Η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, ήταν το σημαντικότερο γεγονός της 23ης αγωνιστικής της Super League, που ολοκληρώθηκε με τις νίκες του Ατρόμητου και του Άρη.

Ads

Έτσι λοιπόν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η μάχη του τίτλου έχει αποκτήσει «άγριο» ενδιαφέρον, καθώς Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα, με αυτή τη σειρά κατάταξης, έχουν μέγιστη διαφορά επτά πόντων(1ος – 4ος) και συν δέκα επιπλέον ματς των playoffs, δηλαδή θα διεκδικήσουν όλοι 39 βαθμούς.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δυναμική, το όνομα και το υψηλό κίνητρο κάθε μίας από αυτές τις ομάδες, δεν χωρά αμφιβολία πως θα έχουμε συναρπαστικό και άκρως ανταγωνιστικό φινάλε, κάτι απόλυτα σπάνιο για τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, που συνήθως από τον Ιανουάριο ο πρωταθλητής είχε ξεφύγει με διψήφια διαφορά βαθμών.

Οι άλλες δύο θέσεις της πρώτης εξάδας, έχουν ισχυρότατα φαβορί τους Βόλο και Άρη, ωστόσο καραδοκεί ο Ατρόμητος, που όμως εκτός από τους έξι βαθμούς που απέχει από τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, έχει και εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Ads

Στη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, οι τρεις τελευταίες ομάδες της κατάταξης και υποψήφιες για υποβιβασμό, απέτυχαν να πάρουν έστω ένα βαθμό αυτή την αγωνιστική, παραμένοντας σε «κόκκινο» συναγερμό και αναζήτηση αγωνιστικής και βαθμολογικής ανάκαμψης.

Τα αποτελέσματα

Παναθηναϊκός-Βόλος 2-0
(59΄Κουρμπέλης, 69΄ Σπόραρ)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(2′ Ριέρα – 37′ πεν. Εραμούσπε)

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3
(44’ Σαμασέκου, 60’ Μπακαμπού, 86’ Μπιέλ)

Παναιτωλικός-Ιωνικός 1-0
(74′ Koλοβός)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
(14’ Νάρεϊ, 62′ Κουλιεράκης)

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0
(33’ Ροτάριου)

ΟΦΗ-Άρης 0-3
(10′ Ρουπ 0-1, 30′ Νταρίντα 0-2, 90′ Ιτούρμπε 0-3)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (24ης) αγωνιστικής

image