Με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε (εκκρεμεί ο αγώνας Απόλλων-ΟΦΗ που αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων covid-19 στην «Ελαφρά Ταξιαρχία») ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League 1.

Ads

Ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση της με 8 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ και παρόλο που δεν έχει κάνει τις μεγάλες εμφανίσεις σε όλα τα ματς, έχει πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, είναι αήττητος και μοιάζει δύσκολο να τον ανταγωνιστή άλλη ομάδα στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να ελπίζει (με λίγες πιθανότητες) σε ανατροπή του σκηνικού, έχοντας την προοπτική των play-offs, ωστόσο αυτό προϋποθέτει να έχει η ίδια μηδενικές ή έστω ελάχιστες απώλειες και οι ερυθρόλευκοι να «στραβοπατήσουν» σε τουλάχιστον 3-4 ματς.

Αυτό που δίνει ενδιαφέρον για τη συνέχεια, είναι το πλασάρισμα των και η εν γένει αγωνιστική παρουσία των ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ στην εξάδα, καθώς η έξοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το μεγάλο κίνητρο για τις ομάδες που είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Ads

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης μαζί με τους εκπροσώπους της περιφέρειας (ΟΦΗ-ΠΑΣ), θα παλέψουν ως το τέλος για τρεις προνομιούχες θέσεις, υπολογίζοντας βέβαια πως κοιτάζουν ταυτόχρονα και το Κύπελλο, που πάντα είναι στόχος για τις «μεγάλες» ομάδες.

Το μεγάλο «πρέπει» αφορά τον Παναθηναϊκό που αν δεν καταφέρει και φέτος να βγει Ευρώπη, θα δεχτεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο πρεστίζ, στο ταμείο και τη σχέση με τους χιλιάδες φίλους και οπαδούς του.

Από τις άλλες ομάδες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον πρώτο γύρο, ο επανακάμψας μετά από πολλά χρόνια απουσίας στην μεγάλη κατηγορία Ιωνικός, έχει δώσει στοιχεία αξιοπιστίας, καλής οργάνωσης και αν συνεχίσει έτσι ο στόχος της παραμονής φαίνεται απόλυτα εφικτός.

Απογοητευτικός ο Ατρόμητος που ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα λόγω των καλών μεταγραφών το καλοκαίρι, ασταθής μέχρι τώρα ο Αστέρας Τρίπολης, μάλλον προς τα πάνω μπορεί να πάει λόγω ποιοτικού ρόστερ, την στιγμή που Απόλλων, Λαμία, Παναιτωλικός και Βόλος (ξεκίνησε πολύ καλά και στη συνέχεια απογοητεύει) με τα δείγματα γραφής στις 13 πρώτες αγωνιστικές, δείχνουν πως θα παλέψουν για την παραμονή.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται το τριήμερο από αύριο (Τρίτη 14/11) με την 14η εμβόλιμη αγωνιστική, πρώτη του δεύτερου γύρου.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 2-0
(31’ Καρλίτος, 75’ Παλάσιος)

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 3-2
(12’ Κάργας, 57’ Περέα, 86’ Εραμούσπε – 1’ Ορόζ, 40’ Νίνης)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-0

Παναιτωλικός-Ιωνικός 2-2
(45’+1′ Μεντόσα, 68′ Nτουάρτε – 71′ Ντάλσιο, 90′ Βαφέας)

ΠΑΟΚ-Λαμία 2-1
(18’ Λύρατζης, 64’ Κούρτιτς – 7’ Αραμπούλι)

Ολυμπιακός-Άρης 1-0
(54΄Σισέ)

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ (αναβολή)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (14ης ) αγωνιστικής

image