Το πρωτάθλημα της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας, μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής, ξεπέρασε το 1/3 της κανονικής διάρκειας, έχοντας πλέον άλλες τέσσερις «στροφές», πριν το κλείσιμο το α΄γύρου και τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Ads

Η κατάταξη δεν άλλαξε ούτε στην κορυφή, αλλά μήτε και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, με τον Παναθηναϊκό να προπορεύεται έχοντας το απόλυτο 9χ9 σε νίκες και την ΑΕΚ να ακολουθεί με 6 βαθμούς λιγότερους.

Το ματς της αγωνιστικής διεξήχθη στη Λεωφόρο, με το τριφύλλι να επικρατεί επί του Άρη 1-0, δυστυχώς όμως η νίκη των «πράσινων» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ.

Είναι απίστευτη η ατυχία, τόσο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που χάνει τον πρώτο της σκόρερ και πιο φορμαρισμένο παίκτη ολόκληρου του πρωταθλήματος, όσο φυσικά και για τον ίδιο τον παίκτη.

Ads

Ολική ρήξη χιαστού η διάγνωση, ότι χειρότερο, δηλαδή, για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, και τέλος η σεζόν για τον Ισπανό, που φέτος έκανε τη χρονιά της ζωής του.

Γενικά ο Παναθηναϊκός πέρα από τη σταθερή απόδοση, την ομοιογένεια και την αποτελεσματικότητα, έχει να αντιμετωπίσει πολλά θέματα τραυματισμών, απόρροια σκληρού παιχνιδιού από αντιπάλους και απίστευτης ατυχίας στις περιπτώσεις Αϊτόρ και Τρουγιέ, ωστόσο αποτελεί ένα στοίχημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη συνέχιση της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας, η αναπλήρωση των απουσιών και η απόδειξη της αξίας των μεταγραφών που φέρουν την υπογραφή του.

Η ΑΕΚ πέρασε και από τη Λιβαδειά, έχει καλό σερί με νίκες (5 στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο), κυνηγάει τον Παναθηναϊκό όντας δεύτερη, δείχνοντας πλέον μεγάλη σταθερότητα.

Ο Βόλος συνεχίζει να «προκαλεί» μικρούς και μεγάλους αντιπάλους, πάει από νίκη σε νίκη (πέμπτη σερί) και δίκαια είναι μόνος τρίτος αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και πήρε το διπλό στο Αγρίνιο, με όπλο κυρίως την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του.

Ο ΠΑΟΚ είχε απώλεια στην Τούμπα και μάλλον πρέπει να είναι ευχαριστημένος, καθώς ισοφάρισε στο 90+7΄τον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που δείχνει τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης και συγκέντρωσης της ομάδας, η οποία νίκησε την προηγούμενη στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό και ‘εκτοτε συμπεριφέρθηκε σαν να τελείωσε το πρωτάθλημα.

Τέλος, στους δύο αγώνες που είχαν μεγάλη βαθμολογική σημασία για τις ομάδες που παλεύουν να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά της κατάταξης, Ιωνικός και ΟΦΗ ως γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να πάρουν νίκες-οξυγόνο απέναντι σε ΠΑΣ και Λαμία αντίστοιχα.

Η επόμενη αγωνιστική (10η) έχει το ντέρμπι των δικεφάλων (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) και το ματς τεστ για τη συνέχεια, ανάμεσα σε Βόλο και Παναθηναϊκό.

Τέλος να σημειωθεί ότι πολλές ομάδες περιμένουν τη διακοπή λόγω Μουντιάλ (από 13 Νοεμβρίου), προσδοκώντας σε βελτίωση και νέα προετοιμασία.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος άλλωστε στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, είναι ένα μεγάλο ερώτημα το πώς θα επηρεάσει τις ομάδες η επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Τα αποτελέσματα

Ατρόμητος-Βόλος 0-2
(40′ Ντέλετιτς, 54′ Πάολο Φερνάντεθ)

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2
(50′ Μπιέλ, 82′ Βαλμπουενά)

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
(26′ Λοβέρα, 31′ Άοσμαν – 55′ πεν., 85′ πεν. Εραμούσπε)

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2
(81′ Κούρτιτς, 90’+7′ Ολιβέιρα – 45’+2′ Στάνκο, 54′ Τιλίκα)

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0
(90’+2′ Σπόραρ)

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2
(50’, 70’ πέναλτι Λιβάι Γκαρσία)

ΟΦΗ-Λαμία 0-0

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (10ης) αγωνιστικής

image