Με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού χθες βράδυ στη Λεωφόρο, ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Super League, προτελευταία πριν την έναρξη των μίνι πρωταθλημάτων (playoffs-playouts), που θα κρίνουν τον πρωταθλητή, τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, τις ομάδες που θα υποβιβαστούν και την τελική κατάταξη.

Ads

Ήταν μία πολύ παραγωγική αγωνιστική με 23 γκολ στο σύνολο (3,2 ανά ματς μ.ο.), που οριστικοποίησε τη κατάσταση αναφορικά με τις επιδιώξεις κάθε ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στην πρώτη θέση, η ΑΕΚ είναι δεύτερη με ένα ματς λιγότερο, το περιπετειώδες λόγω της ιστορίας με τα δοκάρια στο Περιστέρι κόντρα στο Ατρόμητο (Τετάρτη 8/3/2023 στις 17:30), τρίτος ο Ολυμπιακός και τέταρτος ο ΠΑΟΚ.

Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο στις επόμενες 11 αγωνιστικές (μία ακόμη της κανονικής διάρκειας και 10 των playoffs), με τη μάχη να αναμένεται αμφίρροπη και συναρπαστική.

Ads

Βόλος και Άρης συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα και θα συμμετάσχουν κι αυτοί στα playoffs, στοχεύοντας στο πέμπτο Ευρωπαϊκό εισιτήριο (Europa Conference League) και έχοντας τέτοιο κίνητρο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια, αφού πιθανότατα θα κόψουν βαθμούς από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσουν στα playouts, είναι πλέον αδιάφορες από βαθμολογική άποψη και προφανώς θα δώσουν χρόνο σε παίκτες προετοιμαζόμενες για την επόμενη σεζόν.

Τέλος Λαμία, Ιωνικός και Λεβαδειακός είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος Αθηνών 1-1
(51’ Ζουκάνοβιτς – 23’ Ρομπάιγ)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 6-0
(3’ 49’, Μπιέλ, 38’ Χουάνγκ, 58’ πέν. Μπακαμπού, 86′, 88′ Κανός)

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 0-1
(83’ Τάχατος)

Λαμία-Άρης 2-1
(15′ Σλίβκα, 26′ Βέργος – 44′ Μπράμπετς)

ΠΑΟΚ-Ιωνικός 6-0
(2′ Ρομαό αυτ., 24′ Κωσταντέλιας, 28′ Τόμας, 30′ Ζίφκοβιτς, 54′ Κεντζιόρα, 90′ Τζίμας)

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3
(43’ αυτ. Πασαλίδης, 49′ Άμραμπατ, 62′ Γκατσίνοβιτς)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0
(62΄Μαντσίνι, 84΄ Παλάσιος)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

image