Το Ελληνικό «clasico» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, δέσποσε στο πρόγραμμα της 24η αγωνιστικής της Super League, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη του Άρη επί του Ατρόμητου.

Ads

Μία ακόμη ισοπαλία ανάμεσα στους «αιώνιους», ένα ακόμη παιχνίδι που σημαδεύτηκε από αμφισβήτηση, ένταση, ανακοινώσεις-καταγγελίες και ανέβασε κι άλλο το θερμόμετρο του πρωταθλήματος, εν όψει playoffs.

Αυτό που δεν άλλαξε μετά το 0-0 του ντέρμπι, είναι η διαπίστωση πως παρακολουθούμε την πιο συναρπαστική, ανταγωνιστική και αμφίρροπη ως προς την τελική έκβαση εγχώρια διοργάνωση, των τελευταίων τουλάχιστον τριάντα χρόνων, αν δεν είναι και η μοναδική.

Στα αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, απέναντι σε έναν μάλλον παθητικό Παναθηναϊκό. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τη φάση του γκολ των ερυθρόλευκων στο 90΄, που ακυρώθηκε μετά την υπόδειξη του VAR ως οφσάιντ.

Ads

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που κάνουν πολλούς ποδοσφαιρόφιλους να αναρωτιούνται, αν το ούτως ή άλλως χρήσιμο αυτό εργαλείο (VAR), το….. παρακάνει κάποιες φορές. Γιατί σίγουρα αποδίδει δικαιοσύνη, έχει βοηθήσει στην εφαρμογή των κανονισμών, ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών, από παίκτες και διαιτητές και σε αρκετές περιπτώσεις το «ψείρισμα» της… μαϊμούς, αφαιρεί ομορφιά.

Το γκολ του Ολυμπιακού σωστά ακυρώθηκε, αφού για να γίνει κατανοητή η παράβαση πρέπει να το δει κάποιος πολλές φορές, αλλά δεν είναι και τόσο ωραίο γενικά για το άθλημα και τους φιλάθλους, μετά από τέτοιους πανηγυρισμούς σε γήπεδο ή σε σπίτια, καφέ κλπ, να σου λέει ο κανονισμός: φίλε μου τσάμπα χάρηκες….

Έτσι λοιπόν με δύο αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκεια της σεζόν και άλλες δέκα των playoffs, η ΑΕΚ ωφελήθηκε μεν από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι και βεβαίως από τη νίκη της επί του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο η κατάσταση αναφορικά με τη διεκδίκηση του τίτλου δεν άλλαξε ουσιαστικά.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο, ο Ολυμπιακός καλύπτοντας πολύ μεγάλο μέρος της διαφοράς του από την πρώτη θέση (ήταν στο -12 και τώρα είναι στο -5), προφανώς θα τα δώσει όλα, ενώ και ο ΠΑΟΚ δεν έχει απαγορευτική απόσταση από την κορυφή (7 βαθμοί), αλλά αφ΄ ενός «πετάει» εύκολους θεωρητικά πόντους, αφ’ ετέρου δείχνει πως βασικός του στόχος είναι το Κύπελλο.

Την εξάδα των playoffs συμπληρώνουν Άρης και Βόλος, που ειδικά ο πρώτος αναμένεται να παίξει ρυθμιστικό ρόλο, καθώς θα κοντράρει και πιθανότατα θα κόψει βαθμούς από τους διεκδικητές του τίτλου.

Στην ουρά της βαθμολογίας και τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, Ιωνικός, Λεβαδειακός και Λαμία είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν ως το τέλος, μία απ’ αυτές θα χαμογελάσει και δύο θα που αντίο στη μεγάλη κατηγορία.

Τέλος υπάρχουν και πέντε ομάδες (Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα), που έχουν μείνει δίχως κίνητρο πλέον, τόσο νωρίς από Φεβρουάριο μήνα και η παρουσία τους στα playouts, θα είναι με το βλέμμα στην επόμενη περίοδο, αφού προφανώς θα δώσουν χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες.

Τα αποτελέσματα

Βόλος-Λαμία 1-1
(85΄Κούτσιας – 38΄Τσιλούλης)

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0
(32΄Αραούχο, 76΄Γκατσίνοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ  0-0

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

Ιωνικός-ΟΦΗ 0-2
(82’πεν. , 93’ Τοράλ)

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 0-0

Άρης-Ατρόμητος Αθηνών 2-1
(8’ Νταρίντα, 27’ Ματέο Γκαρσία – 80’ Ρομπάιγ)

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 25ης αγωνιστικής

image