Η εμβόλιμη 3η αγωνιστική της Α΄ Εθνικής ολοκληρώθηκε με την εμφατική νίκη του Βόλου επί του Ατρόμητου, που έφερε την ομάδα της Μαγνησίας μόνη στην πρώτη θέση.

Ads

Πολλές φορές στο παρελθόν ομάδες της περιφέρειας είχαν εξαιρετικό ξεκίνημα και για αρκετές αγωνιστικές φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Σπάνια κάποιες από αυτές κατάφεραν ως το τέλος να διατηρηθούν στην κορυφή (Λάρισα και Παναχαϊκή οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις).

Στην φετινή σεζόν που είναι βέβαια στην αρχή, είναι ευχάριστη εξέλιξη η πρώτη θέση για τον Βόλο και η δεύτερη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο περισσότερο ενδιαφέρον από την τωρινή τους κατάταξη έχει το γεγονός πως δείχνουν χαρακτηριστικά οργανωμένων και ανταγωνιστικών ομάδων που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

Ο Βόλος έχει την καλύτερη επίθεση, ο ΠΑΣ δεν έχει δεχτεί ακόμη γκολ και μαζί με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΟΦΗ είναι οι αήττητες μέχρι τώρα ομάδες.

Ads

Ασφαλώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, ακόμη είναι στην αρχή της αρχής, όμως οι τρεις πρώτες αγωνιστικές έχουν δείξει, ότι βάσιμα μπορούμε να περιμένουμε ίσως την πιο ανταγωνιστική διοργάνωση των τελευταίων χρόνων.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής:

  • Η νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού που έφερε προσωρινά ηρεμία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και έντονο προβληματισμό στους πράσινους.
  • Τα πρώτα γκολ του Βραζιλιάνου Τικίνιο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς και η επάνοδος του Μασούρα που σκόραρε ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.
  • Το δεύτερο συνεχόμενο διπλό του ΠΑΟΚ που μπορεί να μην «μαγεύει» με την απόδοση του, ωστόσο καταφέρνει και «μακιγιάρει» τις αδυναμίες του παίρνοντας νίκες, που του δίνουν εκτός από πολύτιμους βαθμούς, χρόνο για επάνοδο τραυματιών και καλύτερο δέσιμο της ομάδας.
  • Η δύσκολη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στην Λαμία, για την οποία οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με την απόδοση της Ένωσης και όχι (κακώς) με την αξιόμαχη αντίπαλο της.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1
(8′ Μασούρας, 47′ Τικίνιο, 72′ Τικίνιο, 87′ Βρουσάι – 79′ Ντάουντα)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2
(59’ Ντίας – 32’ Μιτρίτσα, 80′ Σίντκλεϊ)

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΑΕΚ-Λαμία 1-0
(65΄Αραούχο)

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0
(10΄Καμαρά)

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Βόλος-Ατρόμητος 3-0
(59’ Ροσέρο, 90′ Φαν Βέερτ, 96′ Τερεζίου)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής

image