Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Αγρίνιο, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Ads

Η αναμέτρηση είχε λίγες φάσεις εκατέρωθεν, αλλά και μία καθοριστική στιγμή στο 64’, όταν σε σουτ του Καρέλη η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι, με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR και έκριναν ότι δεν υπάρχει γκολ. Στο επόμενο λεπτό οι Γιαννιώτες άνοιξαν στο σκορ με κεφαλιά του Γκάρο, αλλά και πάλι με την βοήθεια του VAR ακυρώθηκε το τέρμα ως οφσάιντ.

Έτσι η ομάδα της Ηπείρου συνεχίζει αήττητη με 4 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό (αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα, καθώς αναβλήθηκε το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ).

Στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό θα αγωνιστεί ο Παναιτωλικός την επόμενη (3η) αγωνιστική, τον Παναθηναϊκό θα υποδεχτεί στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ads

Οι αρχικές ενδεκάδες

Με 3-5-2 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γκάμπριελ Σούρερ, με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τους Μλάντεν, Μαλή, Μπ. Ντουάρτε στο κέντρο της άμυνας, τους Λιάβα-Τορεχόν σε ρόλο μπακ-χαφ, τους νεοαποκτηθείς Μπαλντασάρα, Πέρες με τον Τσιγγάρα στον άξονα και τον Ντίας πίσω από τον προωθημένο Καρέλη.

Με 4-3-3 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος, με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Τσαούση στην άμυνα, τους Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσο στη μεσαία γραμμή και τους Τζίμα, Παμλίδη και Λεό στην επίθεση.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με καλό ρυθμό, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτό. Στο 23’, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό. Ο Ντίας έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής αποφεύγοντας δύο παίκτες του ΠΑΣ συνέκλινε κεντρικά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει.

Στο 26’, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να χάσει μία σημαντική ευκαιρία. Ο Λέο έκανε ωραία ενέργεια, έφτασε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον Τζίνο, με τον Καπίνο να βγαίνει έγκαιρα και να απομακρύνει το σουτ του Ουρουγουανού.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος άνηκε στον Παναιτωλικό, που απείλησε δις. Αρχικά, ο Ντίας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Κλέιμαν να τον νικά σε τετ-α-τετ. Στην συνέχεια, ο Πέρες σούταρε στην κίνηση από καλή θέση εντός περιοχής, μετά από σέντρα του Τορεχόν, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 54’. Ο Ντίας βρήκε τον Καρέλη εκτός περιοχής, εκείνος έφερε την μπάλα μπροστά του, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει εύκολα. Στο 59ο λεπτό, ο Λιάβας τροφοδότησε με ωραία κάθετη τον Μπαλντασάρα, που σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει ξανά.

Στο 64’ υπήρξε μία πολύ περίεργη φάση. Αρχικά, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0: Το σουτ του Καρέλη κόντραρε πάνω στον Σόρια, με τον Έλληνα φορ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να εκτελεί εκ νέου. Ο Κλέιμαν απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα, η οποία προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι, για να την απομακρύνει ο Τσαούσης πριν εκείνη περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Στην εξέλιξη, η φάση μεταφέρθηκε αμέσως στην απέναντι περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν αντεπίθεση. Ο Σόρια έκανε ωραίο γέμισμα από δεξιά, με τον Γκάρο να παίρνει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Αμέσως υπήρξε διακοπή για αρκετά λεπτά, καθώς εξετάστηκαν και οι δύο φάσεις. Αφενός, λοιπόν, το γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων ακυρώθηκε για οφσάιντ, αφετέρου θεωρήθηκε ότι η μπάλα στην πρώτη περίπτωση δεν είχε περάσει τη γραμμή.

Στη συνέχεια, το σουτ του Ντίας από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο στο 73’, ενώ ο Καπίνο σταμάτησε το επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Σόρια από τα δεξιά στο 88’.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Παναιτωλικό, που πήγε να πάρει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Στο 90’+1’, ο Μπαλντασάρα έκανε σέντρα-σουτ, ο Πέδρο προσπάθησε να νικήσει τον Κλέιμαν με τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Έτσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει σκορ.

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε, Μαλής, Λιάβας (73’ Μπακάκης), Τορεχόν (73’ Χοάνπι), Μπαλντασάρα, Πέρες, Τσιγγάρας, Ντίας (84’ Σενγκέλια), Καρέλης (84’ Πέδρο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσος, Παμλίδης, Τζίμας (94’ Μπάλαν), Λεό (58’ Γκάρο)

Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)

Βοηθοί: Βεργέτης Δημήτριος (Αργολίδας), Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)

4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)

VAR: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)

AVAR: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)