Ασυγκράτητη η νταμπλούχος ΑΕΚ, οδεύει προς την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου, καθώς με επιβλητική εμφάνιση «σκόρπισε» 3-0 τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Ads

Έτσι η ‘Ένωση», που ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, ξέφυγε στο +4 από τους «πράσινους», τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των playoffs, +7 και +8 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα (έχουν ματς λιγότερο αμφότεροι).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Ελίασον, που σκόραρε δύο φορές, με τον Πόνσε να βρίσκει και αυτός δίχτυα.

Εξαιρετικό ματς και από τον Πινέδα, σε κακή βραδιά όλα οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ μεσοεπιθετικά, με το «τριφύλλι» να μένει στη δεύτερη θέση και στο +3 από τον ΠΑΟΚ, με ματς παραπάνω.

Ads

Η βαθμολογία

Με σχηματισμό 4-4-2 πορεύτηκε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ρότα, Κάλενς, Βίντα και Χατζισαφί στην άμυνα. Γιόνσον και Σιμάνσκι επιλέχτηκαν σε κεντρικό ρόλο, με Πινέδα και Ελίασον στα άκρα. Στην επίθεση, ο Αραούχο έπαιξε λίγο πίσω από τον Πόνσε.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε 4-3-3, με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ στην άμυνα. Τριάδα στο κέντρο έπαιξαν οι Αράο, Τσέριν και Μπακσέτας, με Παλάσιος και Λημνιό στα άκρα και Ιωαννίδη μπροστά.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ντέρμπι, με τον Πόνσε να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά στο 6ο λεπτό.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένα λάθος στη μεσαία γραμμή από πλευράς Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Ελίασον να κινηθεί επικίνδυνα έξω από την περιοχή και να σκοράρει το 1-0 με ωραίο σουτ.

 

Οι «πράσινοι» ανέβασαν τις γραμμές τους και είχαν ευκαιρία με άστοχο βολέ του Παλάσιος στο 9’, ωστόσο οι γηπεδούχοι εξισορρόπησαν γρήγορα την κατάσταση. Ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε άνετα την κεφαλιά του Βίντα στο 21’, ενώ το σουτ του Πόνσε στο 26’ πέρασε άουτ.

Ακολούθησε ένα μαρκάρισμα του Αραούχο στον Κώτσιρα στα όρια της περιοχής που έφερε αντιδράσεις στις τάξεις του Παναθηναϊκού, με τον Ιωαννίδη στο 34’ να έχει κεφαλιά άουτ μετά τη σέντρα του Μπακασέτα.

Εντέλει, τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ, με τον Πόνσε να εκμεταλλεύεται ολέθριο λάθος του Ακαϊντίν και να τελειώνει ιδανικά τη φάση για το 2-0.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τερίμ να περνά Σπόραρ και Βιλένα στο ματς, θέλοντας να βρει γρήγορα ένα γκολ που θα έβαζε ξανά την ομάδα του στο ματς.

Ένα μακρινό σουτ του Ιωαννίδη στο 47’ αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Αθανασιάδη, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν άστοχος σε παρόμοια προσπάθεια στο 54’.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι εξισορρόπησαν την κατάσταση και απείλησαν με τον Σιμάνσκι, που έκανεωραία προσπάθεια και σουτ στο 59’, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το 3-0 σε απίθανη φάση με τον Πινέδα, ο οποίος έκανε πραγματικό πάρτι από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή, σουτάροντας στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας, ο Πόνσε έκανε το γυριστό αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού!

Παρ’ όλα αυτά, το 3-0 ήρθε για την ΑΕΚ στο 69’, με τον Γκατσίνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ντραγκόφσκι, αλλά τον Ελίασον να παίρνει το ριμπάουντ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του.

 

Ένα χαμένο τετ α τετ του Πινέδα στο 79’ αποτέλεσε την τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, με την ΑΕΚ να κρατά εύκολα απαραβίαστη την εστία της.

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Μήτογλου), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Ελίασον (76’ Άμραμπατ), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Γκαρσία)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (76’ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46’ Βιλένα), Λημνιός (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης

Διαιτητής: Ντελαζό Βίλι (Γαλλία)

Βοηθοί: Ερβάν Φινζέν, Φιλίπ Ζανί (Γαλλία)

4ος Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)

VAR: Αλεξάντρ Κάστρο (Γαλλία)

AVAR: Ψαρρής Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)