81′, έφερε ισάριθμες φορές το ματς στα ίσα (2-2) και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εξαιρετικό ανά διαστήματα, το ματς, με ένα πέναλτι για κάθε ομάδα και «γκάφες» από κάθε τερματοφύλακα, αλλά τον Μαρκετζάνι καθοριστικό να διατηρεί το σκορ ισόπαλο σε δυο περιπτώσεις.

Στους 29 βαθμούς πλέον ο Βόλος που μετά από τέσσερις αγωνιστικές παραμένει αήττητος, όπως και ο Ατρόμητος που βρίσκεται στην κορυφή με 34.

Δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την επόμενη αγωνιστική για τον Βόλο, την Κηφισιά θα υποδεχθεί στο Περιστέρι ο Ατρόμητος.

 

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (89’ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς, Μπερτόγλιο (71’ Τρουιγέ), Κόμπα, Ασεχνούν (93′ Ποπέσκου), Γκαρσία.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Κούντε (97′ Καραμάνης), Γκονζάλες, Καμαρά, Βαλένσια, Αντζιέλσκι (71’ Βέργος), Βρακάς (81’ Ρομπάιγ)

Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)