Ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στις αρχές του ματς, τελικά με αντεπίθεση και ανατροπή, επικράτησε 3-1 της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη του και παραμένει εν αναμονή των αποτελεσμάτων στους άλλους αγώνες των διεκδικητών, για να δει σε ποια ακριβώς βαθμολογική θέση θα βρεθεί.

Ads

Οι «πράσινοι» δέχτηκαν γκολ από ένα δικό τους λάθος, με τον Σλίβκα να σκοράρει μόλις στο 14’, για την ομάδα της Φθιώτιδας που τους έβαλε δύσκολα για περίπου μισή ώρα.

Όσο χρειάστηκαν, δηλαδή, έχοντας βγάλει άμεσα αντίδραση και ισοφαρίζοντας με τον Τσέριν στο 18ο λεπτό, για να βρουν τα πατήματά τους και να φτιάξουν πάρα πολλές φάσεις για γκολ, έχοντας και δοκάρι με τον Σπόραρ στο 42’.

Τελικά, ανέλαβε δράση σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Μπερνάρ, που πέτυχε δύο τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60’ και με «σκαφτό» πλασέ στο 87ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ads

Έτσι ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πρώτος προσωρινά, με 68 βαθμούς και αντιμετωπίζει τη σημερινή του αντίπαλο ξανά εκτός έδρας την προσεχή Κυριακή 21/04), ενώ η Λαμία έμεινε στους 34 πόντους και στην έκτη θέση.

Η βαθμολογία

Ο Τερίμ παρέταξε τους «πράσινους» σε σχηματισμό 4-4-2, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Αράο ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα και τον Μπερνάρ σε ρόλο δεκαριού, ενώ Ιωαννίδης και Σπόραρ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

H Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Αμαράλ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Λέικ, Σλίβκα και Τσιλούλη στην τριάδα πίσω από τον Μάλτσι, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Η Λαμία ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με τον Σλίβκα να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Κώτσιρα, να παίρνει τη μπάλα και να σκοράρει για το 0-1 στο 14’.

 

Οι «πράσινοι» όμως αντέδρασαν άμεσα και τέσσερα λεπτά αργότερα με ένα ξερό σουτ του Τσέριν έξω από την περιοχή ισοφάρισαν σε 1-1.

 

Από το 30 έως το 40′ ο Παναθηναϊκός, κυρίως λόγω των εμπνεύσεων Μπακασέτα – Ιωαννίδη που συνδυάζονταν εξαιρετικά, πίεσε, δημιούργησε και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες (Μπερνάρ – Σπόραρ), πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή και κυριάρχησε.

Μέχρι το 30′ ήταν προβληματικός, εν συνεχεία βρήκαν καλύτερα τους ρόλους τους οι παίκτες. Η Λαμία παρέμενε επικίνδυνη επιθετικά, αλλά αμυντικά είχε πάρα πολλά θέματα, θα μπορούσε να έχει δεχθεί ήδη τρία γκολ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί 2-1 στο 60’ με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ενώ στη συνέχεια έχασε πολλές ευκαιρίες με τον Παλάσιος και τον Βραζιλιάνο.

 

Την ίδια στιγμή βέβαια οι χαφ των γηπεδούχων είχαν κουραστεί και έχαναν τις «μονομαχίες» με τη Λαμία να φτάνει εύκολα έξω από την περιοχή του Ντραγκόφσκι.

Ο Μπερνάρ όμως «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 87’ μετά από πάσα του Παλάσιος νίκησε τον Κοσέλεφ με φαλτσαριστό πλασέ, για το τελικό 3-1.

 

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89′ Ζέκα), Μπερνάρ (90+2′ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (89′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (89′ Γερεμέγεφ), Σπόραρ (71′ Παλάσιος)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (55′ Σίντκλεϊ), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (70′ Τσούκαλος), Σλίβκα, Τζανδάρης, Τσιλούλης (57′ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι, Λέικ (57′ Τόσιτς)

 

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Τσιάρας Παναγιώτης-Ραφαήλ (Καβάλας)

VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)