Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-0 στις Σέρρες, στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Super League, κάνοντας οικονομία δυνάμεων, ενώ πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ads

Το «τριφύλλι» είχε 8/11 αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Τερίμ να πηγαίνει σε «φρεσκάρισμα» λόγω του πρώτου ημιτελικού Κυπέλου με τον ΠΑΟΚ, την προσεχή Τετάρτη.

Ο Βέρμπιτς επανήλθε από τραυματισμό και άνοιξε το σκορ στο 8’, ενώ ο Παλάσιος στο 31’ πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αμφότεροι από ασίστ του Μπερνάρ.

Για να έρθει ο Γερεμέγεφ και να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στο 45’ ο Ντάνκερλουι είχε δοκάρι για τη νεοφώτιστη ομάδα.

Ads

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 50 βαθμούς και τo επόμενο Σάββατο (17/02) υποδέχεται την Λαμία,για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 23 πόντους και δύο ημέρες αργότερα φιλοξενείται από τον ΟΦΗ.

Ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Χοβάν στην εστία και τους Διαμαντή, Θυμιάνη, Μπέργκστρεμ και Μορέιρα τετράδα στα μετόπισθεν. Ουεντραόγκο και Στάικος ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τους Τομάς-Ντάνκερλουι να αγωνίζονται στα «φτερά» και τον Ουάρντα σε ελεύθερο ρόλο, ενώ προωθημένος ήταν ο Άλεξιτς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» με οκτώ αλλαγές, σύστημα 4-3-3 και τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Τους Βαγιαννίδη, Ακαϊντίν, Ούγκο και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Ζέκα, Βιλένα και Μπερνάρ ήταν οι τρεις χαφ στον άξονα, με τους Παλάσιος-Βέρμπιτς στα άκρα και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά από νωρίς, πήρε και κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, προσπαθώντας να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού, ο οποίος τον περίμενε σταθερά πίσω από την σέντρα, κυρίως από τα δεξιά με τους Βαγιαννίδη και Παλάσιος.

Τελικά, η λύση για τους «πράσινους» ήρθε από μια στατική φάση, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τον Βέρμπιτς, στο 8’. Με τον Σλοβένο εξτρέμ να κερδίζει κόρνερ από τον Στάικο και να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Μπερνάρ, κάνοντας το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον υπέρ του ψυχολογία και μομέντουμ, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, την ώρα που οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να «ξεμυτίσουν», ενώ έχασε στο 20ο λεπτό την ευκαιρία και για το 0-2.

Όταν από τον πολύ όμορφο συνδυασμό των Μπερνάρ και Βιλένα, ο δεύτερος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε από διαγώνια θέση, στέλνοντας τη μπάλα για λίγο εκτός εστίας.

Η αναγκαστική αλλαγή του Διαμαντή από πλευράς Πανσερραϊκού στο 25’ διαφοροποίησε το πλάνο του Πάμπλο Γκαρσία, με την ομάδα του να μην κλείνεται να επιδιώκει να επιτεθεί από δεξιά στοχεύοντας στον Χουάνκαρ αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Αντ’ αυτού, μάλιστα, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, καθώς από την πίεση και το κλέψιμο του -κορυφαίου έως τότε- Μπερνάρ η μπάλα πήγε στον Παλάσιος, που νίκησε με ωραίο πλασέ τον Χόβαν στο τετ α τετ και σημείωσε το 0-2 στο 31ο λεπτό.

Τα «λιοντάρια» δεν πτοήθηκαν από το ότι βρέθηκαν πίσω με δύο γκολ, συνέχισαν να προσπαθούν και μάλιστα έφτασαν κοντά στο να μειώσουν το σκορ στο 45’, όμως το δυνατό σουτ του Ντάνκερλουι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να παίζει με τον Πεταυράκη αριστερό μπακ και τον Μορέιρα να πηγαίνει στη θέση του Ουεντραόγκο, που έγινε αλλαγή επίσης λόγω προβλήματος.

Για να ακολουθήσει η «απάντηση» από πλευράς Φατίχ Τερίμ, ο οποίος βλέποντας την ομάδα του να μην είναι το ίδιο πιεστική με το πρώτο μέρος, έριξε στο ματς τον Κώτσιρα αντί του Βέρμπιτς στο 57’, βάζοντάς τον δίπλα σε Ζέκα και Βιλένα.

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, ήταν εκείνος που έκλεψε και επιτέθηκε κατά μέτωπο, σουτάροντας με δύναμη, για να αποκρούσει ο Χοβάν ενώ στην εξέλιξη ο Παλάσιος σούταρε με τη μία από δύσκολη γωνία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο Πανσερραϊκός στο 71ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γιούρι Λοντίγκιν φώναξε παρών. Οι Σερραίοι κέρδισαν κόρνερ μετά το σουτ του νεοεισελθόντα Μπετανκόρ. Το κόρνερ εκτελέστηκε, η άμυνα του Παναθηναϊκού κόλλησε, ο Σοφιανός όμως από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο τρίτο γκολ στο 74′. Ο Βιλένα πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Σπόραρ, με τον Χόβαν να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Μπερνάρ σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Σερραιών μπλόκαρε. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού οι πράσινοι ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν πιο εύκολα.

Στο 82′ ο Κώτσιρας βρήκε τον Μπερνάρ στα αριστερά της περιοχής, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, αλλά ο Χόβαν απέκρουσε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ζέκα εκτέλεσε από μακριά, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία των Σερραίων. Στο 90+2′ ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να βάλει το τρίτο του τέρμα. Ο Λημνιός πέρασε την μπάλα από τα αριστερά στον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Γερεμέγεφ και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Χοβάν, Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (25′ λ.τ. Σοφιανός), Ουεντραόγκο (46′ Πεταυράκης), Στάικος, Ουάρντα, Μορέιρα, Τομάς (69′ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (69′ Μπετανκόρ).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκ,  Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (84’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (84’ Λημνιός) , Βέρμπιτς (56’ Κώτσιρας),  Σπόραρ (89’ Γερεμέγεφ)

Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)

4ος Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)

VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)

AVAR: Ψαρρής Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)