Η Λαμία σημείωσε την πρώτη της νίκη, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ενώ η Θεσσαλονικείς γνώρισαν τη δεύτερη συνεχή ήττα και παραμένουν χωρίς βαθμό.

Ads

Πλέον ο προπονητής του Άρη Τόλης Τερζής, αποτελεί παρελθόν αφού υπέβαλε την παραίτησή του στον Θόδωρο Καρυπίδη μετά την ήττα στη Λαμία, με τον ισχυρό άνδρα των «κίτρινων» να την κάνει αποδεκτή.

Ο Καρλίτος έμελλε να κρίνει το νικητή, σκοράροντας ξανά (όπως στην πρεμιέρα κόντρα στο Βόλο), στο 38ο λεπτό, ενώ και σήμερα ο Τσιλούλης (όπως επίσης στον Βόλο) είχε δοκάρι στο 56’ για την ομάδα της Φθιώτιδας, που είδε τον Σιμόν να αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά, στις καθυστερήσεις.

Έτσι η μεν Λαμία έφτασε τους 4 βαθμούς και πηγαίνει στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική για να παίξει με τον Ολυμπιακό, ενώ οι νωχελικοί αμυντικά και αναποτελεσματικοί επιθετικά σε ένα ακόμα παιχνίδι «κίτρινοι», υποδέχονται τον Αστέρα Τρπίπολης.

Ads

Η Λαμία παρατάχθηκε έχοντας σχηματισμό το 4-4-2, τον Κοσέλεφ στην εστία και τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παουλάβετς και Σαραμαντά στα μετόπισθεν. Στάνκο και Νούνιες ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, με τους Μαρτίνεθ-Τσιλούλη στα άκρα και τον Σλίβκα λίγο πιο πίσω από τον Καρλίτος που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-3-3 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Φεράρι αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Τζούρασεκ, Νταρίντα και Ρουπ την τριπλέτα στον άξονα. Με τους Κάρλσον, Μορόν και Μενέντεζ να συνθέτουν την τριάδα της επίθεσης.

Ο αγώνας

Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με εμφανή διάθεση να πιέσει στα 3/4 του γηπέδου, με αποτέλεσμα μάλιστα από αυτό να βρει και την πρώτη της φάση για γκολ.

Όταν στο 11’, ο Μαρτίνεθ έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, σούταρε με δύναμη αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Άρης από την άλλη πλευρά πήρε σταδιακά τον έλεγχο, κυκλοφορώντας μεν την μπάλα, αλλά συνήθως κάτω από τη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να υστερεί δημιουργικά.

Μάλιστα, η πρώτη καλή του στιγμή καταγράφηκε σε αντεπίθεση στο 14ο λεπτό, σε φάση όπου ο Μενέντες σούταρε από δύσκολη γωνία αν και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.

Από το διάλειμμα δροσιάς και μετά, οι «κίτρινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο, έφτιαξαν κάποιες συνεργασίες και έχασαν την ευκαιρία για να κάνουν το 0-1 στο 32’, καθώς ο Σαραμαντάς έκανε μια σωτήρια προβολή, στο πλασέ του Κάρλσον, με τον Κοσέλεφ εξουδετερωμένο, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το 0-0.

Και αφού δεν ήρθε το 0-1, έγινε το 1-0, έστω και σε… δύο δόσεις για την ομάδα της Φθιώτιδας. Με τον Καρλίτος να φεύγει στην αντεπίθεση για να σκοράρει στο 36’, αλλά να είναι οφσάιντ.

Για να έρθει το δεύτερο «χτύπημα» του 33χρονου σέντερ φορ, αυτή την φορά σε σετ παιχνίδι, μετά από ασίστ του Σλίβκα, που πρόλαβε τον Φεράρι και το ποιοτικό τελείωμα του Καρλίτος, ο οποίος έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Τόλης Τερζής έβαλε τον Ντουκουρέ στην ανάπαυλα, προκειμένου αν δώσει μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία στην ομάδα του και όντως αυτή δεν δέχτηκε φάσεις, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ενώ είχε μια-δύο ημιτελείς επιθετικές ενέργειες.

Με τη Λαμία να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στο 58’, όταν από ωραία πάσα του Σλίβκα στην πλάτη του Μπράμπετς για τον Τσιλούλη, ο τελευταίος σούταρε με δύναμη από θέση μέσα αριστερά όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Μετά το 70ο λεπτό οι δύο προπονητές άρχισαν να κάνουν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, για να φρεσκάρουν τις ομάδες τους στην τελική ευθεία, σε ένα ματς που όσο περνούσε η ώρα κυριαρχούσαν όλο και περισσότερο η δύναμη, η ένταση και οι πολλές προσωπικές μονομαχίες, οι περισσότερες εκ των οποίων έβρισκαν κερδισμένους τους γηπεδούχους.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παουλάβετς, Σαραμαντάς, Στάνκο (76′ Τζανδάρης), Νούνιες (88′ Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνεθ (62′ Τόσιτς), Σλίβκα, Τσιλούλης (62′ Ακούνια),

Άρης (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (75′ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ρουπ (75′ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (84′ Ζαμόρα), Μενέντες (83′ Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον, Μορόν.

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)

4ος Διαιτητής: Ανδριανός Κωνσταντίνος (Αχαΐας)

VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)