Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική της Super League, πάει ο Ιανουάριος μπήκαμε στον Φεβρουάριο (που θα αρχίσουν οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και μένουν ακόμη έξι στροφές ως την λήξη της κανονικής περιόδου.

Ads

Όπως έχει σχολιαστεί από την προηγούμενη αγωνιστική αφού ξέρουμε ήδη τον πρωταθλητή (Ολυμπιακός), το ενδιαφέρον στρέφεται στην εξάδα και στην ουρά, με τις ομάδες να παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα play-off και play-out, με δεδομένο ότι θα «κουβαλήσουν» τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει την κανονική περίοδο.

Στην πρώτη εξάδα είναι πιθανόν να μην αλλάξει κάτι ως το τέλος, ίσως μόνο η κατάταξη των ομάδων που είναι ήδη εντός, από τη δεύτερη μέχρι την έκτη θέση, δηλαδή ποιος θα είναι π.χ. 2ος  ή 3ος ή 5ος κλπ.

Για τον Ολυμπιακό έχουν ειπωθεί όλα, ίσως πρέπει να τονιστεί η συνέπεια και η σταθερότητα που δείχνει παρόλο που θεωρητικά είναι αδιάφορος. Αυτό πρέπει να πιστωθεί κυρίως στον Πέδρο Μαρτίνς και βοηθάει στον ισότιμο ανταγωνισμό.

Ads

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι ακλόνητο φαβορί για την εξάδα, έχει οκτώ βαθμούς διαφορά από τον Ατρόμητο και 9 από τον Βόλο, αλλά κυρίως πείθει με την αγωνιστική του παρουσίας.

Η χθεσινή του νίκη επί του φιλόδοξου Άρη και μάλιστα με ανατροπή, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.

Για τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης εξάδας ισχύουν τα γνωστά από την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τα τυπικά για την στέψη του, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στρέφονται πρωτίστως πλέον στο κύπελλο, είναι σημαντικό πως έβγαλαν αντίδραση και οι δύο, με επιστροφή σε καλές εμφανίσεις και νίκες μετά τα «στραπάτσα» από ΠΑΣ Γιάννινα και ερυθρόλευκους αντιστοίχως.

Ο Άρης προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στο ανώτερο επίπεδο, ωστόσο θέλει πολύ δουλειά ακόμη αγωνιστικά αλλά και σε φιλοσοφία. Το γεγονός ότι βασίζεται κατά 90% σε ξένους παίκτες δείχνει και το άγχος του ιδιοκτήτη του για ταχεία διάκριση, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο και υπομονή για χτίσιμο ομάδας σε βάθος χρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό «γκέλαρε» και μάλιστα εντός έδρας, με θεωρητικά εύκολο αντίπαλο (Λαμία), κάτι που δείχνει αυτό που αποτελεί νόμο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ότι δηλαδή οι ομάδες χρειάζονται χρόνο για τα χτιστούν και σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση των άσχημων αποτελεσμάτων, που πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Πάντως είναι σημαντικό πως κράτησε το μηδέν στην άμυνα για έβδομη αγωνιστική, γεγονός που δίνει αυτοπεποίθηση σε κάθε ομάδα που προσπαθεί να εξελιχτεί.

Ο Ατρόμητος σημείωσε μεγάλη νίκη στα Γιάννινα, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο να πιάσει και να ξεπεράσει τον Αστέρα Τρίπολης για είσοδο στην εξάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βόλο που όπως ειπώθηκε από αυτή την στήλη από την αρχή του πρωταθλήματος με το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, είναι μεν καλή ομάδα, αλλά της φιλοσοφίας να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατόν την παραμονή στην κατηγορία και ότι άλλο καλύτερο έρθει…. ευπρόσδεκτο.

Αρνητική η εικόνα του ΟΦΗ με πέντε αγώνες δίχως νίκη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για είσοδο στα play-off.

Μαζί με τον Απόλλωνα και τον ΠΑΣ Γιάννινα αισθάνονται τουλάχιστον ασφαλείς για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Παναιτωλικός, Λαμία και Λάρισα είναι στα «σχοινιά» και αν δεν συμβεί κάτι απροσδόκητο, αυτές οι τρεις θα συναγωνιστούν ως το τέλος, για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Η Λαμία έχει δύο αγώνες λιγότερους και από τότε που ανέλαβε προπονητής της ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει σαφέστατη αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

ΑΕΛ-Βόλος 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1
(66΄Κρεσπί, 70΄Ριέρα – 28΄Μάνος)

Παναθηναϊκός-Λαμία 0-0

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2
(43΄Σάκχοφ, 71΄Τάνκοβιτς)

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 5-0
(39΄Μουργκ, 51΄Σβαμπ, 57΄Τζόλης, 61΄- 90΄Σφιντέρσκι)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 0-1
(5΄Αγκάγιεφ)

Απόλλων-Ολυμπιακός 1-3
(90΄Ντάουντα – 31΄/ 93΄Χασάν, 72΄Εμβιλά)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 21ης αγωνιστικής

image