Ο ΠΑΟΚ με καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου Αθηνών στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική της Super League.

Ads

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λουτσέσκου, που όπως συνηθίζει προχώρησε σε πολλές αλλαγές, ο Οζντόεφ σκόρερ και των δύο γκολ.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ μπαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία σε μια δύσκολη εβδομάδα κατά την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αμπερντίν (26/10, 22.00) και έπειτα την ΑΕΚ (30/10, 19.30) εκτός έδρας.

Ο Ατρόμητος παρέμεινε για όγδοη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και σίγουρα χρειάζεται να αλλάξει κάτι στη συνέχεια, ενώ θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό την επόμενη (9η) αγωνιστική.

Ads

Με εκπλήξεις η αρχική ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος άφησε στον πάγκο Εκόνγκ και Ζίβκοβιτς, ενώ είχε και εκτός αποστολής τον Κουλιεράκη. 4-2-3-1 το σύστημά του, με Κοτάρσκι τερματοφύλακα, Σάστρε δεξί μπακ, Μπάμπα αριστερό και Νάσμεργκ, Κετζιόρα δίδυμο στόπερ. Μεϊτέ και Οζντόεφ τα δύο χαφ, Μουργκ σε ρόλο δεκαριού, Ντεσπόντοφ στο δεξί άκρο της επίθεσης, Τάισον στο αριστερό και τον Σαμάτα στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Γιώργος Κορακάκης, ο οποίος έχει τον ρόλο του υπηρεσιακού μετά την αποχώρηση του Κόλμαν, παρέταξε την ομάδα του με 5-3-2. Τσιντώτας τερματοφύλακας, Κεσχρίντα δεξιά, Ντε Μποκ αριστερά και Τσακμάκη, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλα τριάδα στα στόπερ. Κούντε και Έντερ τα δύο χαφ, Αγκιμπού Καμαρά λίγο μπροστά τους, ενώ Βέργος και Βαλένσια αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να πιέσει ψηλά όταν έχανε την μπάλα. Η πρώτη ευκαιρία για γκολ ήρθε στο 11’ και ήταν για τους γηπεδούχους, όταν δόθηκε έμμεσο μετά από μπέρδεμα στην άμυνα του Ατρομήτου και γύρισμα του Κεσχρίντα στον Τσιντώτα, ο οποίος αναγκάστηκε να μπλοκάρει όντας υπό πίεση. Μετά από κομπίνα και πάσα του Σαμάτα, ο Τάισον βρήκε χώρο και σούταρε εντός στόχου, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κούντε και απομακρύνθηκε.

Δύο λεπτά αργότερα (13’) ο Ατρόμητος έφτιαξε την πρώτη τελική του, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κεσχρίντα και κεφαλιά του Βέργου που πέρασε ψηλά άουτ. Στο 21’ ο επιθετικό των φιλοξενούμενων σούταρε από μακριά με το εξωτερικό, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με άνεση, ενώ στο 25’ ο Σάστρε δοκίμασε μακρινό σουτ, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ.

Μετά το 30’ ο ΠΑΟΚ αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή του και έγινε πιο απειλητικός μπροστά από την εστία των αντιπάλων του, χάνοντας ευκαιρία στο 35’, μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, πρώτη κεφαλιά του Νάσμπεργκ και δεύτερη του Σαμάτα που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 43’ ο Σάστρε προωθήθηκε ξανά, πιάνοντας διαγώνιο σουτ και αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε μία ακόμα επέμβαση, ενώ στο 43’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ και πολύ δυνατή κεφαλιά του Οζντόεφ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικέφαλου».

Δείτε εδώ το γκολ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έψαξε δεύτερο γκολ, το οποίο ευτύχησε να βρει στο 51’, όταν μετά από γύρισμα του Ντεσπόντοφ, ο Τάισον σούταρε με τον Ντε Μποκ να διώχνει πάνω στην γραμμή, τον Κούντε να μην απομακρύνει και τον Οζντόεφ να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με όμορφο ψαλιδάκι (2-0).

Δείτε εδώ το γκολ

Στο 56’ ο Γιουμπιτάνα έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ντε Μποκ σούταρε στην κίνηση από πλάγια θέση, ελάχιστα άουτ, ενώ στο 58’ ο Γιουμπιτάνα βρήκε χώρο και σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Ο Κορακάκης έκανε αμέσως αλλαγές, άφησε την τριάδα στην άμυνα και έπαιξε πιο επιθετικά και η αλήθεια είναι πως στο τέταρτο μετά το γκολ του ΠΑΟΚ (2-0), ήταν επικίνδυνος, έκανε φάσεις και άξιζε ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά μέσα στο ματς.

Τελικά το 2-1 δεν ήρθε και μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι αυτός που πήρε τα ηνία και έφτασε σε μια ακόμη νίκη.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε (83’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νέσμπεργκ, Μπάμπα – Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Τάισον (69’ Κωνσταντέλιας) – Σαμάτα (69’ Τόμας)

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Τσακμάκης (56’ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ (76’ Αθανασίου) – Κούντε (70’ Έρλινγκμαρκ), Έντερ (70’ Κούεν), Καμαρά – Βαλένσια, Βέργος (76’ Αντζιέλσκι)

Διαιτητής: Πουλικίδης Κωνσταντίνος (Δράμας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)

4ος Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)

VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)

AVAR: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)