Από τις 2 Οκτωβρίου (2-0 την ΑΕΚ) είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης ο ΟΦΗ, κάτι που επιτέλους κατάφερε σήμερα στο Ηράκλειο, καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού 1-0, για την 19η αγωνιστική της Super League.

Ads

Oι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 28ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φελίπε. Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, αλλά οι Κρητικοί υπερασπίσθηκαν το προβάδισμά τους, με σωστή διαχείριση.

Στην βαθμολογία, ο ΟΦΗ έφτασε τους 20 βαθμούς και είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας. Στους 14 πόντους στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ηττήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ θα παραταχθεί ο ΟΦΗ, την επόμενη (20η) αγωνιστική, τη Λαμία θα υποδεχτεί ο Παναιτωλικός.

Ads

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάουμαν, με τον Μπρεσάν να κάνει το ντεμπούτο του στο κέντρο της άμυνας έχοντας δίπλα του τον Βούρο, ενώ στο αριστερό άκρο ήταν ο Θοράρινσον και στο δεξί ο Λάρσον. Ο Μεγιάδο με τον Γκλάζερ ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής, με τον Αμπάντα στο αριστερό «φτερό» και στο δεξί τον Μπάκου. Ο Τοράλ ως επιτελικός μέσος κινούνταν πίσω από τον Φελίπε, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε σύστημα 3-5-2 για τον Παναιτωλικό με τον Καπίνο στην εστία και τριάδα στην άμυνα τους Λιάβα, Μπρούνο Ντουάρτε και Μαλή. Δεξιός μπακ-χαφ ο Μαυρίας και αριστερός ο Τορεχόν, ενώ στον άξονα φανέλα βασικού πήραν οι Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης και Χουάνπι. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καρέλης με τον Σενγκέλια.

Ο αγώνας

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε την κατοχή, ενώ ο Παναιτωλικός έκλεισε τις γραμμές του, προσπαθώντας να βρει τις καλές στιγμές στην αντεπίθεση. Έτσι ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 4’, όταν ο Καρέλης γύρισε στον Σενγκέλια στα δεξιά, ο οποίος εκτέλεσε με τη μια, αλλά ο Μπάουμαν μπλόκαρε. Οι φιλοξενούμενοι στο 9’ είχαν και τη δεύτερη τελική προσπάθεια, με τον Καρέλη να δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο ΟΦΗ είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά έβγαζε αδυναμία στη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων, στο 13’ ο Θοράρινσον έκανε ένα σουτ, που ήταν τελείως άστοχο και ακίνδυνο, ενώ στο 25’ η ομάδα του Πέπε Μελ κέρδισε πέναλτι με τον Θοράρινσον.

Συγκεκριμένα, ο ακραίος μπακ των γηπεδούχων πάτησε περιοχή, ο Μπρούνο Ντουάρτε έκανε άτσαλο μαρκάρισμα, βλέποντας την κίτρινη κάρτα από τον Γκορτσίλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Φελίπε, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καπίνο, σκοράροντας το 1-0, για το τέταρτό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Στο 34’ ο Γκλάζερ προσπάθησε να απειλήσει με μια κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του ΟΦΗ, αλλά ήταν άστοχη και δεν απείλησε την εστία του Καπίνο, ενώ στη συνέχεια δεν υπήρχε κάποια φάση, με τον Παναιτωλικό να παίρνει κάποια μέτρα, αλλά οι μεγάλες μεταβιβάσεις που επιχειρούσε δεν οδηγούσαν σε κάτι ουσιαστικό.

Στο πρώτο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους, καθώς ο Τοράλ έβγαλε τη σέντρα, ο Φελίπε ίσα-ίσα που τσίμπησε με το κεφάλι, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ είχε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Μπάουμαν ένιωσε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Σωτηρίου.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Παναιτωλικός ανέβασε τις γραμμές του και κρατούσε περισσότερη ώρα, σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο, την μπάλα στα πόδια του και στο 49’ ο Μπρούνο Ντουάρτε βρέθηκε σε επικίνδυνη θέση στην περιοχή, αλλά δεν έβαλε καλά του πόδι, μη μπορώντας να απειλήσει την εστία του Σωτηρίου.

Στο 56’ οι Αγρινιώτες είχαν μια καλή στιγμή, αφού μετά από συνεχόμενες κεφαλιές, η μπάλα στρώθηκε στον Λιάβα που με φόρα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του ΟΦΗ.

Οι συνεχόμενες αλλαγές από τους Μελ και Πετράκη επηρέασαν το ρυθμό του αγώνα, ενώ στο 60’ ο Μοσκέρα είδε εξαιρετικά με κάθετη πάσα τον Φελίπε, αλλά ο Μαλής σωτήρια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 74’ από καλή θέση ο Παναιτωλικός κέρδισε ένα φάουλ, αλλά η εκτέλεση του Χουάνπι ήταν κακή, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 81΄ προσποιήθηκε υπέροχα στον Μεγιάδο και έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.

Μέχρι και στο τέλος της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός επιχείρησε να πιέσει τους Κρητικούς. Στο 90+1′ ο Πέδρο αστόχησε με το κεφάλι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σωτηρίου “καθάρισε” ένα επικίνδυνο γύρισμα. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Πέπε Μελ πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη.

 

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν (46’ Σωτηρίου), Θοράρινσον, Μπρεσάν, Βούρος, Λάρσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Τοράλ (65’ Νέιρα), Μπάκου (58’ Μοσκέρα), Αμπάντα (58’ Αποστολάκης), Φελίπε (83’ Ντίκο)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Λιάβας, Μπ. Ντουάρτε (75’ Μπακάκης), Μαλής, Μαυρίας, Πέρες (85’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Χουάνπι, Σενγκέλια (65’ Μπουζούκης), Καρέλης (65’ Ζοάο Πέδρο)

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών), Τοροσιάδης Νικόλαος (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)

VAR: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)

AVAR: Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)