Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Άρης και Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League, αποτέλεσμα που έδωσε τέλος στο νικηφόρο σερί των Πειραιωτών και παράλληλα μείωσε τις όποιες ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Ads

Οι παίκτες του Άρη έβγαλαν αυτοθυσία στο ματς και με MVP τον Ισπανό τερματοφύλακα τους, που είχε 7 αποκρούσεις πήραν τον βαθμό, τον οποίο και πανηγύρισαν έντονα στο φινάλε. Χαμένη ευκαιρία να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και να μειώσει από την πρώτη δυάδα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει την πρώτη του ισοπαλία στον πάγκο των Πειραιωτών.

Τραγικό λάθος του Ντόη στο 1-0 του Άρη με τον Μορόν, υπέροχη συνεργασία και άψογο πλασέ του Μαρτίνς για την ισοφάριση, με τους «ερυθρόλευκους» να μην παίρνουν αυτή τη φορά βοήθειες από τις αλλαγές, αφού ιδιαίτερα ο Ποντένσε δεν κατάφερε να προσφέρει παρότι πήρε προσπάθειες.

Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός παραμένει στην 4η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 67 πόντους, με την απόστασή του από την κορυφή να είναι μεγάλη. Στους 49 βαθμούς έφτασε ο Άρης.

Ads

Η βαθμολογία

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Στην εστία ο Κουέστα και οι Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια στην άμυνα. Ζουλ, Νταρίντα στον άξονα, με τοιυς Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδη, Σαβέριο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μορόν σε ρόλο φορ.

Ίδια διάταξη για τον Ολυμπιακό και από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στο τέρμα ο Τζολάκης, με τους Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Έσε, Ιμπόρα τα δύο χαφ και οι Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ζέλσον στη τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ελ Κααμπί.

Ο αγώνας

Πρέσινγκ ψηλά και άμεση μετάβαση τα στοιχεία που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη απειλή στο 2’ όταν ο Φαμπιάνο πρόλαβε τον Ζέλσον μέσα στην περιοχή, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ελ Κααμπί είδε τον Κουέστα να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του.

Στο 8ο λεπτό ήρθε και το προβάδισμα των «ερυθρόλευκων», με τον Φορτούνη να σπάει στον Γιόβετιτς και αυτός να πλασάρει υποδειγματικά τον Κουέστα. Ένα γκολ που τελικά δεν μέτρησε, για φάουλ του Ζέλσον στην εκκίνηση της φάσης στον Μοντόγια.

Ο Άρης είχε στο 12’ την πρώτη του ευκαιρία, αλλά Μορόν και Σαβέριο δεν κατάφεραν να εκτελέσουν σωστά με την ερυθρόλευκη άμυνα να απομακρύνει. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πατά καλύτερα και σε ένα εκρηκτικό τετράλεπτο έφτιαξε τρεις μεγάλες τελικές για να σκοράρει. Στο 21’ ο Κουέστα έβγαλε εντυπωσιακά το πλασέ του Έσε μέσα από την περιοχή, ενώ στο 24’ ο Ισπανός κίπερ έκανε νέα τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Γιόβετιτς.

Αμέσως μετά ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Ιμπόρα πήγε να σπάσει το οριζόντιο δοκάρι. Οι Πειραιώτες συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και στο 34’ είχαν ακόμα μία τελική, αλλά το σουτ του Ροντινέι κόντραρε στον Μπράμπετς.

Το ματς πήγαινε ολοταχώς για 0-0 και έτσι έγινε, αφού τόσο οι «ερυθρόλευκοι» σε τριπλή φάση στο 45’+2’ όσο και ο Φετφατζίδης στο 45’+4’ για λογαριασμό των «κίτρινων».

Με φάση στα 14 δευτερόλεπτα για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε πάνω στον Κουέστα και στο 48ο λεπτό ήρθε από το πουθενά το προβάδισμα του Άρη.

Ο Ντόη σε μια ανύποπτη φάση έκανε τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Μορόν να φύγει μόνος του απέναντι στον Τζολάκη, τον οποίο και πλάσαρε για το 1-0.

Δείτε εδώ το γκολ

Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση και ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Έπειτα από εκπληκτική εκδήλωση της επίθεσης, ο Ζέλσον πλάσαρε υποδειγματικά στο πλαϊνό δίχτυ για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Δείτε εδώ το γκολ

Οι Πειραιώτες είχαν το μομέντουμ, αλλά δεν έχτισαν πάνω σε αυτό. Είχαν μεγάλη φάση για την ανατροπή με τον Ζέλσον στο 58’ αλλά ο Πορτογάλος νικήθηκε από τον Κουέστα, ενώ δύο λεπτά μετά η ταχύτατη κόντρα κατέληξε σε ένα σουτ του Φορτούνη που πέρασε άουτ.

Ο Μεντιλίμπαρ έριξε τους Ποντένσε και Τσικίνιο στις θέσεις των Γιόβετιτς, Έσε αλλά δεν πήρε τις βοήθειες που είχε. Λίγο το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων και η ανοχή του διαιτητή που έφερε εκνευρισμό, αλλά και το γεγονός πως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, έφεραν τον εγκλωβισμό.

Η τρομερή κάθετη του Τσικίνιο στον Ελ Κααμπί δεν έφερε την ανατροπή με τον Μπράμπετς να κάνει καθοριστικό τάκλιν στο 74’ και στη συνέχεια κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και το ροκάνισμα του χρόνου από τους Θεσσαλονικείς.

Τα λεπτά πέρασαν, ο Άρης έπαιξε φουλ άμυνα και κράτησε με νύχια και δόντια την ισοπαλία, την οποία αυτή τη φορά δεν απώλεσε και πανηγυρίστηκε δεόντως στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (90+3 Ροζ), Φετφατζίδης (60’ Μορόν), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ντόι, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε (68’ Τσικίνιο), Φορτούνης, Ζέλσον (79’ Ναβάρο), Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς Ράντε (Σλοβενία)

Βοηθοί: Πραπρότνικ Γιούρε, Κόρντεζ Γκρέκα (Σλοβενία)

4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)

VAR: Ζουγκ Ματέι (Σλοβενία)

AVAR: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)