Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει σφυγμό και παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, καθώς μετά το βαθμό κόντρα στον Άρη, σήμερα πήρε μεγάλο διπλό, επικρατώντας 2-1 του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό», για την 23η αγωνιστική της Super League.

Ads

Οι Γιαννιώτες σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε αύριο για εκείνους, κατάφεραν να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο «τρίποντο», που τους κρατάει ολοζώντανους στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν στο ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, προηγήθηκε με τον Κόντε, ενώ στάθηκε τρομερά άτυχε με τις αναγκαστικές αλλαγές των Εραμούσπε (ο καλύτερος του αγώνα στο πρώτο μέρος) και Νάγκι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το απίστευτο γκολ του Ασεχνούν, αλλά ο Κόντε με δεύτερο τέρμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που έδειξε ψυχικά αποθέματα σε έναν «τελικό».

Ο ΠΑΣ με αυτό το τρίποντο έπιασε την Κηφισιά στου 16, με τον Βόλο να μένει στους 17 και η μάχη στην ουρά της βαθμολογίας να έχει φουντώσει για τα καλά.

Ads

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, θα παίξει ο Βόλος την επόμενη (24η) αγωνιστική, τον ΟΦΗ θα υποδεχτεί ο ΠΑΣ.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ, με τον Κόβατς στην εστία και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Άλχο, Καλογερόπουλο, Ράσιτς και Μύγα. Στη μεσαία γραμμή οι Γκλάβτσιτς και Ντε Καμπς, με τους Ασεχνούν (αριστερά) και Ποπέσκου (δεξιά) στα πλάγια. Ο Κόμπα κινούνταν σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Γκαρσία, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου, επέλεξε διάταξη 4-3-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ο Νάγκι, με στόπερ τους Μπακαδήμα-Εραμούσπε και στα άκρα της άμυνας τους Τούτου (δεξιά) και Κιάκο (αριστερά). Τριάδα στο κέντρο οι Λιάσος, Ριένστρα και Τζίνο, με τους Ροσέρο (δεξιά) και Παμλίδη (αριστερά) στα άκρα της επίθεσης και τον Κόντε στην κορυφή.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε στο γήπεδο πολύ καλύτερα και στο 14’ έχασε ευκαιρία με κεφαλιά του Εραμούσπε. Στο 30’ ο Εραμούσπε μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Κόντε με προβολή σκόραρε για 0-1. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια, αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR μέτρησε κανονικά.

 

Οι Ηπειρώτες στο 43’ έχασαν κι άλλη ευκαιρία με τον Παμλίδη, αλλά ο Κόβατς κράτησε το 1-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Βόλος ξεκίνησε το ματς με τρεις αλλαγές και στο 47’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε εκείνο το σημείο ο Ασεχνούν εκτέλεσε φάουλ από μακριά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1.

 

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και ήταν η ομάδα που πατούσε πιο καλά στο γήπεδο. Τελικά οι Ηπειρώτες πέτυχαν το δεύτερο τέρμα στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Κιάκος πέρασε εξαιρετική πάσα στον Κόντε μέσα στην περιοχή και εκείνος δεν είχε πρόβλημα από κοντά να σκοράρει για το 1-2.

 

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σούλης πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Μωραΐτη και κράτησε το χρυσό 1-2. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Βόλος προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά χωρίς να τα καταφέρει και έτσι οι Ηπειρώτες πέρασαν νικηφόρα από τη Μαγνησία.

 

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς – Άλχο (46’ Άλχο), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας – Γκλάβτσιτς (73’ Μωραΐτης), Ντε Καμπς (73’ Μπαριέντος) – Κόμπα (46’ Τρουιγέ), Ασεχνούν, Ποπέτσκου (62’ Ολιβέρα)– Γκαρσία

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (62’ Σούλης)– Τούτου, Μπακαδήμας, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Κιάκος – Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο(70’ Καραχάλιος) – Ροσέρο (88’ Σόρια), Κόντε, Παμλίδης (70’ Μετέ)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας)

4ος Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)

VAR: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)

AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)