Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Super League και το πρωτάθλημα θα διακόψει για 13 ημέρες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντάλ 2022.

Ads

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο ματς, χωρίς ωστόσο να δικαιώσει τις προσδοκίες για καλό ποδόσφαιρο από τους «αιώνιους». Οι ερυθρόλευκοι είχαν την δεύτερη απώλεια βαθμών εντός έδρας, μετά το (επίσης) 0-0 στην πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο και υποχώρησαν στην δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ το τριφύλλι είναι στην έκτη με 7 βαθμούς.

Οι πράσινοι έπαιξαν μάλλον φανερά για την ισοπαλία, που είναι θετικό αποτέλεσμα αν σκεφτούμε και τις σημαντικότατες απουσίες της ομάδας (λόγω ίωσης), ειδικά στην αμυντική γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ συμπαγής και σοβαρός νίκησε τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία στο ντέρμπι, μοιράζεται την κορυφή στην βαθμολογία με τον Βόλο, που επανήλθε στις νίκες, αυτή τη φορά 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ads

Από κοντά στην 3η θέση η ΑΕΚ που ξαναγύρισε στις επιτυχίες, επικρατώντας με 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη της.

Ο Άρης μετά το σερί με δύο νίκες και μάλιστα σε δύσκολα ματς (Παναθηναϊκό εντός και Ατρόμητο εκτός), είχε κι άλλη απώλεια στο «Κλεάνθης Βικελίδης), καθώς παραχώρησε ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Είναι φανερό, πως οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης παίζουν με πολύ άγχος, λόγω της πίεσης που δημιουργεί στην ομάδα η τιμωρία με μείον 6 βαθμούς. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο με δεδομένο πως ο Άρης έχει πολύ απαιτητικό κοινό και ιδιοκτήτη, με υψηλές προσδοκίες λόγω και των σημαντικών και ακριβών μεταγραφών του καλοκαιριού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό παραμένουν οι μόνες αήττητες ομάδες, η Λαμία κατέκτησε το πρώτο της τρίποντο στην Νεάπολη απέναντι στον Ιωνικό και Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1
(16′ πέναλτι Φαν Βέερτ, 79′ Φεράρι – 85′ Σονί)

Άρης – Απόλλωνας Σμύρνης 0-0

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(6΄Κλωναρίδης – Μορέιρα 88’)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3
(58’ Βέργος – 21’ Γκαρσία, 26’ Βράνιες, 83’ Τσούμπερ)

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3
(91′ Ναμπί – 15’ Σφιντέρσκι, 58′ Κούρτιτς, 71′ Αουγκούστο)

Ιωνικός – Λαμία 1-2
(36′ Άουσμαν-21′ Μανούσος πέναλτι, 55′ Γκόλεμιτς)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου

  • Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης (18:15)
  • Παναθηναϊκός – Ιωνικός (20:30)

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου

  • Παναιτωλικός – ΟΦΗ (16:00)
  • ΠΑΟΚ – Βόλος (16:00)
  • ΑΕΚ – Ατρόμητος (20:30)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (20:30)

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

  • Λαμία – Άρης (19:30)