Πολύ ενδιαφέρον το ξεκίνημα των δύο μίνι πρωταθλημάτων (play-off και play-out) της Super League, όπου η ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής προϊδεάζει για συναρπαστική συνέχεια.

Ads

Παρόλο που η υπόθεση τίτλος είναι ουσιαστικά τελειωμένη καθότι ουδείς αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι πρωταθλητής, η μάχη για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και η αντίστοιχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, προμηνύεται αμφίρροπη και σκληρή.

Το highlight της 1ης αγωνιστικής συνολικά (και στα δύο μίνι πρωταθλήματα), ήταν οπωσδήποτε η ισοφάριση του Αστέρα Τρίπολης στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, με τον σκόρερ τερματοφύλακα των Αρκάδων Παπαδόπουλο, να γίνεται viral στα social media.

Βέβαια το αποτέλεσμα του αγώνα (2-2) μπορεί στο τέλος των play-off να αποδειχτεί καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, που κυριολεκτικά αυτοκτόνησε με την απώλεια δύο υπερπολύτιμων βαθμών στην εκπνοή του ματς.

Ads

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως ηττήθηκε ο Άρης και η ΑΕΚ, αν τελικά ο ΠΑΟ είχε νικήσει θα ήταν με το «καλημέρα» ισόβαθμος με την «Ένωση» και σε απόσταση μίας νίκης από τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Επειδή ο μεγάλος στόχος του τριφυλλιού είναι η επάνοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα περιθώρια για λάθη είναι μηδενικά πλέον και η νοοτροπία της μαζικής άμυνας για την διατήρηση του αποτελέσματος δεν του ταιριάζει, μήτε του έχει βγει σε καλό μέχρι τώρα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε καθαρά την ΑΕΚ στο ντέρμπι των δικεφάλων και πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, επανέρχεται η ηρεμία στον από κάθε άποψη δύσκολο οργανισμό του δικέφαλου του Βορρά.

Η ΑΕΚ με τέτοιες εμφανίσεις θα κινδυνεύσει στα σίγουρα αναφορικά με την κατάκτηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου και ο προβληματισμός στις τάξεις των φίλων της είναι μεγάλος γιατί έχει φανεί σε όλη την πορεία του πρωταθλήματος πως αυτό το ρόστερ δεν είναι αντάξιο των απαιτήσεων μίας ο0μάδας όπως η «Ένωση».

Ο Ολυμπιακός δείχνει χαρακτήρα και επιβεβαιώνει σε κάθε αγώνα την αξία του έμψυχου δυναμικού του και την σωστή διαχείριση από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς. Παρόλο που στον χθεσινό αγώνα με τον Άρη έπαιζε με δέκα παίκτες από το 41΄, άντεξε την πίεση του αντιπάλου του και πλησίασε ακόμη πιο κοντά στην τυπική στέψη του ως πρωταθλητή.

Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από το ματς στο Φάληρο, ωστόσο παραμένει δεύτερος και αγωνιστικά είναι φέτος πολύ ισχυρός και καθόλου κατώτερος από τους ανταγωνιστές του για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στα play-out τη μεγάλη νίκη της 1ης αγωνιστικής σημείωσε η ΑΕΛ στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, που σε συνδυασμό με το εμφατικό διπλό της Λαμίας στο Αγρίνιο, έδωσε «δραματικό» τόνο στη μάχη της σωτηρίας που θα παιχτεί ανάμεσα σε τρεις ομάδες (Λάρισα, Παναιτωλικό και ΟΦΗ) αν δεν συμβούν απρόβλεπτες καταστάσεις με βάση την ως τώρα βαθμολογία αλλά και εικόνα των ομάδων.

Ο ΟΦΗ πήρε βαθμό στο Βόλο και έδωσε τέλος στο απίστευτα αρνητικό σερί του με δέκα ήττες, αλλά ούτως ή άλλως έχει «μπλέξει» και θα χρειαστεί μεγάλες εμφανίσεις και κυρίως γκολ.

Η αγωνιστική δραστηριότητα θα διακοπεί για περίπου δύο εβδομάδες λόγω των αγώνων της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των play-off

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2
(Φερνάντεθ (84’), Παπαδόπουλος (97’ – Μακέντα (58’, 59’)

Ολυμπιακός-Άρης 1-0
(38΄Μασούρας)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1
(3΄/89΄Αντρ. Ζίβκοβιτς, 46΄Σφιντέρσκι – 45+3΄Ολιβέιρα)

Η βαθμολογία των play-off

image

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των play-out

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ 0-2
(67΄Ντουρμισάϊ, 90+6΄Νούνιτς)

Βόλος-ΟΦΗ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-0
(32΄Εραμούσπε)

Παναιτωλικός-Λαμία 0-3
(24΄Βασιλακάκης, 27΄Ντέλετιτς, 43΄Ρόμανιτς)

Η βαθμολογία των play-out

image

Η επόμενη 2η αγωνιστική

image