Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την τέταρτη διαδοχική νίκη του, καθώς επικράτησε 5-0 της Λαμίας, στο κατάμεστο από οπαδούς του «Αθανάσιος Διάκος», για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Φώτη Ιωαννίδη και άξιο συμπαραστάτη του τον Τάσο Μπακασέτα.

Ads

Οι δύο διεθνείς έκαναν «σμπαράλια» την άμυνα της ομάδας από την Φθιώτιδα, έχοντας από δύο γκολ έκαστος, μαζί με μια ασίστ ο πρώτος και δύο ο δεύτερος!

Με την επικράτηση του «τριφυλλιού» να κρίνεται, ουσιαστικά, μέσα σε έξι λεπτά, από το 54’ έως το 60’, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τρία γκολ υπέρ του.

Έτσι ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πρώτος προσωρινά, με 71 βαθμούς και αντιμετωπίζει την ΑΕΚ εκτός έδρας την προσεχή Τετάρτη (24/04), ενώ η Λαμία που έμεινε στους 34 πόντους και στην έκτη θέση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, την ίδια ημέρα.

Ads

Η βαθμολογία

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Αράο ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα, με τους Λημνιό-Μπερνάρ στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

H Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Αμαράλ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Λέικ, Σλίβκα και Τσιλούλη στην τριάδα πίσω από τον Μάλτσι, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του ματς, έψαξε πολύ τις μπαλιές στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και παρότι δεν κατάφερε να επιβάλλει, ουσιαστικά, τον ρυθμό του ήταν εκείνος που είχε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει.

Μόλις στο 4’, μετά από ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, ο οποίος γύρισε την μπάλα από δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Τσέριν να μην την βρίσκει, τον επερχόμενο Μπακασέτα να σουτάρει συρτά και τον Κοσέλεφ να αποκρούει δύσκολα στη δεξιά γωνία του.

Η Λαμία σταδιακά άρχισε να πιέζει περισσότερο, προσπαθώντας παράλληλα να χτυπήσει από τα δεξιά με τον Τσιλούλη, χωρίς ωστόσο να γίνει ουσιαστικά απειλητική.

Ο μυϊκός τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Μπερνάρ, στο 21’, έκανε τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα για τους «πράσινους».

Έφερε ωστόσο κατά κάποιον τρόπο και το 0-1, δύο λεπτά μετά, καθώς από την κατά μέτωπο επίθεση του Ιωαννίδη από δεξιά και το άνοιγμα του στον Λημνιό, εκείνος σούταρε από διαγώνια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιό δοκάρι για να έρθει ο επερχόμενος Βέρμπιτς, που είχε αντικαταστήσει τον Μπερνάρ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να κατεβάζει ταχύτητα και να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα στο ανοιχτό γήπεδο.

Αφού λοιπόν «προειδοποίησε» στο 36’, με την πολύ καλή κάθετη πάσα του Μπακασέτα για τον Ιωαννίδη, που έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας αλλά το πλασέ του από πλάγια και δεξιά της περιοχής πέρασε άουτ, πέτυχε και δεύτερο τέρμα.

Ο Μπακασέτας έβγαλε μια ακόμα κάθετη στον Ιωαννίδη, εκείνος «χόρεψε» τον Κορνέζο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο αρχηγό της Εθνικής, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2 στο 44ο λεπτό.

 

Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό στο β’ μέρος, όπου η πληθωρική παρουσία του Φώτη Ιωαννίδη ήταν καταλυτική.

Έτσι στο 54’ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-3 και τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-4.

Ο Βέρμπιτς μπήκε ωραία στην περιοχή, πάσαρε στον Λημνιό, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στα σώματα με τον Μπακασέτα να έρχεται και να κάνει το 0-4 με σουτ.

Στο 60’ ο Ιωαννίδης σημείωσε το δεύτερο γκολ του. Κατέβασε την μπάλα κερδίζοντας τον Τζανετόπουλο και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ κάνοντας το 0-5 και στο 71’ αντικαταστάθηκε από τον Σπόραρ μέσα σε αποθέωση.

 

Το παιχνίδι απέκτησε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Τερίμ να βγάζει τους βασικούς του και να κάνει «συντήρηση δυνάμεων» και τη Λαμία να χάνει κάποιες ευκαιρίες, πριν από το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου.

 

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62′ Στάνκο), Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (62′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Νούνιες, Τσιλούλης, Λέικ (46′ Μαρτίνεθ), Μάλτσι.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν (63′ Βιλένα), Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63′ Μαντσίνι), Λημνιός, Ιωαννίδης (71′ Σπόραρ), Μπερνάρ (23′ λ.τ. Βέρμπιτς)

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας)

4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)

VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)

AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)