Με το μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της  Super League 1, που βρίσκει τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει μόνος πρώτος και έχοντας το απόλυτο 8χ8  και την ΑΕΚ να ακολουθεί σημειώνοντας (έστω και δύσκολα) την τέταρτη σερί νίκη, παραμένοντας βέβαια έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ads

Η απόλυτα δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ, του έδωσε φτερά για αντεπίθεση και κάλυψη του χαμένου εδάφους, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ βύθισε τον Ολυμπιακό σε βαθύτερη αγωνιστική κρίση, που φαντάζει πολύ δύσκολο να μπορέσει να ανακάμψει γρήγορα και να επανέλθει με καλές πιθανότητες ως πρωταγωνιστής.

Ο Παναθηναϊκός έκανε και πάλι επίδειξη ισχύος στη Λαμία, ωστόσο εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης, αποκόμισε πολλούς τραυματισμούς, αποτέλεσμα του σκληρού παιχνιδιού των γηπεδούχων που άφηνε ατιμώρητους ο διαιτητής Φωτιάς.

Η ΑΕΚ λύγισε την αντίσταση του Ατρόμητου με πέναλτι στο 94΄, εμφανίζοντας και πάλι κάποιες αδυναμίες της σε άμυνα και επίθεση, κάτι μάλλον φυσιολογικό αφού ακόμη είναι σε διαδικασία χτισίματος της ομάδας και προσπάθειας να περάσει η φιλοσοφία του νέου προπονητή της.

Ads

Ο Βόλος συνεχίζει να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, νίκησε και πάλι με ανατροπή (τέταρτο σερί τρίποντο) και είναι μόνος τρίτος στην κατάταξη, παίζοντας μάλιστα και ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Από τις ομάδες που από την αρχή της σεζόν έχουν θέσει στόχο τις δύο πρώτες θέσεις, ο Άρης τα βρήκε σκούρα με αντίπαλο τον Ιωνικό, ωστόσο νίκησε και κέρδισε σχετική ηρεμία και πολύτιμο χρόνο, ελπίζοντας πως ο Άγγλος προπονητής του Άλαν Πάρντιου, θα μπορέσει να κάνει πραγματική ομάδα το πλήθος των ποιοτικών ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεση του.

Τέλος ωραίο ματς πρόσφεραν ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ, ενώ παραμένουν δίχως νίκη οι ουραγοί Λεβαδειακός και Ιωνικός.

Τα αποτελέσματα

Βόλος-Λεβαδειακός 2-1
(62′ Τσοκάνης, 67′ Ντέλετιτς – Μουτίνιο)

Άρης-Ιωνικός 2-1
(62’ Ζερβίνιο, 73’ Γκρέι – 42’ Μάντζης)

ΑΕΚ-Ατρόμητος Αθηνών 1-0
(90+4΄πεν. Άμραμπατ)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 2-2
(19′ Ροσέρο, 77′ Μπάλαν – 56′ Τοράλ, 90′ Ντιουσέ)

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2
(24′ Παλάσιος , 73′ Σάντσες)

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 0-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2
(9’ αυτ. Παπασταθόπουλος, 37’ Χάμες – 56’ Νάρεϊ)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (9ης) αγωνιστικής

image