Ο Παναθηναϊκός με τραγική εμφάνιση, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΑΕΚ λίγο πριν από τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Άρης τον νίκησε 1-0 στη Λεωφόρο, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League και του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Ads

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους πράσινους,  που έδειξε ότι δεν έχει το μέταλλο να παλέψει ως το τέλος, τις όποιες ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έπεσε στην τρίτη θέση με 71 βαθμούς και αντιμετωπίζει τον -ισόβαθμο- ΠΑΟΚ εκτός έδρας στις 15 Μαΐου, ενώ ο πέμπτος Άρης, που ανέβηκε στους 52 πόντους, αγωνίζεται στη Λαμία την ίδια ημέρα.

Πλέον μετά το φινάλε της 8ης αγωνιστικής των playoffs της, τρεις ομάδες έμειναν να διεκδικήσουν τον τίτλου του πρωταθλητή.

Ads

ΑΕΚΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν τις πιθανότητές τους για το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει οριστικά νοκ-άουτ.

Η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή, έχει την κατάσταση στα χέρια της και κατακτά το πρωτάθλημα με δύο νίκες. Σε περίπτωση που το εξ αναβολής ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου ολοκληρωθεί ισόπαλο, τότε επί της ουσίας θα έχει κατακτήσει τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει το 3/3, αλλά δεν του φτάνει. Διότι θα χρειαστεί να έχει μια απώλεια και η ΑΕΚ (σσ. στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά), ώστε να την ξεπεράσει στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός κρατάει και αυτός θεωρητικά την τύχη στα χέρια του. Τι σημαίνει αυτό; Αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, τότε θα στεφθούν πρωταθλητές, οτιδήποτε και αν κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μαθηματικά είναι μόνο στη μάχη αλλά όχι ρεαλιστικά, θέλει να κάνει το 2/2, η ΑΕΚ να μην κερδίσει κανένα παιχνίδι της και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να γράψουν μέχρι τέσσερις ή έξι βαθμούς αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των δύο αγωνιστικών που απομένουν

9η (15/5) με κοινή ώρα έναρξης (20:00)

  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
  • Λαμία-Άρης

10η και τελευταία με κοινή ώρα έναρξης (20:00)

  • ΑΕΚ-Λαμία
  • Άρης-ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Η βαθμολογία

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Αράο, Ούγκο και Μλαντένοβιτς τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Τσέριν ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Βιλένα και Μπακασέτα, με τους Λημνιό-Βέρμπιτς στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ζουλ και Νταρίντα ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Σουλεϊμάνοφ Γκαρθία και Σαβέριο στην τριάδα πίσω από τον Μορόν, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Με γκολ από τα … αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς ο Άρης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2’. Όταν από σέντρα του Γκαρθία από δεξιά, ο Ζαμόρα με κεφαλιά έξω από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ντραγκόφσκι, πετυχαίνοντας το 0-1.

 

Χρειάστηκε να περάσει ένα πεντάλεπτο για να συνέλθει από την ψυχρολουσία ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, παρότι συνέχισε να δείχνει «μουδιασμένος», είχε μέσα σε ένα τρίλεπτο τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Αρχικά με την κεφαλιά του Ούγκο, από κόρνερ του Μπακασέτα από αριστερά, με τον Κουέστα να αποκρούει, στο 8’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λημνιός δεν έκανε την προβολή σε κενή εστία, μετά το γύρισμα του Βέρμπιτς από αριστερά. Ενώ στο 11’ ο Τσέριν επιχείρησε το πλασέ από διαγώνια θέση, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Το «τριφύλλι» εξακολούθησε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να κυκλοφορεί την μπάλα, κερδίζοντας κι άλλα κόρνερ, με τους παίκτες του άξονα κυρίως, να πιέζουν ψηλά ήταν και ευάλωτο στις γρήγορες μεταβάσεις του αντιπάλου του.

Ήταν δε, εκείνος που είχε την επόμενη καλή στιγμή, ξανά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, με τον Ούγκο να παίρνει μια ακόμα κεφαλιά, αλλά τον Μπράμπετς να απομακρύνει την μπάλα, στο 20ο λεπτό.

Μάλιστα δύο λεπτά μετά, λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2 από το πουθενά. Ή, αν προτιμάτε από ένα απρόσμενο λάθος του Ντραγκόφσκι, ο οποίος έχασε την μπάλα από τα χέρια του μετά από έξοδο. Δίνοντας την ευκαιρία στον -βιαστικό- Ζαμόρα να σουτάρει εντός περιοχής, για να σώσει με προβολή ο Ούγκο.

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να περιμένουν τον αντίπαλο τους πίσω από την μπάλα, ψάχνοντας κάποια καλή αντεπίθεση, ενώ παράλληλα κατάφεραν να βγάλουν αναίμακτα και τις νέες κεφαλιές των Βέρμπιτς-Αράο, πριν το ημίωρο.

Με το σκηνικό να παραμένει ίδιο και στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, καθώς η καλή αμυντική λειτουργία του Άρη και η έλλειψη δημιουργίας από πλευράς Παναθηναϊκού, επέτρεψε ένα αναιμικό σουτ του Ιωαννίδη και μια εντελώς άστοχη κεφαλιά του Ούγκο, που δεν στάθηκαν ικανά να προβληματίσουν τον Κουέστα, στο 35’ και στο 41’ αντίστοιχα.

Ο Τερίμ έκανε διορθωτικές κινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, περνώντας στο ματς τους Σπόραρ και Μαντσίνι αντί των Βέρμπιτς και Λημνιού και άλλαξε το πλάνο με δύο επιθετικούς.

Στο 52’ ο Άρης είχε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη του, καθώς ο Ζαμόρα με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μάντζιος οχύρωσε την ομάδα του στα μετόπισθεν και ο Τερίμ πέρασε και τρίτο σέντερ φορ, τον Γερεμέγεφ με σύστημα 3-4-3.

Ο Άρης πίεσε τους Τσέριν, Μπακασέτα, Αράο για να μην δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα ο Παναθηναϊκός.

Οι γηπεδούχοι αναλώθηκαν σε αλλεπάλληλες σέντρες, με την άμυνα του Άρη να μην έχει πρόβλημα και να αποκρούει τις πανικόβλητες επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού, που φυσικά ήταν αδύνατο να σκοράρει με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν μια μεγάλη νίκη.

 

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (80′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (80′ Τζούριτσιτς), Βιλένα (62′ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (46′ Σπόραρ)

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (72′ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (72’Φετφατζίδης), Γκαρθία (59′ Ροζ), Σαβέριο (59′ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66′ Μορόν)

Διαιτητής: Αγκάγεφ Αλιγιάρ (Αζερμπαϊτζάν)

Βοηθοί: Ζεϊνάλοφ Ζεϊνάλ, Αμιράλι Ακίφ (Αζερμπαϊτζάν)

4ος Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)

VAR: Ουμουντλού Καμάλ (Αζερμπαϊτζάν)

AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)