Απίθανη απόδραση της Λαμίας από του Χαριλάου, καθώς σόκαρε τον Άρη ισοφαρίζοντας 2-2 στο 90+5΄, για τη 15η αγωνιστική της Super League.

Ads

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου βρήκε γκολ στην τελευταία επί της ουσίας φάση του αγώνα και έφυγε με σπουδαίο βαθμό από τη Θεσσαλονίκη, χάρη στο χρυσό σκόρερ Μάλτσι, ο οποίος εκτέλεσε τον Κουέστα και τιμώρησε την αμυντική αδράνεια του Άρη, στερώντας του την ευκαιρία να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά και πάει ήρεμος στη διακοπή των Χριστουγέννων.

Στους 24 βαθμούς παραμένει 5η η ομάδα του Άκη Μάντζιου, που παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα την επόμενη (16η) αγωνιστική, ενώ αυτή του Λεωνίδα Βόκολου, που έφτασε τους 17 πόντους και έπιασε (προσωρινά) στην 6η θέση τον Αστέρα Τρίπολης, θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Δύο γκολ για τον χαρισματικό φορ του Άρη, Λορέν Μορόν, με το πρώτο πάντως να προέρχεται από τραβηγμένο πέναλτι, στο οποίο συμφώνησαν πως υπήρχε παράβαση ο διαιτητής και το VAR, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν απαντήσεις με Ακούνια και Μάλτσι.

Ads

Mε 4-3-3 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Ο Κουέστα στην εστία και οι Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο στην τετράδα της άμυνας. Οι Νταρίντα, Ζουλ, Πάρδο στην τριάδα του άξονα, με τους Μενέντες, Σουλεϊμάνοφ στα άκρα και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία από την άλλη μεριά ο Λεωνίδας Βόκολος. Στο τέρμα ο Κοσέλεφ και οι Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ στην άμυνα. Τζανδάρης, Σλίβκα στα χαφ, με τους Νούνιες, Τσιλούλη, Ακούνια στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Καρλίτος σε ρόλο στράικερ.

Ο αγώνας

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Άρη στη συνέχεια να αρχίζει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται πιο απειλητικός. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κίτρινους» ήρθε στο 29ο λεπτό, όταν ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε ένα φάουλ από καλό σημείο, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε δύσκολα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, ωστόσο αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, με τη Λαμία να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 42’ η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε μια ανάσα πριν το γκολ, ωστόσο το δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ της το στέρησε.

Συγκεκριμένα, μετά από ενέργεια του Μενέντες που άδειασε έναν αντίπαλο και έκανε δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας, ενώ κανείς παίκτης των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να πάρει την επαναφορά.

Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) σε ένα κακό παιχνίδι από άποψη θεάματος, με τη Λαμία να παίζει διαρκώς πίσω από την μπάλα και να… καταστρέφει κάθε προσπάθεια δημιουργίας των «κίτρινων», οι οποίοι παρασύρθηκαν από το χαμηλό τέμπο των αντιπάλων τους.

Η εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου ήταν εντελώς διαφορετική μερικά δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα ο Μορόν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ.

Η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κορνέζου, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε από τη μια μεριά την μπάλα και από την άλλη τον Κοσέλεφ για να κάνει το 1-0.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η Λαμία βγήκε μπροστά. Στο 54′ απείλησε με τον Καρλίτος να σουτάρει μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τον Κουέστα να απομακρύνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σλίβκα σούταρε και η Φαμπιάνο έβαλε την κόντρα παραχωρώντας κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 56΄, η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά και ο Ακούνια με ωραίο σουτ με το αριστερό μέσα από την μικρή περιοχή και δεξιά κατάφερε να σκοράρει για το 1-1.

Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Άρης ο Μάντζιος έριξε στο ματς τον Ρουπ. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το σουτ του Φαμπιάνο μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως σε όλες είχε απάντηση ο εξαιρετικός Κοσέλεφ.

Τελικά τη λύση για τους κίτρινους έδωσε ξανά το δίδυμο τον Νταρίντα και Μορόν. Στο 74′ ο πρώτος έκανε τρομερή σέντρα από τα δεξιά και ο Ισπανός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα εκεί που ο Κοσέλεφ δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, σημειώνοντας το 2-1.

Ο Άρης παρά το 2-1 είχε κάποιες καλές στιγμές δίχως όμως να τελειώσει το ματς, ενώ όσο περνούσε η ώρα η Λαμία προσπαθούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Τελικά το κατάφερε στο 90+5′. Ο Αμαράλ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του Άρη ξέχασε τον Μάλτσι και εκείνος με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στα λεπτά που απέμειναν ο Άρης είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μορόν, όμως ξανά ο Κοσέλεφ ήταν εκεί που έπρεπε και έδιωξε.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Πάρδο (46′ Σαμόρα), Ζιλ, Μενέντες (67′ Ρουπ), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τσανδάρης, Νούνιες (73′ Τόσιτς), Σλίβκα (85′ Σίντκλεϊ), Ακούνια (73′ Στάνκο), Τσιλούλης, Καρλίτος (85′ Μάλτσι)

Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου), Διαμαντής Λάμπρος (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)

VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)

AVAR: Μπούξμπαουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής)