Ένα ματς απομένει, για να ολοκληρωθεί η 5η αγωνιστική των playouts της Super League, αυτό ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα (αύριο Κυριακή 21/4), το οποίο πλέον είναι αδιάφορο βαθμολογικά.

Ads

Κι αυτό γιατί με τα σημερινά μεγάλα εκτός έδρας διπλά του Παναιτωλικού και της Κηφισιάς, η ομάδα της Ηπείρου υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, μετά από τέσσερις συνεχόμενες σεζόν στη Super League, με τους εναπομείναντες αγώνες με Πανσερραϊκό, Κηφισιά και Βόλο να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά.

Η Κηφισιά παραμένει προτελευταία, αλλά είναι στο -1 από τον Βόλο και στο -2 από τον Παναιτωλικό. Εφόσον πάντως αύριο, ο Πανσερραϊκός δεν νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε οι Σερραίοι θα παραμείνουν στην ανασφάλεια και θα χρειάζονται βαθμούς για την και μαθηματικά παραμονή τους.

Οι σημερινές νίκες του Παναιτωλικού και της Κηφισιάς, όπως και η ήττα του Βόλου, έχουν κάνει άνω κάτω την βαθμολογία των playouts.

Ads

Αγρινιώτες και Θεσσαλοί με 30 και 29 πόντους αντίστοιχα βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ προτελευταία είναι η Κηφισιά με 28 βαθμούς.

Ο Παναιτωλικός έχει το πάνω χέρι, καθώς θέλει τέσσερις βαθμούς για να σωθεί, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των αντιπάλων του. Ο Βόλος επίσης γνωρίζει πως με δικό του 2/2 έχει εγγυημένη την παραμονή.

Η Κηφισιά από την πλευρά της, ξέρει πως οι έξι βαθμοί δεν της εξασφαλίζουν παραμονή, καθώς χρειάζεται και απώλειες από τις δύο ανταγωνίστριες ομάδες, που βρίσκονται από πάνω της στην βαθμολογία.

Να θυμίσουμε πως η Κηφισιά υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία τόσο με τον Παναιτωλικό, όσο και με τον Βόλο, κάτι που σημαίνει πως στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και Πανσερραϊκό (εκτός) θα πρέπει να υπερκαλύψει την βαθμολογική διαφορά από τουλάχιστον μία αντίπαλό του στη μάχη της παραμονής.

Η βαθμολογία

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (27/04)

  • Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (20:00)
  • Βόλος-Πανσερραϊκός (20:00)
  • Κηφισιά-ΠΑΣ Γιάννινα (20:00)
  • Παναιτωλικός-Ατρόμητος (20:00)

Η τελευταία (7η) αγωνιστική (11/05)

  • Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (20:00)
  • ΟΦΗ-Παναιτωλικός (20:00)
  • Πανσερραϊκός-Κηφισιά (20:00)
  • ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος (20:00)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των playouts

ΟΦΗ – Βόλος 2-1

(28’, 49’ Τοράλ – 90’+1’ αυτ. Λαμπρόπουλος)

Άνετος και ωραίος ο ΟΦΗ, επικράτησε με 2-1 του Βόλου εντός έδρας και ησύχασε σε ότι αφορά στην παραμονή στη Super League, καθώς ξέφυγε στο +9 από την τελευταία δυάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κρητικούς ο Τοράλ, που σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο με ωραίο πλασέ και καθάρισε το ματς για την ομάδα του.

Το αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στις καθυστερήσεις ξαναέβαλε στο ματς τους Βολιώτες, που όμως δεν απέφυγαν την πρώτη τους ήττα στα playouts, παραμένοντας έτσι στα χαμηλά και σχετικά κοντά (+4) στη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Διαιτητής: Ανδριανός Κωνσταντίνος (Αχαϊας)

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (72’ Λαμπρόπουλος), Βούρος, Λουκάο, Θοράρινσον, Μπάκιτς, Μεγιάδο (79’ Γκλάζερ), Τοράλ (65’ Γκαγέγκος), Ριέρα, Μπάκου (72’ Μοσκέρα), Ισέκα (79’ Φελίπε)

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Λούνα (85’ Κίτσος), Ντε Καμπς (61’ Τρουγιέ), Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Μύγας (61’ Μπερτόλιο), Κόμπα, Ασεχνούν (70’ Ποπέσκου), Γκαρσία (70’ Μωραΐτης)

 

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός – 0-2

(31’ Ντίας, 67′ Ζοάο Πέδρο)

Τρίποντο με «άρωμα» παραμονής στην Τρίπολη για τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι και είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Ντίας, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ, και κατάφεραν να φύγουν με σπουδαία νίκη από την έδρα του Αστέρα (0-2).

Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έκανε δεύτερη κολλητή εκτός έδρας νίκη και συνεχίζει να διατηρεί την υπόθεση παραμονή στα χέρια της, βάζοντας από κάτω του και τον Βόλο πλέον.

Κακή εμφάνιση για ένα ακόμη παιχνίδι από τους Αρκάδες, οι οποίοι βγάζουν πολλά αμυντικά προβλήματα και ηττήθηκαν εντός έδρας από τον Παναιτωλικό για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Διαιτητής: Τσιάρας Παναγιώτης-Ραφαήλ (Καβάλας)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Λύρατζης (88’ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (63’ Άλβαρες) – Γιαμπλόνσκι, Γκος (81’ Αλάγκμπε) – Παλάσιος (63’ Ζούγκλης), Μπαρτόλο (46’ Μάντζης), Ρεγκίς – Μιριτέλο

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης):Τσάβες – Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (82’ Μπρούνο Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν – Λιάβας (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82’ Τσιγγάρας), Χουάνπι – Λομόνακο (63’ Ζοάο Πέδρο), Ντίαζ

 

Ατρόμητος Αθηνών-Κηφισιά 1-2

(16΄Καμαρά – 64΄ Σναϊντερλάν, 68΄ Σάντος)

Με δύο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου (64′-68′), η Κηφισιά έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο Περιστέρι, νικώντας 2-1 τον Ατρόμητο και παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής.

Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς. Μετά το λάθος του Τσάπαν, ο Αγκιμπού Καμαρά διέσχισε το μισό γήπεδο και νίκησε σε τετ-α-τετ τον Νικοπολίδη στο 16ο λεπτό.

Η Κηφισιά στάθηκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και βρήκε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά ισοφάρισε στο 64ο λεπτό με τον Σναϊντερλάν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κλωναρίδης έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Σάντος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Με αυτό το τρίποντο η Κηφισιά έφτασε τους 28 βαθμούς και έχει έναν βαθμό λιγότερο από τον Βόλο και δύο από τον Παναιτωλικό. Ο Ατρόμητος έχει 34.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Ατρόμητος Αθηνών (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι – Τριμμάτης (67’ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73’ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου – Έντερ, Κούντε – Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62’ Ρομπάιγ) – Αντζιέλσκι (62’ Βέργος)

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης – Τσανάτζια (58’ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς – Σολόα, Σναϊντερλάν – Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Πρίτσας (λ.τ. 82’ Τετέι), Σάντος (λ.τ. 75’ Γκόμπελιτς) – Οζέγκοβιτς (82’ Γιόβανσιτς)